Filmele 3D cu ochelari afecteaza ochii?

23-12-2009
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
Rugam sfaturi!Poate multi nu stiu de filmele stereoscopice, dar au mare succese in Cinema.
De cand ma uit la filme 3D pot sa controlez claritatea imagini sau a vedea dublu, o intrebare afecteaza cristalinul prin deformare?
3 comentarii
0
26-12-2009, ora 12:02
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Buna dimineata! Stereoscopia inseamna tehnica prin care se percepe o imagine, tridimensional( se creeaza iluzia de adancime intr-o imagine); o modalitate de a obtine aceasta iluzie de adancime la nivelul creierului, este ca fiecare ochi sa perceapa cate o imagine a aceluiasi obiect din perspective diferite, cu diferente minime;Prin urmare, procesul de percepere tridimensional se produce la nivelul creierului, nu etse implicat cristalinul ( nu este posibil daca nu exista vedere binoculara, ca in strabism );numai bine
0
31-12-2009, ora 19:08
filipppmariusss
Nu este medic/terapeut
filipppmariusss
multumesc mult!
Anul nou fericit!
Am experimentat mai mult vederea binoculara, prin privirea crucis sau paralela a doua imagini cat si video si poze, poate afecta ochii?
0
03-01-2010, ora 09:38
Oftalmologie, Bucuresti
Buna dimineata! La multi ani! Din punctul meu de vedere, a vedea filme 3D poate fi un exercitiu ortoptic benefic pentru vederea binoculara la copii la care existe deficiente ale stereopsiei( perceptiei de adancime), ca in strabism. Dar a incerca sa te uiti crucis sau altfel , cred ca este obositor pentru musculatura extraoculara; eu nu recomand asta. Sper sa mai primiti si alte sfaturi. Numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.