Fetita face frecvent bronsita | Forumul Medical ROmedic

Fetita face frecvent bronsita

99 comentarii 1 23 4 ÃŽnainte ›
0
04-06-2014, ora 16:39
Melly23
Nu este medic/terapeut
Melly23
m-am uitat acum pe biletul de externare si am vazut la examene paraclinice ca scrie minima reducere a transparentei sinusului maxilar drept cu ingrosare polipoida de mucoasa, , ce inseamna ? probabil atat din cauza sinechiilor cat si din cauza ingrosarii mucoasei nu pot respira pe nara dreapta ? decat foarte putin! multumesc
0
11-06-2014, ora 19:36
Melly23
Nu este medic/terapeut
Melly23
Buna ziua Domnule doctor !Ma scuzati ca va deranjez din nou!am fost la doctor si ma trimis sa fac CT sinusuri nativ..
REZULTAT:
Mica acumulare discret hiperdensa spontan cu cateva bule de gaz incluse la nivelul fosei nazale drepte, ce mansoneaza conetul nazal mediu-de corelat cu datele biologice.
Deviatie de sept nazal cu concavitatea spre stanga mcu intreruperea continuitatii osoase in 1/3 anterioara-de corelat cu datele clinico biologice.
Ingrosarea mucoasei cornetului nazal inferior stang.
Mucocele maxilare drepte de maxim 10/7 mm perete lateral.Canalul nazolacrimal drept ostruat.
Pneumatizarea stancii temporalului bilateral.Aspect normal aerat al sinusului sfenoidal, maxilar stang.frontal si celule etmoidale.
Fara leziuni localizate la nivelul segmentelor osoasese scanate decelabile CT.

CONCLUZIE :
Minime modificari inflamatorii cronice maxilare drepte.
Deviatie de sept nazal ce asociaza secretii la nivelul fosei nazale drepte -de corelat cu protocolul operator, de corelat cu datele clinico-biologice.

Am fost la Dr care ma trimis sa fac CT si mi-a spus ca din pacate trebuie sa ma operez din nou de deviatie de sept! Cum se poate asa ceva Dl Doctor ? m-am operat acum 6 luni...Va rog sa ma ajutati!
Dr mi-a spus ca am dupa ce a vazut radiografia : 1.DSN obstruanta FN dr, 2.sinechie septo turbinara dr. ! Va rog sa imi spuneti ce credeti ca este de facut in aceasta situatie ! Va multumesc !
0
12-06-2014, ora 10:21
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
NUmai un medic ORL.. care vede si nasul o sa poata sa afirme concret daca este suficient de taiat sinechiile si de micsorat cornetele ca sa respirati pe nas
sau chear a ramas o parte de sept foarte deviata
la Bucuresti poti merge la clinica NOVA la dr. Voda Ioana
sau vii la pascani
0
12-06-2014, ora 14:54
Melly23
Nu este medic/terapeut
Melly23
da, am fost la medic orl (nu la cel care ma operat acum 6 luni) si mi-a zis ceea ce am scris mai sus dupa ce a vazut CT !nu inteleg de ce inca mai am deviatie de sept :(
0
12-06-2014, ora 14:58
Melly23
Nu este medic/terapeut
Melly23
in caz ca nu ma voi opera din nou de deviatie de sept va rog sa imi spuneti care sunt riscurile ! Multumesc!
0
13-06-2014, ora 08:50
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1 trebuei neaparat sa faci interventia pentru SINECHII si tratament antiinflamator local pentru cornete sa se reduca in volum
dupa 3 saptamani de tratament o sa vezi singurica.. daca respiri bine.. NU e cazul sa mai faci septul
0
15-06-2014, ora 04:16
Melly23
Nu este medic/terapeut
Melly23
am observat ca septul meu inca este foarte stramb...inainte sa ma operez nu era asa stramb si nu aveam probleme de respiratie... :(
0
17-08-2014, ora 19:24
floryiuliana
Nu este medic/terapeut
floryiuliana
Buna ziua, DL.DR am facut un rmn cerebral si rezultatul a fost sinuzita maxilo-etmoido-frontala cronica am fost la orl si mi-a dat un tratament parasinus inhalant apa de mare si xyzal, acum un an, pe atunci nu-mi curgeau secretiile verzi, dupa care m-a trimis la medicul stomatolog cum ca as avea sinuzita ortodontica dar pe mn nu ma dor dintii nici maxilarul acum imi curge secretii verzi am facut si un exudat si este negativ, pe rmn apare molarul de minte in interior sub sinus, dar nu ma doare nu este inflamat nici daca apas pe sinus nu doare, ce sa fac sa ma duc la un control stomatologic sau orl, am luat 7 zile amoxicilina inhalant, aerosoli cu tinctura de proplis si tot imi curge secretii verzi, imi este frica sa nu-mi extraga molarul si sa se produca alte complicatii va multumesc
0
20-08-2014, ora 13:44
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca deja e cazul de Maxilo-facial.. si operatie pe sinus...
0
20-08-2014, ora 22:27
floryiuliana
Nu este medic/terapeut
floryiuliana
va multumesc pt raspuns, aceasta operatie este complicata? ce clinica imi recomandanti in buc?
0
28-08-2014, ora 18:25
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Buna ziua,

Astazi am fost la un cabinet particular ORL pentru un control.
Dupa ce s-a uitat intr-una din nari, a observat ca am ceva secretie ingrosata si a decis sa vizualizeze cu o camera speciala acea nara, presupun ca a facut o endoscopie.
Mi-a dat un puf de anestezic, mi-a bagat sub limba varful endoscopului, cica sa-l incalzeasca, dupa care mi-a introdus maxim 5 cm in nara cu acel endoscop.
A zis ca am o rinita vasomotorie si mi-a prescris un spray nazal pe care sa-l folosesc o luna de zile. I-am spus ca simt uneori secretie care mi se duce in gat.
As vrea sa stiu daca e ok sa folosesc doar spray, sau ar mai trebui sa fac si altceva.
De asemenea, imi pun putine semne de intrebare referitor la acea sterilizare a endoscopului. Mie de ex mi-a dat un firicel de sange dupa aceasta investigatie, iar doctorul mi-a facut endoscopia fara manusi sterile, de asemenea asistenta a spalat acel endoscop la chiuveta cu apa, fara sa isi puna manusi, avea mainile goale.
Mi-e teama de contactarea virusilor HIV, hepatita B si C. E posibil asa ceva?
Ma gandesc ca trebuie o sterilizare speciala dupa ce se folosesc endoscoapele.
Va multumesc
0
29-08-2014, ora 00:18
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Daca mi-a aparut un firicel de sange dupa acea investigatie cu instrumentul folosit, ar putea trece bacteriile prezente in saliva si nas in sange?
Am inteles ca in urma acestor investigatii cu endosccop se produc si diverse infectii (cu virusi, bacterii). Instrumentul parea sa fie metalic, dar am inteles ca endoscoapele u s-ar steriliza prin proceduri termice (autoclave etc).
0
29-08-2014, ora 09:45
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
in prezent exista solutii chimice foarte puternice care dezinfecteaza instrumentarul endoscopic. ( nu este necesara prelucrarea termica)
in rest cred ca exagerati mult cu frica de infectie
organismul sanatos are un sistem imunitar pregatity sa se apere de microbi
daca sistemul imunitar NU este bun si este un organism obosit.. poate contacta infectia si din aerul din cabinet, hol.s.a
pentru a fi sigura ca acele secretii nu vin din sinus.. s eface si o RADiografie SAF
0
29-08-2014, ora 13:01
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Am inteles, dar e igienic sa spele acel capat care mi l-a introdus mie in nara in chiuveta care se foloseste si pentru personalul medical cand se spala pe maini? Mi s-a parut ciudat acest lucru, avand in vedere ca eu am citit ca pentru curatarea, dezinfectarea si sterilizarea ustensilelor ar trebui sa existe o camera speciala. Eu ma temeam de contactarea virusilor hepatici si HIV in special, pentru ca stiu ca se transmit prin folosirea in comun a unor instrumente mai ales acolo unde apare sange. Deci pot sta linistita?
Radiografii am facut in trecut si mi s-a spus la una singura ca am mucoasa putin mai ingrosata, dar nu mi s-a pus un diagnostic de sinuzita.
Va multumesc pentru raspunsul dumneavoastra.
Toate cele bune.
0
15-09-2014, ora 18:51
gncmeli
Nu este medic/terapeut
gncmeli
Buna ziua domnule dr as avea si eu catevaintrebari ptr dumneavoastra daca se poate? fetita mea in varsta de 7 si 6 luni a fost diagnosticata cu hipoacuzie neurosenzoriala usoara la bucuresti NI sa recomandat protezarea la ambele urechi.Intrebarile mele sunt urmatoarele nu exista nici un tratament macar de intretinere a nervului?2 daca nu poarta protezele auditive ii vor afecta mai mult nervul?si daca va trebui sa le poarte permanent ?tin sa precizez ca ea nu are probleme de comunicare vorbeste foarte corect nu are probleme la scoala invata o limba straina ea nu aude doar la nivel de soapta de la departare, deci se descurca foarte bine.sunt foarte confuza aceste aparate ajuta nervul ?vor trebui purtate toata viata acel nerv nu se reface in timp cu ajutorul aparatelor ?nu vad motivul ptr care se cere direct protezarea in conditiile in care ea se descurca?va multumesc SUNT DISPERATA!!!
0
16-09-2014, ora 09:55
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.disperarea NU ajuta la nimic..doar puteti face cativa pasi gresiti..din cauza ca luciditatea creerului lasa de dorit
2./ nu trebuei sa va grabiti cu protezarea decat dupa ce aveti confirmata hipoacuzia si prion testele de Otoemisiuni acustice si potentiale evocate
3 tratamentul se da Conform cauzei care a dus la hipoacuzie...
asa ca stabiliti si cauza.. genetica sau dobandita...s.a
0
16-09-2014, ora 12:45
gncmeli
Nu este medic/terapeut
gncmeli
Domnule dr multumesc frumos ptr raspuns joi suntem programati ptr testtul bera la bucuresti in urma efectuarii testului am sa revin cu intrebari.Va multumesc.
0
16-09-2014, ora 13:41
lacramioara26
Nu este medic/terapeut
lacramioara26
Buna ziua.in luna mai 2014 copilul meu, de 5 ani si jumatate a fost diagnosticat la gradinita cu streptococ beta hemolitic A si a avut la niste buite la nas si gura, era plin.mentionez ca am fost si la doctorita de fam spunand ca nu are nimic si la insistentele mele i-am facut o serie de analize si iar exudat care iesise negativ dar i-am dat antibiotic ca se vedea ca are ceva. la vreo 2 luni au inceput niste ticuri urate din gat isi trage gatul in jos mereu ridica omoplatii si se aud cum pocnesc incet articulatiile isi incordeaza burta adica o suge o lasa. am fost la pediatru si mi-a spus sa ma duc la psiholog pentru ca ii spusesem ca el face inot la avansati si poate din cauza stresului de acolo.inainte sa merg la psiholog am fost la mare am zis ca dupa o pauza dupa relaxare sa vedem daca mai face si face in continuare.am ajuns acasa si am zis sa le iau prin eliminare, ca citisem o multime pe net si despre boala ticurilor se depre efectele streptococului si am fost la neurolog a spus ca nu are nici o suspiciune ca ar avea ceva mi-a dat omega si Mentat timp de 2 luni, si mi-a spus sa ma duc la psiholog, am fost la 3 orlisti si trebuie operat are lichid la timpan, polipi si canalul lui eustachio este blocat am facut timpanograma linia este dreapta nu se ridica, audiograma si nu aude, si dct mi-a spus ca de ce nu i-am facut si aslo pentru sreptococ, daca nimeni nu mi-a zis nimic, numai am citit pe internet ca simt ca o iau razna.si orlista mi-a spus ca e posibil ca ticurile sa le faca de la lipsa de oxigen pentru ca nu respira corect.am citit despre aslo.trebuie operat la sf lunii septembrie i-am facut analizele toate foarte multe.vreau sa stiu de la ce sunt ticuriole aklea.ma baga in boala, sunt disperata.oare ii vor trece.unde sa ma mai duc sa o iau din timp la cardiolog, reumatolog?.
După infecţiile cu streptococi beta hemolitici grup A pot apărea, în unele cazuri, după un interval de 2-4 săptămâni, aşa-zisele afecţiuni poststreptococice: cele mai periculoase sunt reumatismul articular acut şi glomerulonefrita acută. Aceste boli sunt mai frecvente la copiii între 5 şi 15 ani şi sunt produse printr-un răspuns imun inadecvat. Concret, printr-un mecanism autoimun, organismul îşi atacă propriile structuri, din cauza unei similarităţi între proteinele microbiene şi cele ale ţesuturilor umane. Se formează autoanticorpi care iniţiază o agresiune asupra unor organe (articulaţii, creier, inimă, rinichi, piele etc.), procesul inflamator declanşat putând duce la alterarea sau distrugerea acestora.

- Reumatismul articular acut se manifestă prin artrită, cardită (inflamaţia cordului), coree (mişcări involuntare), noduli subcutanaţi, eritem marginat, febră. Artrita apare în 70% dintre cazuri, afectează articulaţiile mari (genunchi, gleznă, cot, pumn, mai rar şold, umăr, degete), care devin roşii, umflate, dureroase, calde şi greu de mobilizat, fiecare articulaţie fiind atacată pe rând, câte 2-3 zile.
0
17-09-2014, ora 10:48
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. da copilul trebuie operat la ORL
2 ticurile sunt din cauza problemelor gastro-intestinale, copilul face un reflux gastric care irita si afecteaza faringele. in acel moment copilul
face acele miscari
Copilul trebuei investigat pentru paraziti intestinali
trebuei excluse compet din alimentatie.. fructele citrice, otet, lamaie, sucuri cu acid, mancare prajita, aluatul proaspat si acld, duciurile cu coloranti
0
24-09-2014, ora 11:49
gncmeli
Nu este medic/terapeut
gncmeli
Buna ziua dl Dr dupa cum v-am spus voi reveni cu niste intrebari referitoare la hipoacuzia fetitei mele.Am fost la Bucuresti unde am facut poentialele evocate auditive si inca o audiograma de unde a reiesit o pierdere usoara de 35 de dcb bilateral deci mult mai putin decat controlul anterior unde ii calculase dl dr 40pierdere. Dupa cum mi s-a explicat este o pierdere usoara ea nu aude la nivel de conversatie in soapta.Dl dr dupa ce a facut potentialele mi-a spus ca nu o protezeaza dar dupa ce a facut audiograma inca o data mi-a spus ca e mai bine sa o protezam.Intrebarea mea este de ce la acest nivel are nevoie de aparate daca ea vorbeste perfect are rezultate bune la scoala imi spune ca aude tot ce ii spune doamna?daca imi puteti spune cu ce ne ajuta aceste aparate?fac ca aceasta hipoacuzie sa nu avanseze?
si vreau sa stiu daca le poarta nu devine dependenta de ele?
si cand putem sti daca aceasta boala progreseaza sau nu?
adica concret aceste aparate ajuta cumva nervul sa nu se mai deterioreze si auzul sa ramana la acelasi nivel de pierdere sau se poate deteriora inclusiv cu aparatul?
va multumesc
0
20-11-2014, ora 17:55
andrutza
Nu este medic/terapeut
andrutza
Buna seara,

De 3 zile am inceput sa am simptome de raceala: prima oara oara am simtit o durere in spatele omoplatului in stanga, dupa care dureri musculare usoare, durere de cap, intre ochi, in momentul in care puneam barbia in piept ma durea amigdala dreapta, iar durerea raspundea in osul maxilarului si spre ureche.
Am facut temperatura 37, 8. Am luat nurofen de raceala si gripa 2 comprimate si nu a cedat temperatura. Dupa o pastila de paracetamol sinus a scazut. Am facut temperatura doar 2 zile, de aseara nu am mai avut.
Nici capul nu ma mai doare. Simt si o usoara senzatie de mancarime in gat sicand inspir pe trahee.
In schimb ma doare gatul, la inghitire, nasul nu imi curge, simt secretii in fundul nasului si expectorez doar daca incerc eu sa elimin pe gura. De ieri am inceput sa expectorez, dar am observat ca la inceput au fost secretiile de culoare galben spre portocaliu, iar de ieri au inceput sa fie sangerii...apar si firicele de sange in secretii, dar de multe ori e si intreaga secretie pe care o elimin rosiatica...si rosu deschis si mai inchis. Mentionez ca nu am tuse productiva, tusesc sec, dar nu des.
Am luat trachisan, tantum verde si tinctura de propolis dizolvata in miere. Am baut cate 1 litru de ceai de tei si hapciu cu lamaie si am mancat supa.
Astazi am fost la un control la un medic generalist, m-a ascultat la plamani a zis ca nu se aude nimic, ca e curat plamanul, mi-a luat saturatia de oxigen din deget a zis ca e ok, iar cand s-a uitat in gat a zis ca este rosu si ca e viral.
A zis ca nu imi da din aceasta cauza antibiotic, fiind de tip viral.Diagnosticul e faringotraheita virala. Mi-a prescris trachisept si coprimate cu zinc pentru imunitate.
Sunt ingrijorata din cauza secretiei pe care o elimin si care contine si sange.medicul a zis ca e din cauza vaselor capilare, dar de exemplu eu daca incerc sa suflu nasul, din nas elimin secretii clare, transparente, dar cand se scurg in gat si cand incerc sa elimin din gat secretia, se elimina o sputa mai groasa care contine sange, rosiatica, visinie uneori.
Ar putea fi altceva mai grav? As dori sa stiu si o alta parere.
Va multumesc
0
20-11-2014, ora 21:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
virozele ataca vasele sangvine si le fac mai fragile
e nevoie de suplinire a vit C care se foloseste intern
NU folosim tab de supt cu vit C si lamaie..fiindac irita mucosele
0
21-11-2014, ora 09:49
Ionut199317
Nu este medic/terapeut
Ionut199317
Buna dimineata!!! De cateva saptamani aproximativ 3-4 mi-a aparut in partea dreapta a gatului o biluta putin mai mare decat un bob de orez...nu este vizibila doar daca pipai in zona respectiva o simti...nu ma deranjeaza dar cateodata simt o durere in zona respectiva dar nu doar biluta ci in toata partea dreapata a gatului. Mentionez ca nu este o durere puternica ci mai degraba enervanta. Respectiva biluta nu este fixa cel putin asa cred eu cand pun degetul si pipai se misca pe o raza de aproximativ 1 cm...Ce credeti ca ar putea fi?
0
21-11-2014, ora 12:01
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu palpezi si nu masezi acel ganglion
2 faci consult ORL si stomatologie pentru a exclude focarele de infectie
0
26-11-2014, ora 07:59
miki1310
Nu este medic/terapeut
miki1310
buna dimineata domnule doctor!Duminica seara fetita mea de 4 ani si 5 luni a acuzat dureri de urechi fiind deja racita cu vreo 4 zile inainte(tuse muci, nas infundat iar temperatura pana in 38).Am fost cu ea la urgenta unde a fost ascultata la plamani si mi-a spus ca nu se aude nimic si m-au trimis la medicul or-list care era de garda.I s-a pus diagnosticul de otita seroasa bilaterala si am primit tratament cu :
-klacid 6.5ml /2 ori pe zi
-eurespal 12 ml/3 ori pe zi
-aerius 2.5 ml /zi
-tantum verde
-betabioptal 2picaturi din 3 in 3 ore in fiecare ureche
-colargol cate 1 picatura/3 ori pe zi
-panadol 6.5ml /2 ori pe zi
-nurofen6.5 ml /de 2 ori pe zi
-aseara ne-a chemat la control si mi-a spus ca nu vede nici o imbunatatire dar totusi sa continuam tratamentul cu antibiotic 7 zile dupa care zicea sa ne trimita sa facem si o audiograma ca aceasta otita seroasa e mai veche.
Recunosc ca nu i-am dat panadolul si nurofenul asa cum mi-a fost prescris.nasul este in continuare infundat dar nici nu curge nimic
Va rog din sufler sa-mi spuneti daca tratamentul este corect sau ce as mai putea sa-i fac copilului sa scape pe lichidul din urechi, ideea de pierdere a auzului ma ingrozeste.
Mentionez ca polipii au fost operati in septembrie a.c.
Multumesc anticipat
0
26-11-2014, ora 11:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1. colargolul se pune pe un nas Desfundat.. sa aca folositi Olynth sau biorinil.. 3-4 zile.
2 cu Otita seroasa se poate lupta NUMAI dupa ce se vindeca complet nasul
cititi tot ce am scris pe forum despre Otita seroasa
3. acum continuati tratamentulfaceti inhalatii, aerosoli, spalaturi nazale
tot ce se poate ca sa aiba o respiratie nazala perfecta
0
26-11-2014, ora 12:07
miki1310
Nu este medic/terapeut
miki1310
Multumesc pentru raspunsul prompt.Cu as putea sa-i fac aerosoli? ce substante si ce concentratii?copilul are si o tuse care cand este productiva (se aude ca s-ar rupe ceva)cand e uscata.
0
26-11-2014, ora 16:35
stefandamian
Nu este medic/terapeut
stefandamian
Buna ziua...de aprox 1 luna am o prb destul de suparatoare...debutul a fost in principal cu o tuse productiva..ma durea in zona coastelor cand tuseam sau cand faceam unele miscari mai bruste..durerea nu era mare insa era suparatoare...am luat tot felul d pastile rec de med. de fam. erdomed, eurespal tantum verde..( radiografie ka plamani ok)..tin sa mentionez ca simt ca si cim as avea ceva in gat si elimin mult mucus de culoare alba...am luat si antibiotic timp d o sapt amoxiclav...dupa vreo 3 zile d amoxiclav am inceput sa simt durere l urechea dreapta inclusiv durere si inflamatie la masea tot p partea dreapta...durerea si inflamatia a mai trecut d l masea si ureche dar simt in continuare ceva in gat pe care nu pot sa.l elimin chiar daca elimin f mult mucus d cul alba...am inteles ca ar putea fi si de reflux gastroesofagian...mai am unele arsuri uneori..am tot luat redigest, omez chiar si nexium...tin sa mentionez ca nu ma doare gatul absolut deloc..nu am prb de inghitire..doar aceea prb de senzatie de corp strain in gat elimin mucus alb de regula..acum cateva nopti m.am trezit brusc din somn am tusit odata apoi simteam ca nu pot sa trag aer in piept...exact ca o senzatie de sufocare...asta s.a intamplat doar in aceea noapte..nu s a mai repetat de atunci. Este necesar un consult orl? Tin sa mentionez ca simt nevoie de a inghiti mai des..iar p timp de noapte ma trezesc cu gatul f uscat
0
27-11-2014, ora 09:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt MIKI

aerosoli se fac cu
5 pic de ser Efedrinat
10 picaturi de prospan
1 pic de ulei volatil de eucalipt
5 ml de ser fiziologic sau ceai cald de musetel
0
27-11-2014, ora 09:41
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pt. stefandamian

este nevoie de consult ORL si Gastrologie
am mai scri s mult pe forum ca.. proiblemele de acest gen pot fi de ka un reflux gastric
sau de la produse alimentare acre, acide..si produse alimentare producatoare de MUCUS
mai citeste pe forum si pe google
Adaugă un comentariu / răspuns
99 comentarii 1 23 4 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tipuri de tuse pentru care trebuie să te îngrijorezi
  •