extrasistole ventriculare

777 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 25 26 Înainte ›
0
05-03-2009, ora 21:21
gratioasagina
Nu este medic/terapeut
gratioasagina
Puiu sint de acord cu tine...si ar trebui sa postezi mai des ca ridici moralul multora...i-am citi faza ta.lui barbatimiu cu camera de garda cu ekg dulapul si spaga...la 2 noaptea ne-am tavalit pe jor de ris.a trebuit sa-i explic ce-i aia spaga in Romania...dar si acu ridem.si cu..nu deranjati staful medical noaptea pentru esv.
0
05-03-2009, ora 21:27
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Gina...a fost pe bune! Azi m-am intalnit cu doftoritza care era de serviciu...din nefericire pentru ea, e vecina mea. Sa vezi ce respectuos ma saluta, , , mama mama, , , dar cred ca-i e jena sa ma intrebe cum am rrezolvat...cu tratament de esv sau de pu pu pu...Pu pu pu asta e inspre spitalul de "cat costa halatul"!?! IN rest...totu-i fantastic...ca-n Romania!
0
06-03-2009, ora 16:37
adrian11
Nu este medic/terapeut
adrian11
ei bine nu ne-am auzit demult si vad o multime de comentarii, , , ,..ca de obicei vad ca puiucris e cel ce ne mai ridica moralul.am si eu o muuuultime de noutati sa va spun...odata ca am facut coronarografie.am insistat si mi s-a facut.si desi speram sa imi infirme orice temere totusi s-a intimplat contrariul...am facut-o pe artera radiala..l..si a durat 10 min si nu am simtit nimic si sint acasa deja de doua zile.rezultatul..sa vedeti..chiar si in timpul pregatirii faceam extrasistole..desi toata lumea ma linistea ca sint uni facola si nu au importanta.si au descoperit ca am o punte musculara..(muscular bridge) asta pentru gratioasa...in rest arterele coronare sint intacte si fara nici o urma de stenoza..(lucru exceptional zic eu avind in vedere ca am peste 40 de ani( nu va spun cit peste!!ha ha)...dar mi-au spus urmatoarele:nu influenteaza hemodinamic activitatea inimii si e f mica portiunea intra prin muschiul cardiac...asa ca inima se harneste normal(pt ca oricum ea se hraneste in diastola cind nu se contracta.desi peste tot scrie ca acesta punte muscurara poate da o multime de manifestari de la ischemie la moarte subita mi s-a spus ca nu prezinta un pericol real atit timp cit nu influenteaza circulatia cardiaca. si atunci d ece fac extrasistole??? mi-au zis ca in nici un caz de acolo.deci ramin atunci la problema cu...strsul..agirtatia oboseala.panica si deja fobia instalata?? dupa parerea lor se pare ca da...trebuie sa ma monitorizez la 6 12 luni sa nu am colesterol mare sa nu se formeze vreun aterom pe zona aceea si ca atit.sotalol...plus xanax(asta de la mine da sa nu ma spuneti) una de 0, 25 pe zi.si sa vedem..oricum macar stiu cum stau.deca cineva imi poate da niste alte sfaturi sau noutati despre aceasta punte( gartioasa) va ramin multumesc.a...si sa nu uit.de ziua voastra doamnelor si domnisoarelor va doresc sa aveti parte de soare, zimbeteflori si plimbari lungi alaturi de o persoana draga..sa fara exrtrasistole bine inteles...la multi ani
0
06-03-2009, ora 18:00
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Ha ha ha...apropos de moarte subita.cum toata suflarea contaminata cu esv are "bucurie" la starea asta, pot sa va spun de pe acum ca ma ofer voluntar la o partida de "moarte subita" pentru ca apoi, dupa ce revad luminita de la parterul blocului in care traiesc (o satena buna rau rau rau di tat!), sa va povestesc si voua, amaratilor de robi ai lui Dumnezeu, cum a fost! He he he! Acuma serios...pastile nu mai iau...Concor de 5 dimineata si atat...asta cand nu uit...cand uit, sanatate...bubuie timpanu' de cateca ori si gata...nimic nu ma sperie nimic nu ma doboara...nasol e ca am terminat si vinul...rosu..care este...dar imi iau altul nou noutz ca am crama aproape...Voi propune un proiect legislativ impotriva Xanaxului...cine ia, macar un pic, sa fie chinuit. IN my way! IN rest, totu'i perfect! Salut cu drag pe toata lumea! Apropos de esv...am halit o sacosa de ridichi azi...deseara sunt Gonzales...Speedy Gonzales!
0
06-03-2009, ora 19:35
Daniel Sarba
Nu este medic/terapeut
Daniel Sarba
gratioasagina, ce fel de medicament este acest Ativan (Lorazepam)? Am ajuns la concluzia ca b-blocantele opresc esv-urile atata timp cat le iei, in rest, esv-urile reapar. Eu doar caut un medicament sigur si bun, pentru ca am 25 de ani, o sotie fermecatoare, situatie financiara buna si stabila, si consider ca nu am motive de stres ca sa am esv-uri si palpitatii. Pentru mine psihoterapia nu e o solutie, nu am de ce sa ma plang, doar de faptu ca am esv-uri si palpitatii. Sunt perfect deacord cu gratioasagina: ma streseaza faptu ca am palpitatii, si nu invers (sa ma ia cu palpitatii cand as fi stresat). Daca am o problema, o rezolv, nu-i intorc spatele, deci treaba cu nepasarea nu merge; ba mai mult, cu cat stiu mai multe despre problema ma face sa cred ca e rezolvabila.
gratioasagina, ce tratamente ai mai incercat? si de ce ai renuntat la ele?
Eu am incercat Concor si Grandaxin, dar nici nu se compara cu Lokren. A da, si Mg B6.
0
06-03-2009, ora 20:23
gratioasagina
Nu este medic/terapeut
gratioasagina
puntea asa te-ai nascut.n-ai murit cu ea pina acu...si e si curata nu e debris pe ea nimic colest ori vegetatii de strept de la vreo infectie in viata ta nu s-a depozitat nimic..calcificari.e bine...ischemie depinde cum e situata.daca e pe diametru coronar perpendiculara obstrueaza la tine e clar ca e situata paralel cu peretele coronar deci nu oblitereaza circulatia...e o anomalie din nastere Cum e traseul Ekg...segmentul st daca coboara de linie mai mult de 1mm e ischemie si daca urca prea sus de linie .pentru Daniel.sint si unii care au panic disorder si ptst posttraumatic stress disorder si la aia vine panica intii simt o senzatie generala de moare iminenta tremuraturi nod in git...si bum si tahi cu palpitatii..clasic panic disorder guy...dar la noi multi vin ele din senin si ne baga in panica,...barbata-miu zice ca psichiatrist ca la aia merg psichotropicele.dar la noi...nu...Ativanul e un big gun eu iau 0.25mg seara la nevoie...doza cea mai mica e cel mai safe...e un benzodiazepinic...de ce nu iau beta...nu am palp mereu...am pauze de luni si chiar ani ultimul an m-au cam suparat...vin o sapt 4 bombe pe zi le simt ca o bomba in piept...pe urma pleaca 2 luni...mai vin si noaptea vreo doua bombe.nu sint consistente in paternul lor ca ma convinga sa iau b blocante nonstop.barbata-miu nu v-ar da Xanax..zice ca nu stiti ci ce va jucati...incercati Ativan...doza mica 0.25e safe e un var de-al Diazepamului..iau propranolol la nevoie..beau sucuri pentru sportivi au electroliti iau ca mg si zinc...Puiu iar incepe cu moartea subita..cind te laudam ca ridici moralul la oameni...NU E NICI O MOARTE SUBITA numai pe fundalul altor boli serioase cardiace...lasa-i sa doarma la noapte...
0
06-03-2009, ora 20:55
adrian11
Nu este medic/terapeut
adrian11
pt gratioasa.nu am ischemie...asi avea pain chest asa se spune la voi nu?..si nu am dimpotriva pina acum un an cind au aparut jucam fotbal cu baietii uneori si de doua ori pe saptamina si crede-ma desi nu sint asa tinar faceam fata binisor.iar testul de efort e negativ...fara semne de ischemie pe ekg ci doar cu citeva esv inainte si la 10 min dupa.adica cele care le am de obicei..si am mers pina in treapta a patra.medicamentl acela de care zici altivan nu cred ca este la noi...poate daca ne-ai spune substanta de baza gasim un echivalent european
pt daniel...sa stii ca lokenul eun betablocant bun..poate cel mai reusit..la fel si concorul..iti spun pt ca ma pricep nitel.problema ta e daca il iei contiinu de la 25 ani iti va crea probleme mai tirziu..si nu vorbesc de ameteli, astenia, tulburari intestinale ci de altceva.eu zic ca ar trebui sa mai intebi pe un cardiolog durata tretamentului si treptat, numai treptat sa incerci sa il scoti...eu cred ca probabil te implici prea mult in ceea ce faci si pe fondul asta faci si esv..eu incerc sa cred ca si eu adica mie mi se intimpla la fel..dupa 12 ore de munca si stres poate ca si inima si chir si sistemul nervos necesita o bine meritata pauza...numai ca la unii din noi se mai razbuna pe faptul ca nu ii acordam atentia cuvenita...
0
06-03-2009, ora 21:00
gratioasagina
Nu este medic/terapeut
gratioasagina
atentie...e iarna poate multi luati medicamente pentru raceala...dau palpitatii si picaturile de nas ajung in sistem..relaxantele musculare...dau palpitatii...Algocalminul Piafenul...cititi prospectele...
0
06-03-2009, ora 22:22
andyzen
Nu este medic/terapeut
andyzen
Sunt un nou venit in lumea ESV.Voi putea sa va scriu multe despre ESV, dar tematica cea mai apropiata este XANAXUL (pe care l-as interzice prin lege (o sa va povestesc despre relatia mea de 12 ani cu xanaxul si de efectele ei).
Cu ESVurile sunt amic dar nu prieten de 3 ani dar e prezent in mod serios de 1 an. Fiind rezident strain si cu prieteni la clinca in Ungaria am trecut de toate filtrele normale si de tratamentele standard. Acum incerc homeopatia caci betablocantele, xanaxul, propafenonlul sunt doar solutii de stare. Voi scrie despre stress caci cineva din voi scria ca 80% dintre noi avem la baza stressul ca motivatie pentru ESV
0
06-03-2009, ora 22:29
mariusa
Nu este medic/terapeut
mariusa
adrian11, multumesc pentru urarea de martisor! Ma bucur sa vad ca ati aparut TOTI, fara nici o absenta nedorita (a fost o gluma!). Cat despre esv, la mine sunt din ce in ce mai putine si mai rare, probabil ca la un moment dat vor apare din nou, dar macar acum stiu ca nu am cu ce sa le opresc dar nici nu ma mai sperie asa cum se intampla la inceput. Am citit un articol in "Formula AS" in care se vorbea tocmai despre un caz asemanator cu al "NOSTRU" (ma refer la grup) si respectivei persoane i s-a raspuns ca trebuie sa se obisnuiasca cu ele si ca "vei muri cu ele dar nu de la ele". Asa ca.vorba lui PuiuCris "bunu-i vinu ghiurghiuliu, s-aidiri, etc, etc." Sa aveti o primavara minunata!
0
07-03-2009, ora 09:24
Daniel Sarba
Nu este medic/terapeut
Daniel Sarba
gratioasagina, daca Ativan e ca si medazepam-ul, atunci ii mult mai adictive decat the b-blockers. Iar cu Xanaxul m-ai convins, n-am sa ma apuc de el.
andyzen, hai povesteste ce tratamente ai luat si prin ce ai trecut. Cat despre stres, eu personal am rezistenta la stres foarte mica. Stiti ceva metode sau medicamente de crestere a acestei rezistente?
Imi zicea cineva sa fac un consult pentru tiroida, ca daca aceasta nu functioneaza propertly, atunci pot aparea esv-uri. Credeti ca problemele cu tiroida ar da si palpitatii? Oricum, am facut un consult eco la tiroida acum un an si nu e nimic (din punct de vedere ecografic).
Sanatate tuturor!
0
07-03-2009, ora 10:16
PuiuCris
Nu este medic/terapeut
PuiuCris
Romania...trezeste-te! Frati romani...de la ce vi se trage de nu mai govoritzi in rumena? Problem mare.big big mare mucho problem cu sanaxele astea...care este...apropo de baizauei...Merlot sau Riesling?...adica..mai si glumim, nu?
Legume de primavara, balarii cat cuprinde.spanax, urzici, ceapa verde, salate mix de tot felul, cubulete mici de branza si sunca presata, rosii, castraveti...gin-a face diferenta. Am mai spus si repet...dupa 10 ani se prescriu!..eseveurile care este...
Daca nebunul asta de Pogea instituie impozitul forfetar, n-o sa mai aiba loc forumul de esevisti...atunci sa vezi haos ca-n Babilon. Aloha!
0
07-03-2009, ora 13:47
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Am ESV de vreo ani. Daca la inceput erau foarte putine si rare pe parcurs au devenit tot mai dese, acum le am zilnic. Am facut si holter EKG si culmea mi-au iesit doar 25 ESV in 24 de ore. Am facut si echo si mi s-a depistat un prolaps de valva mitrala cu insuficienta mitrala grd.I. Nu stiu insa daca acest prolaps este legat de aparitia ESV. Nu pot face efort pt ca - mi declanseaza ESV. Pt a le mai domoli iau ditonocalm cate o tableta pe zi. Am mai luat si alte betablocante insa fara efect. Chiar si cu distonocalm le fac..La inceput ma panicam cand ler aveam insa acum am ajuns sa ma obisnuiesc cu ele. Mi se declanseaza si la emoti, uneori mi se declansau daca ma ridicam de ex. de pe scaun. Sunt ciudate.Dar viata merge inainte cu sau fara ele
0
07-03-2009, ora 13:51
raluca2000
Nu este medic/terapeut
raluca2000
Le am de vreo 3 ani. Mi-as dori mult un copil, insa mi-e frica de faptul ca s-ar putea sa-mi afecteze sarcina. Am 30 de ani. Am incercat si cu homeopatie, dar nu s-a rezolvat nimic, am ramas cu aceleasi ESV.
0
07-03-2009, ora 14:33
duminanu
Nu este medic/terapeut
duminanu
Sunt nou pe acest topic, nu si ca esv-ist. Hawthorn = paducel, am vazut ca gratioasagina a spus ca ar fi bun un astfel de ceai. Am sa-l incerc si eu. (pe langa Concor si Xanax).
0
07-03-2009, ora 15:43
andyzen
Nu este medic/terapeut
andyzen
deci.xanax sau nebunia lenta. am inceput sa iau acum 12 ani xabaxul la recomandarea unui prieten internist mai mult recomanda sa beau cu el si un unicum(digestiv, alcohol0. si asa zi cu zi doza cu doza am devenit dependent de xanax. e mare adevar ca pe perioada scurta are efect ok, te linisteste dar atentie dupa 2 saptamani pot incepe starile de sevraj. apoi au trecut anii...avem 36 de ani, mergea xanaxul cu vodca, vin..nopti albe..poate dimineata trebuiau sa iau o doza dubla. xanaxul in principiu are acelasi efect ca alcoholul, blocheaza transmitatorii GABA si te incetineste. problema este ca daca folosesti mai multi ani, devi DEPENDENT. suna urat dar e o realitate. am incercat sa renunt fara a ma consulta cu profesionistii si am incepout sa fac atacuri de panica sevraj, si evident ESVuri. xanaxul are timp de injumatatire de cateva ore deci vei simti cu timpul ca nu-si face efectul, vei mai lua o pastila si vei incepe sa te dezumanizezi. vei purta in portofel cateva (pentru urgente), apoi daca mai si bei un pahar logica se descompune,. xanaxul in timp intra in toate tesuturile si la nivelul tuturor celulelor si o detoxifiere este extrema de dificila. eu acum dupa jumatate de an de detox sunt la 0, 5 pe zi..de la 1, 5-2 gr/zi timp de 12 ani. fiecare etapa de reducere prin schimbarea tipului de benzo este un chin. sunt 3 metode de detox.una "cold turkey" ce se folosesc la saraci..adica detoxifiere fortata in spitale sub control sa nu faci crize de epilepsie dar nu te cureti la nivel de celule si 80% o vor lua de la capat. apoi sunt schimburile cu barbitulice (demodate)..dar contestate, si in sfarsit recomandarea mea ce o regasiti pe adresa:
http://www.benzo.org.uk/manual/index.htm
altceva...cine are pana in 1000 de ESVuri monofocale, necuplate...sa bea un pahar de vin pentru noi altii...pana la aceasta limita nici macar medicul nu va baga in seama...undeva la 2000 pe zi spune ca ar trebui ceva beta blocante, apoi la 4000 antiaritmice clasa 1/c propafenon...samd..pana la 20.000 cand se presupune ablatia
evident nu ma linisteste caci eu fluctuez intre 600 si 3000 dar si 1 ma termina desi am un cord la 49 de ani cu care inca mai fac judo..(pardon de 2 ani decand am extra mai usor kata)
si in sfarsit stressul.e cel mai cumplit inamic, bautura, cafeaua, sexul.placeri normale..toate elimina in sange dopamina, serotinina, endorfine...dar stressul te omoara putin cu putin.
si de stress am parte...fimre, peste 100 de angajati, contracte, negociere.si colericul din mine
apoi psihologii (scuze pentru cei dedicati )...vor asculta ore, vor face simulari de stari, situatii..platesti, dar nu stiu nimic de straile pe care le traim noi.
poate daca gasesti unul dedicat moral te va indruma corect...eu fac training autogen Shultz..si parca ajuta in relaxare.
apoi vin homeopaticele...paducel, si clasicele magneb6, aspacardin, aspirin protect.si totusi linistea interioara va pune extrasistolele la loc
ESVurile e ca un buldog la casa omului, odata luat sta langa tine daca daca trece cineva pe langa gard incepe sa latre ca nebunul...cand iar e liniste in jurul tau se linistete si el
ata ca prima prezentare a experientei mele
0
07-03-2009, ora 15:52
andyzen
Nu este medic/terapeut
andyzen
pentru Raluca 2000.
25 de ESVuri au si astronautii, deci nu se pun...prolapsul de valava mitrala de gr. I avem mai toti dar nu stim, si u are efect asupra fluxului sangvin, doar cand ai u n extra valvele tremura mai puternic si asta simti.deci, joging usor, savureaza viata..esti boine venita pe site dar tu nu ai probleme...un vin rosu rezolva mai multe decat medicamentele pe care le iei
0
07-03-2009, ora 15:54
andyzen
Nu este medic/terapeut
andyzen
pentru PuiuCris
am citit toate comentariile tale. FELICITARI.ti sufletul in toti panicatii, atitudinea ta este cea care poate imbunatatii ESVurile. si intradevar..e primavara, mergeti la piata, lasati colanul de porc, taria, grasimea.zarzavaturi, legume, peste,...si vin...
0
07-03-2009, ora 16:04
andyzen
Nu este medic/terapeut
andyzen
lista de benzodiazepine...toate au acealasi continut de baza...difera prin timpul de injumatatire, adica cat are efect.unele au efect imediat dar se termina mai repede...altele au efect mai lent dar tin efectul timp mai indelungat
exemplu...xanax 6-12 ore efect Diazepam pana la 100 de ore
perioada de injumatatire este prima cifra, restul sunt tipul A anxiolitic, H hipnotic, E anticonvulsant si ultima cifra este dozajul echivalent
xanax 0, 5= diazepam 10

Benzodiazepines5 Half-life (hrs)1
[active metabolite] Market Aim2 Approximately Equivalent
Oral dosages (mg)3
Alprazolam (Xanax) 6-12 a 0.5
Bromazepam (Lexotan, Lexomil) 10-20 a 5-6
Chlordiazepoxide (Librium) 5-30 [36-200] a 25
Clobazam (Frisium) 12-60 a, e 20
Clonazepam (Klonopin, Rivotril) 18-50 a, e 0.5
Clorazepate (Tranxene) [36-200] a 15
Diazepam (Valium) 20-100 [36-200] a 10
Estazolam (ProSom) 10-24 h 1-2
Flunitrazepam (Rohypnol) 18-26 [36-200] h 1
Flurazepam (Dalmane) [40-250] h 15-30
Halazepam (Paxipam) [30-100] a 20
Ketazolam (Anxon) 30-100 [36-200] a 15-30
Loprazolam (Dormonoct) 6-12 h 1-2
Lorazepam (Ativan) 10-20 a 1
Lormetazepam (Noctamid) 10-12 h 1-2
Medazepam (Nobrium) 36-200 a 10
Nitrazepam (Mogadon) 15-38 h 10
Nordazepam (Nordaz, Calmday) 36-200 a 10
Oxazepam (Serax, Serenid, Serepax) 4-15 a 20
Prazepam (Centrax) [36-200] a 10-20
Quazepam (Doral) 25-100 h 20
Temazepam (Restoril, Normison, Euhypnos) 8-22 h 20
Triazolam (Halcion) 2 h 0.5
0
07-03-2009, ora 16:38
duminanu
Nu este medic/terapeut
duminanu
Multumesc. Foarte documentata interventia. Cred ca am sa renunt chiar acum la Xanax. Oricum luam numai la nevoie, 0, 25 - 0, 5 mg/zi, si asta nu in fiecare zi, ci numai cand presimteam ca se apropie un episod de ESV.
0
07-03-2009, ora 17:44
gratioasagina
Nu este medic/terapeut
gratioasagina
Daniel...e adictiv de aia am precizat DOZA CEA MAI MICA NUMAI LA NEVOIE...Ativanul.e bun sa-l ai in casa.eu iau seara 0.25mg poate o data la 2 sapt.e metabolizat prin glucuronidation not oxidation ca Xanaxul...la ficat...deci e mult mai safe Ativanul..la fel Oxazepamul Temazepam.ca Ativanul.Ultimul de ales e Xanaxul.Raluca..sa stii ca tu luind Distonocalm in fiecare zi esti depend de barbiturice AMOBARBITALe continut in Distonocalm...sint controversate si demodate cum zice Andy.are si propranolol.care e b blocant si Atropina...ca sa stii ce inghiti.Aici in SUA nu se mai prescriu barbiturice dar romanii il baga in Distonocalm...lumea nici nu stie ce inghite...ia de la farmacie numai propranolol...nu Distonocalm.Propanololul...e cel mai bun ptr panica dupa ce aveti palpit.am citit studii...propanololul daca ti se da chiar atunci cind ai o trauma mare...ca un accident de masina...ceva rau poate reduceff mult sansa ca sa faci post traumatic stress disorder zice ca diminueaza experienta negativa...nu ne mai ramine asa rau imprimata in creier..e bun si inainte de dentist 20 mg propranololul...si de examene...dar trebuie luat cu o ora inainte.Raluca sarcina si esv...eu am avut pina in luna a 9a si inainte si dupa luna a 9a.si am avut in luna a9a...trigeminy 3 zile a durat...m-am speriat bine dar doctorii americani de la garda nici nu s-au uitat la ekg...zic eu tot ceva cu presiune pe vag de la baby...dupa o sapt am avut cezariana nu de palpitatii...ci ca baby era intors invers...eu le ziceam de suv ei dadeau cu pozitia copilului...m-au trimis acasa intr-o ora...Daca ti-am dat putin curaj ma bucur...
0
07-03-2009, ora 17:57
Daniel Sarba
Nu este medic/terapeut
Daniel Sarba
Ce de informatii... mersi. Pentru mine sunteti de mare ajutor. Am renuntat la Xanax inainte sa ma apuc de el.
Sanatate tuturor.
0
07-03-2009, ora 18:19
gratioasagina
Nu este medic/terapeut
gratioasagina
Daniel toate sint bune dar depinde in mina cui ajung...unii le abuzeaza. iar unii le combina cu alcohol.no!!!.sint bune in casa...sa fie acolo..incaz ca ai avut un necaz azi doamne pazeste.eu iau 0.25 Ativan...ziua aia..si barbati-miu ti-am zis e profesor la U niversitate.la psihiatrie aici in Sua trage si el cite una citeodata.o pastiluta.CITEODATA toti sintem oameni.nu te speria asa Andy a calcat pe rosu rau...a mai bagat si alcohol...asta e secretul CITEODATA
0
08-03-2009, ora 18:35
Roxyca
Nu este medic/terapeut
Roxyca
Buna din nou la toata lumea!Pt Raluca 2000:Sa stii ca si eu am aceste extrasistolede vreo 2 ani si dupa cum am spus si mai sus toate au fost puse de medici pe seama stresului, am si eu aceeasi problema ca si tine imi doresc f mult un copil si din cauza acestor extrasistole imi e frica mai ales ca mi sa spus ca pe timpul sarcinii pulsul creste si nu o sa mai pot lua nici un fel de pastila.Odata si odata o sa-mi iau inima in dinti si o s-o fac si pe asta.Multa sanatate tuturor si o primavara frumoasa!
0
08-03-2009, ora 19:42
adrian11
Nu este medic/terapeut
adrian11
parca s-a mai dezmortit lumea pe aici
f bun comentariul lui andy desi pe mine nu o s ama faca deocamdata sa renunt la xanaxul meu de dimineata...asta pt ca eu am mai trecut acum 10 ani printr-o situatie dramatica(ambii parinti moti intr-o luna) si doatr xanaxul m-a ajutat sa ies.apoi l-am lasat pentru aproape 8 ani si am inceput sa il iau de vreo 6 luni dar numai o doza mica dimineata sinumai in cursul saptaminii.
pr raluca...24esv? vai mai raluca..tu esti cea mai sanatoasa dintre noi..cu 24 esv eu fug pina la bucuresti..sa fi fericita.iar prolapsul de valva mitrala nu are importanta.poti sa duci o sarcina absolut normala
paducel.ei vedeti...v-am mai scris eu de el dar nu ati dat importanta..sa stiti ca mie chiar imi face bine..desi iau si medicamente pt ca am intre 2000s i 4000 esv.
si la indicatia lui puiu(haha) m-am apucat de citeva zile de vin rosu(cite un pahar) oricum continerosvetrol si asta e o substanta numai buna sa te intinereasca( nu ati observat ce rata mica de decese aprin boli cardiovasculare au francezii??)
0
08-03-2009, ora 19:45
adrian11
Nu este medic/terapeut
adrian11
cit despre comentariul lui andy despre stres.domnule..ai zis-o la fix..cred ca nu e un comentariu mai fidel decit cel descris de tine..asa simt si eu.
0
08-03-2009, ora 19:45
adrian11
Nu este medic/terapeut
adrian11
cit despre comentariul lui andy despre stres.domnule..ai zis-o la fix..cred ca nu e un comentariu mai fidel decit cel descris de tine..asa simt si eu.
0
08-03-2009, ora 21:09
andyzen
Nu este medic/terapeut
andyzen
pentru adrian11
o parere legat de xanax. eu am atras atentia riscurilor sale si le simt pe pielea mea. evident daca faci doar un tratament adjutant de 2 saptamani e OK...dar daca te lasi dus de efectul sau "pozitiv" te va lua usor si datorita timpului scurt de injumatatire vei simitii nevoia sa mai iei. experienta mea arata ca RUDOTELUL sau Diazepamul sunt mai bune si sunt tot benzo pentru perioadele lungi de injumatatire si stare de liniste.
asta o spun mai ales ca si tu ai inceput sa faci kokteil..adica xanax si bautura. eu dacand fac cura de detox nu am pus bautura in gura...nu degeaba scrie pe toate benzo...nu consumati alcol pe perioada tratamentului.
cum rezisti la 4000 de esv-uri si ce medicamente iei.caci eu iau propafenon 3x150 si 0, 25 concor...si acestea ma fac zombi de lent, sunt tot timpul obosit, lenes, nu am chef de socializare...desi in urma cu 2 ani concuram inca la judo (veterani)
si ce premize au spus doctorii legat de viitorul tau cu atatea ESV-uri, caci cred ca nu poti sa te complaci la acest diagnostic
acum preocuparea principala este medicina holistica, naturista, managmentul stressului.
legat de stres e complicat si asta o spun ca si student 1 an la psihologie.apoi mentalul a obosit in complexul de activitati profesionale si extraprofesionale.
deci stresul ramane un cerc vicios.chiar i-mi plac medicii cu sfaturile standard:"fara stres, fara bautura si cafea, dieta.adica ce sa faci?.e ridicol, traim zile in care daca nu raspunzi criteriilor sociale esti OUT
doar daca nu te muti la tara, un petec de pamant, agricultura de subzistenta, si evident miscare multa pe camp...atunci chiar uiti de stres, sera vei cadea rupt si fara xanax
deci pe tema asta mai vorbim
1
08-03-2009, ora 21:37
adrian11
Nu este medic/terapeut
adrian11
pt abdy
sigur nu m-am complacut cu situatia me...te aigur
si asa cum am mai scris datorita legaturilor mele strise si bune cu lumea medicala am fost investigat din cap pina in picioare.as zice ca am fost investigat complet
analize medicale...in ordine..inclusiv cele tiroidiene
am purtat holte de 4 ori (sau 5) si am avut asa:70esv...apoi la o luna 7800 apoi la citeva luni 4500 si acum o luna 2345, , , , , stii ce e culmea.toate sint in timpul zilei...ca am cerut un desfasurator pe ore...incep trepatt pe la 7 din si am cite 200 300 pe ora.apoi seara la fel si in cursul noptii de la 23 pina pe la 5 cind intra probabil sistemul vegetativ in finctiune nu am decit una sau doua...
am primit d etoate...eu luam loken pt ca aveam o tensiune de limita 14/90 de acum 10 ani dar lokren am luat de vreo 4 ani apoi m-am simtit mai bine si am renutat treptat (in 6 luni ) la el...apoi am primit cordarone( am fost perfect 3 saptamini apoi au reinceput) asa ca mi-au intrrupt tratamentu...am fost trevut pe propafenona..si s-a intimplat la fel apoi pe mexitil..si intr-un final pe sotalol..
acum sa iti spun ce am obs eu.daca ma bradicardizez fac mai multe...daca fac cel mai mic efort si ritmul cardiac creste nu mai fac deloc( a fost la fel si la testul de efort cind am mers pina in treapta a 4 a fara pobleme angina sau esv.doar oboseala unei persoane ce nu mai face sport de un an..
si sotalolul ma bradicardizeaza si atunci fara stiinta nimanui iau doar jumatate de doza 2x40 in loc de 2x80 si amaritul ala de xanax de 0, 25 dimineta..beau ceai d epaducel 3 pahare pe zi si zau parca de citeva zile bune ma simt mai bine..sau nu le constientizez asa de mult...
am facut coronarografie si am acea punte musculara..care poate da multe probleme desi e destul de controversata problema asta..daqr in rest scrie asa...far alte leziuni stenozante..iar cel ce mi-a facut coronarogarfia mi-a zis acolo pe masa...domnule ai o punte musculara dra nu are importanta dupa cum vad eu poti trai 100 de ani cu ea..astea au fost cuvintele lui...dar am primit sortis ca sa nu fac pe ea o placa de aterom sau ceva
asa ca acum cam asta e situatia..
luna viitoare sint pprogramat la control si o sa mai vad..
0
08-03-2009, ora 22:03
andyzen
Nu este medic/terapeut
andyzen
pentru adrian
da..raspunsul clasic...o sa traesti 100 de ani...dar cum?, caci stare asta te termina psihic, si daca nu mori de inima i-ti vei afecta viata cotidiana. nu inteleg de ce nu au rabdare sa ne explice (mai ales celor care si inteleg) fenomenul.
legat de efort. pe timpul efortului ritmul cardiac accelerat acopera ESV-urile deci nua au timp de descarcare de aceea in repaus apar mai constant.de aceea bade la camp nu stie ce sunt ESV-urile
oricum limita "normala" admisa este de 200 ESV-uri pe ora, evident depinde de forma, cuplate, salve etc..precum si daca exista alte afcetiuni cardiace.
si eu ma invart in cerc de medici...si cardiologul meu m-a linistit...nu ai nimic cu cordul, si el are extra, chiar face si tahicardii paroxiste..deci mi-a spus sa merg la schi, sa beau vin rosu, sa fac sauna si in special sa fiu linistit
DA...au dreptate...pe dracu, cand te iau 4000 de ESVuri nu mori dar nici ched mare de viata nu ai.
deci ramane dilema pentru care sunt aici.cum se poate trai cu ESV-uri multiple si simptomatice?
Adaugă un comentariu / răspuns
777 comentarii 1 2 ..... 678 ..... 25 26 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: