ceapa la bebelusi

E adevarat ca nu se pune ceapa la fiert in supa pentru bebelusi ? Stie sa-mi spuna cineva de ce ?
Eu stiu ca ceapa si usturoiul ajuta la crestera imunitatii si sunt intr-o mare dilema.As vrea sa pot sa-i dau bebelusului meu si usturoi nu doar ceapa :) Bine, ma abtin.Dar as vrea sa stiu motivul pentru care nu se recomanda ceapa la copii sub un an.
Si e adevarat ca telina e alergena ? Sau sunt doar parerile unor necunoscatori ?
Eu stiu ca ceapa si usturoiul ajuta la crestera imunitatii si sunt intr-o mare dilema.As vrea sa pot sa-i dau bebelusului meu si usturoi nu doar ceapa :) Bine, ma abtin.Dar as vrea sa stiu motivul pentru care nu se recomanda ceapa la copii sub un an.
Si e adevarat ca telina e alergena ? Sau sunt doar parerile unor necunoscatori ?
4 comentarii

De la 5 luni poti sa-i dai supa de zarzavat inclusiv ceapa.
Supa de zarzavat se administreaza la masa de prinz; se folosesc pentru prepararea ei initial numai radacinoase (morcov, telina, albitura), apoi cartof, dovlecel, ardei, ceapa, etc., respectindu-se regula introducerii treptate. Este permisa adaugarea in supa a unei lingurite de ulei, pentru a ii creste valoarea calorica si nutritiva. In primele zile se administreaza numai zeama, incepindu-se cu 20-30 ml, apoi se va creste cu 20-30 ml/zi pina la 100ml, dupa care se vor adauga si legumele fierte si pasate, deasemenea in cantitati crescute progresiv.
CIORBA DE CARNE DE VACA CU PERISOARE de la 5 luni
500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150-200 g os de vaca, 2 lingurite orez, patrunjel verde, sare.
Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500 g. Cand da in clocot se adauga zarzavatul, spalat, curatat si taiat marunt in ordinea: ceapa, morcov, patrunjel. Separat se toaca carnea, se adauga putin miez de paine alba, un praf sare. Se fac perisoare care se pun in supa. Se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba. Se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se bate cu ou si smantana.
Supa de zarzavat se administreaza la masa de prinz; se folosesc pentru prepararea ei initial numai radacinoase (morcov, telina, albitura), apoi cartof, dovlecel, ardei, ceapa, etc., respectindu-se regula introducerii treptate. Este permisa adaugarea in supa a unei lingurite de ulei, pentru a ii creste valoarea calorica si nutritiva. In primele zile se administreaza numai zeama, incepindu-se cu 20-30 ml, apoi se va creste cu 20-30 ml/zi pina la 100ml, dupa care se vor adauga si legumele fierte si pasate, deasemenea in cantitati crescute progresiv.
CIORBA DE CARNE DE VACA CU PERISOARE de la 5 luni
500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150-200 g os de vaca, 2 lingurite orez, patrunjel verde, sare.
Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500 g. Cand da in clocot se adauga zarzavatul, spalat, curatat si taiat marunt in ordinea: ceapa, morcov, patrunjel. Separat se toaca carnea, se adauga putin miez de paine alba, un praf sare. Se fac perisoare care se pun in supa. Se adauga orezul spalat si se lasa sa fiarba. Se acreste cu zeama de lamaie sau bors. Se bate cu ou si smantana.

pt catalinchirita... eu stiam ca la bebelusi nu se adauga sare si nici un altfel de condiment in mancare. Mie dr mi-a zis ca pot sa pun in supa de zarzavat si ceapa la fiert.

Eu am incercat si fara sare si n-a mancat bebe. Un strop de sare ii schimba un pic gustul. Ca in poveste.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3refuza sa pape (bebe 4 luni)
- 2de ce copii elimina laptele chiar si la 2 ore dupa masa?
- 6Refuza mancarea si laptele
- 6Refuza mancarea si laptele
- 14cereale la bebelus de 4 luni
- 8bebe cu crize puternice de burtica
- 17probleme cu greutatea
- 8alimentatie artificiala la sugar
- 3alimentatie sugar.. sucul de fructe
- 4alimentatia sugarului
- 1Alimentatia lui bebe
- 3bebelus 8 luni, nu mai papa mancare solida
- 5refluxul gastric la sugar... e grava problema asta?
- 9Bebelusul de 7 luni nu mananca noaptea si plange in somn de foame sunt disperata!!!
- 3Lapte de vaca pentru bebelusi
- 5Bebe 9 luni jumate
- 3Bebe de 5 luni, este alimentat corect?
- 1Alimentatie fetita de 8 luni
Mai multe informații despre: Alimentatia la sugar Ceapa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: