Febra bebe de 11 luni 2 zile cu maxima de 39.6
Buna ziua! Ieri am fost la mare si pe seara am iesit la plimbare, batea vantul dar nu era frig copilul a stat imbracat o perioada in pantaloni lungi si tricou dupa care i am dat pe el o bluza dar in cap nu a avut nimic. Toate bune si frumoase la ora 22:30 l am culcat iar pe la 00:00 s a trezit plangand, atunci cand am pus mana pe el ardea. I am luat temperatura intrarectal 38.4. I am administrat efferalgan. Si cam dupa o ora tin sa precizez ca in ora asta in afara de temperatura nu a avut nimic.. se juca radea, zambea.. a inceput sa ii scada si am reusit sa il adormim iar. La 4 iar s a trezit plangand si de data asta cand i am luat temperatura avea 38.9. I am mai administrat o doza de efferalgan.. si am reusit sa il adormim la loc.. la ora 8 s a trezit iar cu temperatura 39.6.. atunci sotul a fugit la farmacie si ia luat nurofen sirop. I am administrat nurofen sirop.. ne am hotarat sa plecam de la mare pe la 12 dupa ce i am dat sa manance si dupa i amkuat temperatura intrarectal 37.4. Am plecat spre casa si pe autostrada cam pe la ora 13 iar avea temperatura de data asta 38.8, doar ca de data asta se vedea pe el ca este foarte moale si avea ochii rosii.. nu a vrut sa mai ia efferalgan si am reusit sa il pacalim cu sirop.. imi poate spune cineva ce ar putea fi?.. nu am vazut simptome de raceala mai stranuta din cand in cand.. dar in rest nimic iesit din comun..
2 comentarii
Bună ziua!
Febra în sine nu este o boală, ci un simptom care indică faptul că organismul se luptă cu o infecție sau cu altă problemă de sănătate. Febra la copii poate apărea din diverse motive, inclusiv infecții virale sau bacteriene, reacții la vaccinuri, suprasolicitare sau chiar reacții la căldură.
Având în vedere că ați fost la mare și ați petrecut timp în exterior, există posibilitatea unei infecții ușoare sau a unei reacții la schimbările de mediu. De asemenea, starea de „ochii roșii” și lipsa de energie pot sugera oboseală sau poate o infecție oculară minoră, dar nu sunt suficiente pentru un diagnostic.
Ați procedat corect administrând medicamente antipiretice (Efferalgan, Nurofen), care sunt recomandate pentru a controla febra. Totuși, este important de notat următoarele:
- Monitorizarea febrei: Continuați să monitorizați febra și să observați alte simptome care pot apărea.
- Hidratarea: Asigurați-vă că copilul rămâne bine hidratat, deoarece febra poate duce la deshidratare, mai ales la copii.
- Odihnă: Este important ca micuțul să se odihnească, deoarece corpul are nevoie de energie pentru a lupta împotriva infecției.
Dacă febra persistă pentru mai mult de 24-48 de ore sau dacă apar simptome suplimentare, cum ar fi erupții cutanate, dificultăți de respirație, vărsături persistente, leșin sau comportament foarte neobișnuit, este crucial să consultați un medic. De asemenea, orice febră peste 39°C la un copil mic ar trebui evaluată de un profesionist medical.
Din descrierea dumneavoastră, ar fi prudent să consultați un medic pediatru cât mai curând posibil pentru o evaluare completă și pentru a exclude orice cauză mai gravă a febrei. Este posibil să fie nevoie de teste suplimentare, cum ar fi analize de sânge sau urină, pentru a identifica sursa febrei. Siguranța și sănătatea micuțului sunt prioritare, așa că un control medical este cea mai sigură cale de a clarifica situația.
Febra în sine nu este o boală, ci un simptom care indică faptul că organismul se luptă cu o infecție sau cu altă problemă de sănătate. Febra la copii poate apărea din diverse motive, inclusiv infecții virale sau bacteriene, reacții la vaccinuri, suprasolicitare sau chiar reacții la căldură.
Având în vedere că ați fost la mare și ați petrecut timp în exterior, există posibilitatea unei infecții ușoare sau a unei reacții la schimbările de mediu. De asemenea, starea de „ochii roșii” și lipsa de energie pot sugera oboseală sau poate o infecție oculară minoră, dar nu sunt suficiente pentru un diagnostic.
Ați procedat corect administrând medicamente antipiretice (Efferalgan, Nurofen), care sunt recomandate pentru a controla febra. Totuși, este important de notat următoarele:
- Monitorizarea febrei: Continuați să monitorizați febra și să observați alte simptome care pot apărea.
- Hidratarea: Asigurați-vă că copilul rămâne bine hidratat, deoarece febra poate duce la deshidratare, mai ales la copii.
- Odihnă: Este important ca micuțul să se odihnească, deoarece corpul are nevoie de energie pentru a lupta împotriva infecției.
Dacă febra persistă pentru mai mult de 24-48 de ore sau dacă apar simptome suplimentare, cum ar fi erupții cutanate, dificultăți de respirație, vărsături persistente, leșin sau comportament foarte neobișnuit, este crucial să consultați un medic. De asemenea, orice febră peste 39°C la un copil mic ar trebui evaluată de un profesionist medical.
Din descrierea dumneavoastră, ar fi prudent să consultați un medic pediatru cât mai curând posibil pentru o evaluare completă și pentru a exclude orice cauză mai gravă a febrei. Este posibil să fie nevoie de teste suplimentare, cum ar fi analize de sânge sau urină, pentru a identifica sursa febrei. Siguranța și sănătatea micuțului sunt prioritare, așa că un control medical este cea mai sigură cale de a clarifica situația.
Buna ziua! Am fost in camera de garda si a iesit pozitiv la covid. Nu avem tratament decat paracetamol si ibuprofen si tamtum verde pt gat in caz ca apar dureri. Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7fetita de 8 luni in spital de la febra si acuma altceva!
- 4Mi-e frica pentru cel mic..
- 6inceput de rosu in gat
- 3Temperatura la bebe7 luni
- 5fetita 8 luni febra
- 0Febra si diaree bebe
- 0vaccin
- 6Febra si eruptia dintilor
- 0Copilul meu are mereu febra si nu.i trece
- 0Febra 39.2 bebe 7 luni jumate
- 2Exces de antitermice la bebelusi
- 0Bebelus de 3 luni cu febra si dureri de burtica
- 1Bebe 7 luni febra