Apa de gura inainte de culcare
Buna ziua. Chiar aseara aveam o discutie cu prietenul meu in legatura cu folosirea corecta a apei de gura inainte de culcare. El spunea ca se foloseste ca de obicei dupa spalarea dintilor dar din cate auzisem eu, apa de gura provoaca leziuni faringelui lasat peste noapte. Adica, daca nu este clatita gura foarte bine poate provoca, in timp, leziuni si ulcer faringelui. Este adevarat? Multumesc.
4 comentarii
Buna ziua! Apa de gura se foloseste dupa periajul dentar si folosirea atei dentare. Ea are rol adjuvant in curatarea mucoasei orale si suprafetelor dentare, contine de obicei un antiseptic ce e bine sa stea in contact cu aceste suprafete. Dupa folosirea ei, pentru un efect maxim, nu trebuie clatita gura cu apa, nu trebuie consumate alimente si lichide 30 minute. Unele componente din apa de gura pot interfera cu cele din pasta de dinti, asa ca poate fi utila clatirea gurii cu apa de gura la 15 minute dupa periaj. Nu stiu unde ati gasit informatia cu provocarea ''ulcerului de faringe'', dar eu nu stiu de asa ceva.
Multumesc frumos pentru raspuns. Numai bine va doresc
Buna ziua, asa cum a spus colega mea, apa de gura este un adjuvant al periajului dentar. Clatirea gurii dupa periaj este un act indispensabil unei bune igienizari datorita faptului ca indeparteza din cavitatea bucala, resturile de placa microbiana si resturile moi despinse de pe gingie si dinti prin periaj. De asemena, sunt eliminate celulele epiteliale descuamate si prin clatire se realizeza un usor masaj gingival.
Pentru o buna clatire, nu trebuie sa miscati capul, trebuie sa contractati musculatura buzelor, obrajilor si a limbii, astfel incat apa de gura sa actioneze pe toata suprafata dintilor si mucoaselor. Plus indicatiile colegei mele.
Nici eu nu am auzit despre legatura dintre apa de gura si provocarea acesteia a ulcerului de faringe.
O zi frumoasa.
Pentru o buna clatire, nu trebuie sa miscati capul, trebuie sa contractati musculatura buzelor, obrajilor si a limbii, astfel incat apa de gura sa actioneze pe toata suprafata dintilor si mucoaselor. Plus indicatiile colegei mele.
Nici eu nu am auzit despre legatura dintre apa de gura si provocarea acesteia a ulcerului de faringe.
O zi frumoasa.
Multumesc frumos pentru indicatii. Eu foloseam apa de gura dar imi clateam gura inca odata cu apa normala de la robinet. De acum folosesc apa de gura dupa indicatiile primite. Multumesc inca odata.
O zi frumoasa si numai bine.
O zi frumoasa si numai bine.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: apa de gura