periuta si pasta de dinti
Cine si cind a inventat periuta de dinti(cea clasica nu cea electrica) cand si unde au fost folosite prima data, in ce proportie au scazut problemele stomatologice dupa utilizarea acestor accesorii la nivel mondial? În reclamele tv nu am încredere, acestea prezinta totul de parca pasta de dinti ar fi un medic stomatolog
1 comentarii
Buna intrebare!:)) Periajul dentar este cheia prevenirii problemelor oro-dentare. Nu stiu sa va dau date precise despre apartitia periutei dentare, dar in trecutul indepartat se foloseau bete din lemn pentru mestecat si curatatul dintilor. Cu timpul, s-au adaugat peri (de cal, de porc ). Cu cat societatea a "evoluat" si suntem mai expusi produselor cu zahar adaugat, cu atat igienizarea este mai importanta. Trecerea la perii din plastic/nylon s-a facut pentru un control al duritatii filamentelor si a impiedica placa bacteriana sa ramana in lumenul firului. Modul de periere este foarte important, folosirea atei dentare si intr-o masura si pasta de dinti ( care, intr-adevar nu face minuni singura).
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3igiena dentara la copil de un an
- 4Sunt eventuale probleme?
- 2Folosirea corecta a apei de gura
- 0periuta de dinti straina spalata cu sapun
- 0ingurgitat pasta de dinti
- 10afte bucale
- 4Prevenirea paradontozei
- 2Pasta de dinti naturala!
- 1Oare am un kit complet si eficient pentru ingrijirea orala?
- 6Ce pasta de dinti e cea mai recomandata ?
- 1Periuta electrica.Merita?
- 2Cu ce sa ma spal pe dinti?
Mai multe informații despre: Periuta de dinti igiena dentara pasta de dinti
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: