Faringomicoza(Rinofargincita)

14-09-2018
simona197615
Nu este medic/terapeut
simona197615
Buna seara,
Totul a inceput prin dureri in gat, apoi am vazut ca niste bobite in gat. Am mers la medic ORL -ist iar diagnosticul a fost Faringomicoza zicand ca s-a declansat totul de la antibioticele luate timp de vreo 4-5 luni pt Proteus ( la aparat urinar). Tratament de 10 zile cu o solutie preparata in farmacie (albastra uleiaosa) inainte de masa, difulcan (1 seara), Hexoralete 3 pe zi dupa masa(am luat 4-5), galgara cu bicarbonat dupa mese(am facut mai tot timpul) si Xyzal 1 seara plus regim (fara dulce concetrat, alcool, acru, rece, ultima masa luata la 7 seara)

Nu mi-a trecut, s-au mai adaugat intre timp si senzatie de raceala, iritaie nazala la diferite medii extrene, etc Dupa acest tratament de 10 plus inca 4 zile (14 zile), am revenit la medic ce mi-a dat alta reteta( spunandu-mi si faptul ca unicul tratament optim pt ceea ce am eu este cel pe care tocmai ce l-am terminat).

Acum iau Homeogene9(1 la 2 ore), Rinoclenil (2 pufuri in fiecare nara de 4-5 ori pe zi), Borenar(1 dimineata cu o ora inainte de masa ) si Aerius(1 /seara.) Dupa acest tratament de inca 10 zile fac o pauza de alte 10 zile si reincep primul tratament apoi revin iar la dansa.

Imi cer scuze ca am fost f explicita, insa cum a spus si dna Doctor probabil ca gresesc undeva. Poate nu tin regim corespunzator. Mai mananc biscuiti f putin dulci, branza de vaci, la iaurt am renuntat. Chiar nu stiu cum sa procedez, simt ca devin f pregnante simptomele. Ar tb sa elimin zaharul si fainoasele din alimentatie? sa evit zonele poluante rau? Nu vreau sa gafez insa Tratamentul 2, umila mea opinie, pare ca nu trateaza ceea ce am ci doar este o incercare de a estompa unele simptome.Ce sa (mai) fac????

Multumesc mult !
Simona
7 comentarii
0
14-09-2018, ora 20:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1 nu ai fost deloc Explicita..asa si nu am inteles ce te supara acum?? care sunt simptomele
mai sunt dureri, nu mai sunt dureri ???
ce concret te supara acum..ca simptom..fara Diagnostice
2 ce probleme digestive stii ca ai??
3 sa facut consult Gastrologie..cu un tranzit baritat esofagian sa vezi daca nu este reflux in pozitia orizontal..???
4 aicitit ce sa mai scris pe forum despre faringite, candidoza,... ?
0
14-09-2018, ora 21:19
simona197615
Nu este medic/terapeut
simona197615
Multumesc pentru raspuns...m-am gandit ca nu este candidoza, adica n-am depozite pe limba, in gat...
Am dureri in gat, senzatie de raceala, usturime de ochi, senzatie de stranut iritatie in nas, ma deranjeaza orice miros pregnant gen fum de tigara, miros de praf, am avut febra.Cel mai deranjant este faptul ca durerea nu trece absolut deloc, este prezenta de cate ori inghit saliva sau la fiecare inghit de mancare..

Am avut esofagita de reflux. Am tot luat :Omez, omeran, nexium. Dar acum 1 an si ceva am facut endoscopie si nu mi-a mai gasit nimic. Am un colon iritabil!

Multumesc frumos inca o data, voi citi... sper sa gasesc si despre alimentatie!

O seara frumoasa!
0
17-09-2018, ora 10:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
totul este de la un reflux gastro-esofagian... care in somn.. prin acidul gastric irita faringele si da acele usturimi care se scot usopr cu un maalox, rennie sau gaviscon
caolonul iriatbil.. este o probleme si mai grava.. care duce la 2 probleme..
Una este malabsorbtia intestinala..cu o calitate proasta a sângelui...
Doi.. este o inflamatie care predispune la cumularea alergenior in corp.., rinite alergice s.a. probleme
0
15-11-2018, ora 22:15
Lumy1987
Nu este medic/terapeut
Lumy1987
Buna seara am și eu o problema și nu știm cum sa o rezolvam.sotul meu a avut acum trei săptămâni o infecție in gât și a luat 10 zile antibiotic penicilina se numea și-a dat cu tam tum verde și streptils pastile acum după tratament la o săptămâna după il supăra iar gâtul azi m-am uitat in gâtul lui și am văzut ca pe omuleț are ca un fel de pielița care se mișcă și pe pereți ca o băsica ce ar trebui sa facem și ce mati sfătui el spune ca ar fi cancer in gat pentru ca sa uitat pe internet și o poza era asemănătoare cu ce are el in gat multumesc
0
16-11-2018, ora 00:18
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
problemele din gat sunt din cauza greselilor in alimentatie..si refluxului gastro eosfagian in somn
mergeti la ORL sa vada ce e de facut cu amigdalele si lueta
mergeti la gastrologie si vedeti ce probleme are
0
16-11-2018, ora 09:32
Lumy1987
Nu este medic/terapeut
Lumy1987
Din păcate nu suntem in romania ci in Anglia și aici nu prea îți fac nimic dacă nu ești așa de grav A fost la spital aseară și ia spus ca are o infecție in gat și ca trebuie sa meargă la medicul de familie cei de la spital nu iau dat nimic este foarte roșu in gat și este ceva crescut pe omuleț și pe pereții laterali și gat credeți ca puteți spune ce poate sa ia el este la munca și nu pot sa ii fac poza ca sa vedeți poate când vine sa ii fac și va trimit o poza doar sa îmi Spune-ți unde sa o trimit multumesc
0
26-11-2018, ora 22:43
simona197615
Nu este medic/terapeut
simona197615
AM ajuns azi la Gastro (nexium si kebene pentru un intestin iritabil si o durere in capul pieptului, candva am avut esofagita de reflux.).Gatul nu cedeaza, iar dupa cele 3 tratamente enumerate mai sus, si refuzul medicului de a ma trata, mi-a zi ca nu mai vrea sa mi dea si alte chimicale..., am facut din proprie initiava gargara cu goldenseal, apa cu bicarbonat, septolete..se amelioreaza putin, apoi revine simptomatologia. Mai iau si alte medicamente...iar acum pt gat nu mai stiu ce sa mi administrez.Ce sa fac?

Mutumesc mult!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •