Febra si eruptia dintilor

15-11-2016
Mauc
Nu este medic/terapeut
Mauc
Bebele meu are 6 luni si 1 săptămână de vreo doua zile face febra cu o zi in urma ajuns si la 39, 5 i am dat nurofen(3 ml din 8 in 8 ore) si azi e mai bine poate sa fie de la dintisori tinand cont ca acum cateva saptamani a avut un virus din cauza caruia făcea febra diaree ii scăzuse pofta de mâncare, acum o saptamana am fost de i s-au făcut analize si vaccinul si medicul mi-a zis ca e totul în regulă nu mai are nimic. PS:Intre timp ia aparut ceva la gât in dreptul ureghiusei si mi sa zis ca este un ganglion din cauza virusului dar nu e nimic dispare singur nu e grav.Cu toate astea intrebarea mea este din ce cauza poate sa imi faca iar febra?Multumesc si imi cer scuze pentru greselile de ortografie
6 comentarii
0
15-11-2016, ora 15:22
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna ziua
Avand in vedere ca starea febrila s-a instalat dupa administrarea vaccinului, avand in antecedentele recente o viroza, cauza mai probabila este reactia pasagera a organismului la vaccin.
Febra in eruptia dentara poate surveni, mai rar, ca urmare a introducerii diverselor jucarii in gura pt calmarea inflamatiei gingiei si odata cu ele si a virusilor si bacteriilor.Deoarece nu semnalati si alte semne specifice aparitiei eruptiei dentitiei de lapte (agitatie, salivatie excesiva, tendinta de a duce la gura obiecte pe care sa le roada), precum si o zona de inflamatie a gingiei de pe mandibula, este putin probabil ca febra sa se datoreze aparitiei dintilor temporari.
0
15-11-2016, ora 19:53
Mauc
Nu este medic/terapeut
Mauc
Da orice prinde in manuta baga in gura chear si manutele le baga in gura.Vaccinul la facut pe 8.Ce ar fi mai bun si mi-ati recomanda ca gel pentru gingiute?Multumesc mult pentru ajutor
0
16-11-2016, ora 09:36
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Buna dimineata

In legatura cu solicitarea privind recomandarea unui gel pt gingii, as dori sa va precizez ca nu indic geluri deoarece, sunt pareri ca, benzocaina, din compozitia lor, anesteziaza si partea posterioara a gatului si ar putea cauza, in unele situatii, un control deficitar al reflexului inghitirii.
Puteti recurge insa la folosirea unui inel gingival de cauciuc ( il gasiti in farmacii), pe care il tineti in congelator, in prealabil, 10-15 minute.Desigur ca trebuie igienizat periodic.
De asemenea puteti sa-i dati cate un biscuit sau un morcov ori banana tinute, deasemenea, in prealabil in congelator 10-15 minute.
0
16-11-2016, ora 12:12
Mauc
Nu este medic/terapeut
Mauc
Multumesc mult
0
17-11-2016, ora 14:37
Dr. Eugenia Vitan
Pediatrie, Alba-Iulia
Dr. Eugenia Vitan
Cu placere !
0
01-12-2016, ora 11:04
Calin 05.02.16
Nu este medic/terapeut
Calin 05.02.16
Bună ziua, avem un bebeluș de 10 luni, iar de 2 zile are febra 38-39.5. Am fost la un spital privat unde am consultat medicul și am făcut analiza de sânge generală și analiza Proteina C reactivă. La consultare medicul a spus că gâtul este puțin roșu, cu toate că nu are tuse, nu are muci, nu are nici o simptomă de răceală/gripă. În baza analizelor medicul a pus diagnoza "Infecții ale căilor respiratorii superioare, fără precizare; Faringită acută, fără precizare"
Rezultatele analizelor sunt mai jos:
Proteina C reactivă (CRP) - 17, 26
Leucocite - 12, 42
RBC - 3, 62
HGB - 10, 5
HCT - 30
MCV 78, 5
MCH - 27, 5
MCHC - 35
PLT - 269
Neut% (W-LCR, Raport WBC - celule mare, Neutrofile%) - 63, 7
Lymfocite% - 21, 5
MXD% (Monocite%) - 13, 8
Eozinofile - 0, 6
Bazofile - 0, 4
NEUT# (W-LCC, WBC - Număr de celule mari, neutrofile - 7, 91
Lymfocite (W-scc, WBC - Număr celule mici, Lymfocite) - 2, 67
Mxd# (W-MCC, WBC-Număr celule medii, bazof, eozin) - 1, 72
RDW-SD (Abaterea standard a lărgimii distrib, erit) - 35, 6
RDW-CV (Abaterea standard a lărgimii de strib, eritr.) - 12, 9
PDW (Lărgimea distrib. trobocit.) - 9, 4
MPV (Volumul mediu al trombocitelor) - 9, 3
P-LCR (procentul de trombocite mari) - 18, 1
PCT (Trombocrit) - 0, 25
VSH (Metoda Pancencov) - 18

În baza analizelor de mai sus medicul a pus diagnosticul dat ( "Infecții ale căilor respiratorii superioare, fără precizare; Faringită acută, fără precizare") si din câte am înțeles în mare parte datorită faptului că Proteina C reactivă este ridicată și respectiv este un proces inflamator, dar nu suntem siguri că este diagnosticul corect, pentru că cum scriam mai sus, copilul nu are careva simptome de raceală/gripă. Inițial am considerat ca temperatura este din cauza dintilor și la moment suspectăm aceeași cauză din motiv ca am observat că îi iese un dinte de sus.
Este posibil ca copilul să aibă temperatura 39 din cauza dinților, la fel și proteina c reactivă să fie crescută din cauza dinților?
Care ar mai putea fi alte cauze a febrei si a rezultatelor date?
Aceste rezultate sunt întradevăr tare negative, trebuie să ne alarmăm?
Care în genere ar fi sfatul dvs.?

Vă mulțumim din suflet!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: