Tuse seaca in urma rasului

Buna ziua,
Șotia mea are o tuse seaca de aproximativ 3 ani de zile care se declanșează numai în urma râsului puternic. Nu tușește aproape deloc dacă nu are parte de un ras copios, însă când o face devine iritant, o doare practic în gât, are o senzație iritantă și nu se oprește vreme de câteva minute. Istoricul ei medical nu sugerează probleme cu plămânii sau cu tractul respirator, a avut parte de vreo 2 bronșite mai severe acum vreo 5 ani de zile, respectiv 6 ani. Nici cu fluxul gastrointestinal nu a avut probleme.
Va rog frumos sa mă îndrumați ce medic trebuie să consultăm, ce anume trebuie să ținem cont pentru a îmbunătății sau ameliora aceasta tuse neplăcuta.
Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!
P.S. Suntem din Sibiu, asa că o recomandare din zonă ar fi excelentă, ca să putem vizita un medic de aici.
Șotia mea are o tuse seaca de aproximativ 3 ani de zile care se declanșează numai în urma râsului puternic. Nu tușește aproape deloc dacă nu are parte de un ras copios, însă când o face devine iritant, o doare practic în gât, are o senzație iritantă și nu se oprește vreme de câteva minute. Istoricul ei medical nu sugerează probleme cu plămânii sau cu tractul respirator, a avut parte de vreo 2 bronșite mai severe acum vreo 5 ani de zile, respectiv 6 ani. Nici cu fluxul gastrointestinal nu a avut probleme.
Va rog frumos sa mă îndrumați ce medic trebuie să consultăm, ce anume trebuie să ținem cont pentru a îmbunătății sau ameliora aceasta tuse neplăcuta.
Vă mulțumesc anticipat pentru ajutor!
P.S. Suntem din Sibiu, asa că o recomandare din zonă ar fi excelentă, ca să putem vizita un medic de aici.
2 comentarii

Buna ziua.
Va recomand consult pneumologic si efectuarea de probe functionale respiratorii. Poate fi o hiperreactivitate bronsica.
Multa sanatate!
Va recomand consult pneumologic si efectuarea de probe functionale respiratorii. Poate fi o hiperreactivitate bronsica.
Multa sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 62De prin luna noiembrie tot tusesc, e o tuse seaca si care ma supara
- 3tuse seaca de aprox. 2 ani
- 4Tuse seaca
- 4tuse seaca la copil de 5 ani
- 1Tuse seaca; productiva de 3 saptamani
- 7tuse seaca iritativa
- 1tuse uscata si dureri in piept
- 11Sinuzita..?!
- 1Tuse seaca care nu mai trece. Ceva grav?
- 6Faringolaringita subacuta.. trebuie sa iau antibiotic?
- 6Tuse provocata de candida bucala
- 1tuse seaca rara si diconfort in piept
- 1nas infundat si tuse seaca permanenta
- 3tuse seaca
- 2Copil 6 ani tuse iritativa
- 1Ceva alb in gat
- 12Tuse seacă - am senzația ca am ceva în gat tot timpul și care im da sensatia ca trebuie sa tușesc
- 3Raguseala si tuse seaca persistente
- 1Urgent - sunt nopti care ma trezesc din somn cu o tuse seaca foarte enervanta
- 1Tuse seaca persistenta care dureaza de 4 luni ?
Mai multe informații despre: tusea seaca
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: