Fisura anală

02-02-2024
BlackyOne
Nu este medic/terapeut
BlackyOne
Buna ziua ! Fac apel către cei care au avut fisura anală iar medicul proctolog i-a tratat prin cauterizare.Sunt program
at peste 2 săptămâni la aceasta procedura iar medicul mi-a spus ca se face in regim ambulatoriu, ca pot pleca imediata așa după dar ca voi avea dureri si ar fii bine sa stau la pat 3-4 zile.Pentru ce i care ați trecut prin așa ceva, pe o scara a durerii cât de intensa a fost si ce medicamente ați luat pentru calmare?De asemenea v-as fi recunoscător dacă mi-ați spune dacă doare când aveți scaun.Mulțumesc frumos !
5 comentarii
0
02-02-2024, ora 18:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Pana atunci incercati crema de tataneasa, 6 lei, de la plafar. O sa va mai aline durerile.
0
04-02-2024, ora 17:44
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Bună ziua,

Probabil este vorba de tratamentul fisurii prin fisurectomie (se elimină o zonă mică de țesut în care se găsește fisura). Operația este, evident, cu anestezie (de obicei locală), așa că operația în sine NU doare.
După operație durerea este moderată și durează de obicei câteva zile. Ca și durerea de la fisura neoperată, durerea de după operație apare de obicei când pacientul are scaun. Dar la mulți pacienți, durerea când au primul scaun de DUPĂ operație este mai mică decât durerea la scaun de DINAINTE de operație. Durerea scade în timp. Cam la al zecelea scaun după operație, durerea ar trebui să fie mică spre deloc.
Vindecarea completă a rănii de operație se face cam în două luni.
Unii pacienți pot avea un disconfort (adică mai puțin decât durere) care durează câteva luni.

Este important să evitați constipația - beți lichide multe, luați laxative dacă trebuie (cum vi se va indica). Evitați cafeaua. Statul mult timp în pat favorizează constipația.
Oricum, chirurgul vă va prescrie ceva pentru durere. Dacă nu vă este suficient puteți să-i cereți oricând ceva mai tare, dar toate șansele că NU va fi nevoie.
Operația se face ca să doară mai puțin, nu mai mult :).

Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
0
05-02-2024, ora 04:44
BlackyOne
Nu este medic/terapeut
BlackyOne
Buna ziua ! Mersi frumos pentru informatii dar nu cred ca e vorba de fisurectomie, medicul a spus ca se face cauterizare in jurul fisurii anale ceea ce nu cred ca implica eliminiarea de țesut, a spus ca e o procedura ambulatorie NON invazivă și ca nu e ca o operație.
1
05-02-2024, ora 14:04
musaraf1
Nu este medic/terapeut
musaraf1
Am înțeles. Dacă nu se face excizie ci doar se cauterizează suprafața (laser, chimic sau diatermic), atunci durerea după intervenție va fi și mai mică.
0
24-09-2024, ora 11:46
peulp
Nu este medic/terapeut
peulp
M-am chinuit vreo 15 ani cu o fisura anala:
- am fost consultat de catre 8 chirurgi (inclusiv gastroenterolog)
- am facut fisurectomie (operatie)
- am incercat cam tot ce exista pe piata in materie de tratamente: creme, bai calde, etc
- am respectat regim alimentar, igiena, etc, etc
- endoscopia colonului- totul in regula.
rezultat: zero! Ajunsesem in stadiu de depresie din cauza fisurii anale!!
- problema aparea chiar daca aveam scaun regulat, fara constipatie (adaugam la aproape toate mesele tarata de grau, legume, evitam pe cat posibil proteinele animale (carne, lactate grase), grasime, afumatura, alcool - binenteles aparea la un nivel atenuat.
Chestii care atenuau problema: tarata de grau, mesele cat mai usuoare, fructe si legume - consumate moderat(diareea provoaca de asemenea fisura anala).

Dupa atatia ani de chin am gasit si Solutia: se numeste PANCREATINA (medicamentul Triferment). Iau zilnic, de 1, 2 ori cate-o pastila de Triferment in timpul mesei, iar de mai bine de doi ani am scapat de problema.. fisura mai apare rar, iar atunci cand apare, intotdeauna pot face legatura cu anumite cauze: o serie de mese bogate in proteine (carne rosie, sarmale, +plus deserturi bogate in grasimi (inghetata, ciocolata neagra, etc)) sau daca depun efort fizic f mare, in special daca ridic greutati si fortez muschii din jurul sfincterului. Pancreatina(substanta activa) se gaseste si in alte produse farmaceutice; de exp am gasit in strainatate Creon de la Mylan, care pare f bun. Din cand in cand mai iau si cate un Colebil.
Concluzie: Problema mea se afla undeva mai sus pe sistemul digestiv(organele pancreas, ficat ?), sfincterul este doar o victima!
Sper sa ajute!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: