extrasistole ventriculare
pt andy
din nou ai dreptate...si cred ca majoritatea celor de aici asta cautam.raspunsul la intrebarea ta...se poate trai cu ele? cum sa facem sa scapam de ele?..si paote sa ne mai linistim vazind ca si altii ne sint colegi de suferinta si au aceleasi probleme si incertitudini.
si sa stii ca intr-adevar nu prea mai ai chef de prea multe cind ai cite 200 de esv pe ora...iti cam trevce pofta de orice si incet incet devii paranoic...si se inchide cercul vicios...te gindesti numai la ele..si faci si mai multe...ca sa nu mai zic ca devii distrat si iti cam distrugi viata si pe cei din jur care te inteleg pina la un moment dar apoi se pot satura de tine si de esv-urile tale..
200 e limita admisa? nu e rau, , , , ma mai linistesc si eu.daca am de doaa ori limita nu e asa rau(ha ha)
am uitat sa spun..in ungaria mi s-a spus sa nu iau absolut nimik!!!!!! sa imi vad de treaba..si daca dosresc ei incerca ablatie (dar am refuzat) oricum au spus-o cu iumatate de gura mai mult de complezenta ca eram insotit de doi medici.
din nou ai dreptate...si cred ca majoritatea celor de aici asta cautam.raspunsul la intrebarea ta...se poate trai cu ele? cum sa facem sa scapam de ele?..si paote sa ne mai linistim vazind ca si altii ne sint colegi de suferinta si au aceleasi probleme si incertitudini.
si sa stii ca intr-adevar nu prea mai ai chef de prea multe cind ai cite 200 de esv pe ora...iti cam trevce pofta de orice si incet incet devii paranoic...si se inchide cercul vicios...te gindesti numai la ele..si faci si mai multe...ca sa nu mai zic ca devii distrat si iti cam distrugi viata si pe cei din jur care te inteleg pina la un moment dar apoi se pot satura de tine si de esv-urile tale..
200 e limita admisa? nu e rau, , , , ma mai linistesc si eu.daca am de doaa ori limita nu e asa rau(ha ha)
am uitat sa spun..in ungaria mi s-a spus sa nu iau absolut nimik!!!!!! sa imi vad de treaba..si daca dosresc ei incerca ablatie (dar am refuzat) oricum au spus-o cu iumatate de gura mai mult de complezenta ca eram insotit de doi medici.
Buna seara tuturor!
Andyzen, dilema ta este si a noastra ! Sau a mea, cel putin !
Eu am aceste ESV-uri de exact 2 ani ( culmea, au inceput brutal pe 1 martie, ca un martisor nedorit si neasteptat ) si am trecut prin toate fazele : spaima, deznadejde, speranta, etc. Doctorii cardiologi la care am fost, 3 din Iasi, 2 din Botosani si unul din Cluj ( la ultimul am fost printr-o conjunctura, fiind cu sotul la o operatie, si profitand de ocazie sa mai aflu si o alta parere ) nu m-au lamurit ! Ba chiar doi dintre ei m-au asigurat ca au si ei, dar le trec cu vederea ! Bine, am aflat ca sunt persoane si cu 20.000 de ESV-uri, dar am mai aflat si ca aceste persoane nici macar nu le constientizeaza ! Ganditi-va ca noi, cei care avem ESV si le simtim fiecare bubuiala in piept, nici macar n-am rezista la un asemenea numar ! Dupa parerea mea, ablatia ar trebui aprobata, pentru cei care au pana in 4000 si au viata data peste cap din cauza lor ! Bineinteles ca putem insista, la anumiti doctori inimosi, sa ne ajute in privinta asta ! Eu una n-am sa ezit !
Insa pana atunci, am inteles ca degeaba ma stresez ( si-i stresez si pe-ai mei ! ), consolandu-ma ca toti suntem muritori, si mai putin conteaza din ce cauze se va intampla asta ! Nu-s foarte optimista, din punctul asta de vedere, dar e un punct de plecare intr-un eventual autocontrol in autostapanirea de sine ! Eu mai iau calciu, magneziu, foarte rar cate 1/2 distonocalm, si merg mai departe ! Uneori simt sute ( si un bun cunoscator m-a asigurat ca de fapt am cateva mii ), alteori nu simt niciuna ! Traiesc cu ele ! Nu-i usor, stiti si voi ! De aceea nici nu le mai spun alor mei nimic ! Chiar sotul meu m-a intrebat deunazi daca ma mai supara inimioara, ca nu i-am mai spus nimic in ultima vreme ! El a crezut ca mi-a trecut ! Deci, mult curaj si vom gasi noi ac de cojocul lor ! Va sarut pe toti !
Andyzen, dilema ta este si a noastra ! Sau a mea, cel putin !
Eu am aceste ESV-uri de exact 2 ani ( culmea, au inceput brutal pe 1 martie, ca un martisor nedorit si neasteptat ) si am trecut prin toate fazele : spaima, deznadejde, speranta, etc. Doctorii cardiologi la care am fost, 3 din Iasi, 2 din Botosani si unul din Cluj ( la ultimul am fost printr-o conjunctura, fiind cu sotul la o operatie, si profitand de ocazie sa mai aflu si o alta parere ) nu m-au lamurit ! Ba chiar doi dintre ei m-au asigurat ca au si ei, dar le trec cu vederea ! Bine, am aflat ca sunt persoane si cu 20.000 de ESV-uri, dar am mai aflat si ca aceste persoane nici macar nu le constientizeaza ! Ganditi-va ca noi, cei care avem ESV si le simtim fiecare bubuiala in piept, nici macar n-am rezista la un asemenea numar ! Dupa parerea mea, ablatia ar trebui aprobata, pentru cei care au pana in 4000 si au viata data peste cap din cauza lor ! Bineinteles ca putem insista, la anumiti doctori inimosi, sa ne ajute in privinta asta ! Eu una n-am sa ezit !
Insa pana atunci, am inteles ca degeaba ma stresez ( si-i stresez si pe-ai mei ! ), consolandu-ma ca toti suntem muritori, si mai putin conteaza din ce cauze se va intampla asta ! Nu-s foarte optimista, din punctul asta de vedere, dar e un punct de plecare intr-un eventual autocontrol in autostapanirea de sine ! Eu mai iau calciu, magneziu, foarte rar cate 1/2 distonocalm, si merg mai departe ! Uneori simt sute ( si un bun cunoscator m-a asigurat ca de fapt am cateva mii ), alteori nu simt niciuna ! Traiesc cu ele ! Nu-i usor, stiti si voi ! De aceea nici nu le mai spun alor mei nimic ! Chiar sotul meu m-a intrebat deunazi daca ma mai supara inimioara, ca nu i-am mai spus nimic in ultima vreme ! El a crezut ca mi-a trecut ! Deci, mult curaj si vom gasi noi ac de cojocul lor ! Va sarut pe toti !
Ai perfecta dreptate andyzen-, , traim zile in care daca nu raspunzi criteriilor sociale esti OUT ". Eu eram furioasa pe toti care- mi dadeau sfaturi standard, , fara stres". Eram tanara si aveam ambitii mari. Ma suprasolicitam, luam totul in serios, pana intr- o zi...cand mi- am dat seama ca daca nu renunt, voi fii OUT din viata. Atunci am hotarat ca vreau sa traiesc, ca imi e, , pups egal" ce spun altii, ce gandesc altii, ce se intampla daca nu raspund criteriilor. Mi- am dat seama ca ceea ce trebuie sa se intample, se intampla cu sau fara framantarile si chinurile mele, mi- am dat seama ca in afara de moarte, orice are o rezolvare. Si am hotarat sa traiesc si sa fiu sanatoasa. Nu exista metoda universal valabila de a combate stresul. Nu exÃsta panaceu. Un lucru e sigur. Majoritatea celor de aici au esv declansate de neurovegetativ, nu de o boala organica a inimii. Revoltatoare este usurinta cu care medicii prescriu medicamente care pot crea dependenta si care poate face mai mult rau decat bine. Faceti foarte bine ca cititi si ca va informati inainte de a ingurgita aceste otravuri, dar ati face si mai bine daca ati renunta la framantari, la temeri, la obiceiuri nesanatoase(fumatul). Nu e usor, am mai spus- o. Nu se moare din extrasistole. Va spun eu care treiesc de 20 de ani cu ele, deci nu trebuie sa va fie teama! Acesta ar fi primul pas...spre vindecare. Ritmul dracesc in care traim, mediul sau unele evenimente triste din viata ne- au imbolnavit. Fiecare poate face ceva pt. linistea lui mai bine decat un doctor(multi sunt mai rai decat boala), mai bine decat otrava pastilelor. Nepasarea dragii mei, nepasarea...pledez in continuare pt. ea...
e contradictorie situatia...in Ungaria (defapt sunt rezident in Ungaria oficial deci deobicei fac consultatiile la clinica de cardiologie din debrecen.acolo lucreaza si exnevasta, deci relatii am, cea ce nu inseamna nimic)..deci in Ungaria am fost la 4 medici, unii au zis ca nu am nevoie de medicamentatie la 1400ESVuri, apoi alt medic cu nume mare la 2400 de ESV-uri mi-a dat propafenon si concor ca sa i-mi alunge straile de anxietate fiind pacient simptomatic, iar colega lui din start m-a intrebat daca nu vreau ablatie?..de parca as dori un masaj thailandez.
in romania inafara de Concor medicul a zis sa nu iua nimic doar daca simt ca am ESV-uri ce le simt foarte puternic.
deci.e o gluma.:daca vrei sa umilesti un cardiolog, roaga-l sa-ti motiveze motivul ESV-urilor, si tratamentul lor.
tratamentul se pare ca are 2 cai
unul, trebuie pastrat raportul risc -beneficiu caci aritmogenele poarta si efecte secundare
deci daca pacientul are ESVuri dar inima e OK...trimite-l la plimbare
daca insa are stari simptomatice periodice si grele de suportat...primul pas e anxioliticul, apoi betablocant, apoi aritmogen.si daca toate nu fac efect.i-ti spune sa te consolezi, sa te linistesti..ca asta e si nu are ce sa-ti faca.de aici ne luam soarta in mana si noi trebuie sa ne motivam psihic. (evident daca nu exista probleme cardiace pe fond)
oricum, multumesc de comentarii.si astept in forum cei care au ceva de spus in cazul unor ESVuri multiple, complexe, ce tratamente au luat, ce efecte.
in rest sa-l citez pe PuiuCris..e primavara, salate, fructe, si voie buna.si un pahar de vin rosu
in romania inafara de Concor medicul a zis sa nu iua nimic doar daca simt ca am ESV-uri ce le simt foarte puternic.
deci.e o gluma.:daca vrei sa umilesti un cardiolog, roaga-l sa-ti motiveze motivul ESV-urilor, si tratamentul lor.
unul, trebuie pastrat raportul risc -beneficiu caci aritmogenele poarta si efecte secundare
daca insa are stari simptomatice periodice si grele de suportat...primul pas e anxioliticul, apoi betablocant, apoi aritmogen.si daca toate nu fac efect.i-ti spune sa te consolezi, sa te linistesti..ca asta e si nu are ce sa-ti faca.de aici ne luam soarta in mana si noi trebuie sa ne motivam psihic. (evident daca nu exista probleme cardiace pe fond)
oricum, multumesc de comentarii.si astept in forum cei care au ceva de spus in cazul unor ESVuri multiple, complexe, ce tratamente au luat, ce efecte.
in rest sa-l citez pe PuiuCris..e primavara, salate, fructe, si voie buna.si un pahar de vin rosu
e contradictorie situatia...in Ungaria (defapt sunt rezident in Ungaria oficial deci deobicei fac consultatiile la clinica de cardiologie din debrecen.acolo lucreaza si exnevasta, deci relatii am, cea ce nu inseamna nimic)..deci in Ungaria am fost la 4 medici, unii au zis ca nu am nevoie de medicamentatie la 1400ESVuri, apoi alt medic cu nume mare la 2400 de ESV-uri mi-a dat propafenon si concor ca sa i-mi alunge straile de anxietate fiind pacient simptomatic, iar colega lui din start m-a intrebat daca nu vreau ablatie?..de parca as dori un masaj thailandez.
pentru julie v
atentie.ablatia nu e ca la dentis. are riscurile sale. si in esenta dupa explorari electofiziologice ai sansa sa faci ablatia si sa nu ai nici 1 ESV , sau sa nu identifice la milimetru zona ectopica cea care genereaza ESV-ul, si poate va trebui sa faci 5 ablatii. apoi peste luni poti sa ai din nou ESVuri din alt focar.
ablatia este o solutie la cei cu risc de trecere in fibrilatie, sau cu ESVuri complexe. intradevar am si eu prieten care avea blok, esv, si alte aritmii si dupa ablatie face joging, e bine. e vorba de asumarea unor riscuri. deci parerea mea este ca ablatia este ultimul remediu...deci mai inai retetele clasice si cooooool.
atentie.ablatia nu e ca la dentis. are riscurile sale. si in esenta dupa explorari electofiziologice ai sansa sa faci ablatia si sa nu ai nici 1 ESV , sau sa nu identifice la milimetru zona ectopica cea care genereaza ESV-ul, si poate va trebui sa faci 5 ablatii. apoi peste luni poti sa ai din nou ESVuri din alt focar.
ablatia este o solutie la cei cu risc de trecere in fibrilatie, sau cu ESVuri complexe. intradevar am si eu prieten care avea blok, esv, si alte aritmii si dupa ablatie face joging, e bine. e vorba de asumarea unor riscuri. deci parerea mea este ca ablatia este ultimul remediu...deci mai inai retetele clasice si cooooool.
pt priena
sfatul tau merita cel mai bine retinut. ai experienta anilor, , deci imparte sfaturile caci cei din acest forum vor savura si se vor linistii mai degraba decat in cele 5 minute de consult
sfatul tau merita cel mai bine retinut. ai experienta anilor, , deci imparte sfaturile caci cei din acest forum vor savura si se vor linistii mai degraba decat in cele 5 minute de consult
Da, andyzen, stiu despre ce vorbesti ! Ai pefecta dreptate in legatura cu ablatia si cu riscurile ei ! Dar mi se pare tare aiurea sa astepti sa dai in fibrilatie ca sa ajungi in cele din urma tot acolo ! Am spus doar ca eu as opta, fara sa ezit, in cazul in care viata mea ar deveni un chin ! Deci ar fi punctul terminus al sperantelor mele ! Pana atunci, insa, voi incerca sa trec peste toate ESV-urile cu intelepciunea pe care, tot cu ajutorul lor, am dobandit-o ! O seara buna tuturor !
PuiuCris ziceai ca bubuie timpanu... in ce sens spui asta? Te intreb ca pe mine din 2005 de cand m-au apucat extrasistolele imi tiuie urechile, in special cea dreapta. Si desi extrasistolele au luat o pauza de 2 ani, vajaitul sau tziuitul din urechi nu a luat pauza deloc. Eram curios daca are legatura cu extrasistolele.
Stie cineva timpul de injumatatire al Lokrenului? Vreau sa renunt treptat la el si nu stiu ce diagrama sa folosesc. In prezent iau jumatate de tableta pe zi. Care e pasul urmator, un sfert pe zi sau o jumatate la doua zile?
Si inca ceva, dupa parerea mea nu stresul este problema! (am sa detaliez)
Sanatate!
Stie cineva timpul de injumatatire al Lokrenului? Vreau sa renunt treptat la el si nu stiu ce diagrama sa folosesc. In prezent iau jumatate de tableta pe zi. Care e pasul urmator, un sfert pe zi sau o jumatate la doua zile?
Si inca ceva, dupa parerea mea nu stresul este problema! (am sa detaliez)
Sanatate!
Dupa cum am mentionat intr-un mesaj anterior in urma un ex holter EKG mi-au iesit 25 ESV in 24 de ore. In raport cu cei care au cateva mii pe zi e putin, dar eu le percep si faza aiurea e ca unele sunt insotite de ameteala aproape de lesin. Eu le simt ca o jena la nivelul gatului si mai putin ca o bataie puternica in piept. V-am mai spus ca am un prolaps de valva mitrala cu induficienta mitrala grd I, congenital, si medicul care mi-adepistat afectiunea mi-a dat tratament Dilatrend pe care l-am luat timp de 7 luni. Dupa ce am inceput acest tratament a inceput si calvarul ESV-urilor. Desi i-am spus medicului mi-a zis ca nu are nicio legatura si ca trebuie sa fac tratament cu betabklocante toata viata. Am renuntat la betablocante si iau zilnic cate o tableta de distonocalm. Am observat ca fac ESV mai ales la efort, dupaefort. Si cand incep greu pot sa le mai stapanesc, am avut crize si de jumate de ora aprox. erau un soi de batai haotice, batai rare, pauze, ritm normal si tot asa. Nu am facut un test de efort inca. Dar m-am saturat sa umblu pe la acrdiologi care sa ma umple de betablocante, ca eu asta stiu.Am luat si xanax si homeopate si naturiste, nu am scapat de ele. Am invatat sa traiesc cu ele, dar ma panichez cand simt cate o extrasistola cu o pauza mai prelungita si simt ca...lesin.
raluca..nu contest starile tale, si eu cu miile mele, doar una e deajuns sa-mi strice ziua, iar apoi dopat cu betablocante devin inutiizabil. ce vrea sa-ti spun ca pe langa acea stare neplacuta, nu ai motive de ingrijorare, ai un cord sanatos (desi recomand testul de efort...spune multe). complacete ca tu ai starea aceasta doar de 45 de ori pe zi fata de altii care au sute. deci fi pozitiva in mod relativ, te va ajuta mai mult decat medicamentele
daniela...astept comentariile legate de stres. acum ca am timp si chef o sa sintetizez cea ce stiu din educatia si varsta acumulata pe aceasta tema...pe scurt evident.
orice impuls informational pe care-l primim pe canalele senzoriale are efect de stres asupra organismului, stres pozitiv sau..negativ. in principiu impulsurile sunt cele care ne tin in viata, ne face sa avem reactii si contra reactii, sa fugim daca ne e frica sa transpiram daca e cald, sa inrosim daca mintim sau sarutam. aceste impulsur generatoare de stres pozitiv sunt foarte importante dar ca ele sa nu ne deregleze avem un sistem compensator de hormoni care reduc stresul dupa recatie...gandestete ce ar fi ca dupa o sperietura sa ramai cu puls de 160/min. acest echilibru este dat de sistemul neurovegetativ care daca e in echilibru are grija care reactiile sa fie compensate.
dar daca nivelul de stres depaseste pragul critic cand sistemul de compensare nu poate echilibra starea de stres, apare o dereglare a sist neurovegetativ deci raspundem incorect stimulilor sau acumulam hormoni de stres. aceste se vor dscarca la nivelul diferitelor celule (ex cele sinusale generatoare de impulsuri) sau la nive celuleor nervoase, si usor spunem ca intram intr-o dereglare psihica a sit neurovegetativ, medici spun anxietate neurovegetativa etc...
cu timpul daca nu corectam sitiuatia ci continuam procesul de debalansare a echilibrului hormonii de stres cor patrunde in toate celule si vor incepe sa deterioreze functiile organului. neavand un mediu compensator, mai mult continuand a primii impulsurile din mediu peste pargul normal, organul nu va mai rapunde la functiile sale corect si usor se va imbolnavii adica va deveni veriga slaba din organism. de aici apoi incep problemele. depinde ce organ este afectat mai intai va relationa cu organismul sub parametrii normali sau peste, aducand alte stari cronice simptome care se vor croniciza.
deci...idea este simpla
sub efectul impulsurilor ( stresului) apar modificari de reactii psihice
reactia defectuoasa psihica va induce dereglarea sitemului neurovegetativ
aceasta dereglare va afecta un organ
acel organ va afecta apoi organismul
deci concluzia...sustinuta si de cartile de specialitate sau de homeopatie sau holistica, este faptul ca tratamentul trebuie inceput cu identificarea si suprimarea cauzalitatii. evident in paralel cu eliminarea simptoamelor neplacute.
deci daca vom fi atenti la factorii de stress care sunt peste pragul normal, daca vom face exercitii de compensare...avem sanse sa fim mai feriti de stresul negativ.
ying/yang.rau/bine...frumos/urat.bolnav/sanatos.sunt echilibre...daca unul din talere devine dominant apar problemele.
la noi cei deaici...deja au aparut, .la unii se si simt, la unii sunt instalate
e cel mai greu, mai greu decat sa iei doua pilule.sa faci ordine in echilibrul emotional, a fi ignorant la lumea mercantila, ipocrita.dar o lume care in 3 saptamani va fi plin de flori, de primavara
desi zambiti...no stres
evident a fost o parere
daniela...astept comentariile legate de stres. acum ca am timp si chef o sa sintetizez cea ce stiu din educatia si varsta acumulata pe aceasta tema...pe scurt evident.
orice impuls informational pe care-l primim pe canalele senzoriale are efect de stres asupra organismului, stres pozitiv sau..negativ. in principiu impulsurile sunt cele care ne tin in viata, ne face sa avem reactii si contra reactii, sa fugim daca ne e frica sa transpiram daca e cald, sa inrosim daca mintim sau sarutam. aceste impulsur generatoare de stres pozitiv sunt foarte importante dar ca ele sa nu ne deregleze avem un sistem compensator de hormoni care reduc stresul dupa recatie...gandestete ce ar fi ca dupa o sperietura sa ramai cu puls de 160/min. acest echilibru este dat de sistemul neurovegetativ care daca e in echilibru are grija care reactiile sa fie compensate.
dar daca nivelul de stres depaseste pragul critic cand sistemul de compensare nu poate echilibra starea de stres, apare o dereglare a sist neurovegetativ deci raspundem incorect stimulilor sau acumulam hormoni de stres. aceste se vor dscarca la nivelul diferitelor celule (ex cele sinusale generatoare de impulsuri) sau la nive celuleor nervoase, si usor spunem ca intram intr-o dereglare psihica a sit neurovegetativ, medici spun anxietate neurovegetativa etc...
cu timpul daca nu corectam sitiuatia ci continuam procesul de debalansare a echilibrului hormonii de stres cor patrunde in toate celule si vor incepe sa deterioreze functiile organului. neavand un mediu compensator, mai mult continuand a primii impulsurile din mediu peste pargul normal, organul nu va mai rapunde la functiile sale corect si usor se va imbolnavii adica va deveni veriga slaba din organism. de aici apoi incep problemele. depinde ce organ este afectat mai intai va relationa cu organismul sub parametrii normali sau peste, aducand alte stari cronice simptome care se vor croniciza.
deci...idea este simpla
sub efectul impulsurilor ( stresului) apar modificari de reactii psihice
reactia defectuoasa psihica va induce dereglarea sitemului neurovegetativ
aceasta dereglare va afecta un organ
acel organ va afecta apoi organismul
deci concluzia...sustinuta si de cartile de specialitate sau de homeopatie sau holistica, este faptul ca tratamentul trebuie inceput cu identificarea si suprimarea cauzalitatii. evident in paralel cu eliminarea simptoamelor neplacute.
deci daca vom fi atenti la factorii de stress care sunt peste pragul normal, daca vom face exercitii de compensare...avem sanse sa fim mai feriti de stresul negativ.
ying/yang.rau/bine...frumos/urat.bolnav/sanatos.sunt echilibre...daca unul din talere devine dominant apar problemele.
la noi cei deaici...deja au aparut, .la unii se si simt, la unii sunt instalate
e cel mai greu, mai greu decat sa iei doua pilule.sa faci ordine in echilibrul emotional, a fi ignorant la lumea mercantila, ipocrita.dar o lume care in 3 saptamani va fi plin de flori, de primavara
desi zambiti...no stres
evident a fost o parere
MEDICILOR!!!!
dragi ESVisti...a-ti observat ca nu avem reactii din partea vreunui medic. adica pragmatismul lor e atat de conservat incat nu si-ar baga nasul pe net, sa dea pe google termen de extrasitole sa vada ce zice lumea, caci forumurile sunt o oglinda a lumii lor. observati cum am ajuns niste semidocti ca sa invatam pe internet termeni pe care-i surprind si pe medici. de cate ori nu era plictisit medicul tau ca puneai intrebari la fix, coerente...si nu gasea un raspus. unmedic mi-a recunoscut ca decand exista internet aura de zeu le-a disparut caci pacientii i-si studieaza boala pe sute de canale, el are insa parere doar din canalul educational. de aceea avem atatea contradictii in modul de tratament al ESVurilor
macar sa intre un medic si sa ne spuna ca suntem fraieri sau sa ne dea un sfat...dar atat timp cat aici nu castiga un leu.ramane cu consultul diminetat la spital si dupa masa la cabinet.
deci domnilor medici, daca cumva va-ti pierdut pe net si vreti povesti reale.intrebati-ne
dragi ESVisti...a-ti observat ca nu avem reactii din partea vreunui medic. adica pragmatismul lor e atat de conservat incat nu si-ar baga nasul pe net, sa dea pe google termen de extrasitole sa vada ce zice lumea, caci forumurile sunt o oglinda a lumii lor. observati cum am ajuns niste semidocti ca sa invatam pe internet termeni pe care-i surprind si pe medici. de cate ori nu era plictisit medicul tau ca puneai intrebari la fix, coerente...si nu gasea un raspus. unmedic mi-a recunoscut ca decand exista internet aura de zeu le-a disparut caci pacientii i-si studieaza boala pe sute de canale, el are insa parere doar din canalul educational. de aceea avem atatea contradictii in modul de tratament al ESVurilor
macar sa intre un medic si sa ne spuna ca suntem fraieri sau sa ne dea un sfat...dar atat timp cat aici nu castiga un leu.ramane cu consultul diminetat la spital si dupa masa la cabinet.
deci domnilor medici, daca cumva va-ti pierdut pe net si vreti povesti reale.intrebati-ne
Buna, sunt si eu o mandra purtatoare de ESV-uri.Am avut 2 monitorizari in ultimele 2 saptamani. La prima monitorizare am avut 3500 de EsV-uri, iar la 3 zile distanta am avut 900. Ce ma mira este ca pana acum un an aveam esv-uri, dar nu ma deranjau prea tare.Am avut un hollter atunci si aveam 54 de esv-uri. De un an, mai exact din mai anul trecut, ma terorizeaza psihic.Iar mai nou, le resimt foarte puternic seara, cand ma intind in pat. Nu-mi dau seama ce s-a intamplat de ce s-au inmultit asa de tare si de ce au devenit asa de simptomatice.Ziua le mai suport, dar seara este foarte greu. Uneori ma apuca si 2 noaptea si nu pot dormi. Am 2 copii si am ajuns sa ma intreb daca o sa mai traiesc sa-i vad mari. Sunt depresiva rau, poate ma mai incurajati voi.Oare mai exista sanse sa revin macar la situatia de anul trecut ? Dintre doua rele o aleg pe cea mai putin rea.
buna miki
sunt convins ca inainte de holter ai facut toate celelalte teste, ekg, sange, tiroida echo...apoi holter
sunt convins ca medicul a zis ca esti ok...lucru ce reiese clar din holter daca nu ai ceva pe fond cardiac...iar daca nu ai, atunci vine o provocare total diferita. e cea ce scriam mai sus.intrarea intr-un echilibru psihic...stiu e foarte greu, si eu trec prin asta...
ca sa intelegi cel mai coerent...diferenta de la 54...la 3500 la 900 de ESVuri de la o zi la alta...e vorba de echilibrul psihic, implicit al hormonilor de stres...care le generam de ex in panica, in frica,
deci...treining autogen Shuktz (gasesti pe google sau un curs scurt la psiholog )...apoi alimentatia, paducel, vin rosu un pahar, si auto control (repet stiu e greu) dar ESVul e buldogul tau mic si il vei avea o viata intreaga...nu-l enerva si nu va latra
de altfel lasa depresiile si focuseaza-te sa -ti vezi si nepotii.la pariu
sunt convins ca inainte de holter ai facut toate celelalte teste, ekg, sange, tiroida echo...apoi holter
sunt convins ca medicul a zis ca esti ok...lucru ce reiese clar din holter daca nu ai ceva pe fond cardiac...iar daca nu ai, atunci vine o provocare total diferita. e cea ce scriam mai sus.intrarea intr-un echilibru psihic...stiu e foarte greu, si eu trec prin asta...
ca sa intelegi cel mai coerent...diferenta de la 54...la 3500 la 900 de ESVuri de la o zi la alta...e vorba de echilibrul psihic, implicit al hormonilor de stres...care le generam de ex in panica, in frica,
deci...treining autogen Shuktz (gasesti pe google sau un curs scurt la psiholog )...apoi alimentatia, paducel, vin rosu un pahar, si auto control (repet stiu e greu) dar ESVul e buldogul tau mic si il vei avea o viata intreaga...nu-l enerva si nu va latra
de altfel lasa depresiile si focuseaza-te sa -ti vezi si nepotii.la pariu
Tuturor celor nou veniti...welcome to the club, celor "veterani" bun gasit! E clar ca buna ziua ca ESV nu e un efect post aderare, ci a devenit pentru cei mai multi dintre noi, incet incet dar sigur, o stare. Asadar...luati-va in continuare pastilele caci oricum nu conteaza. Cei mai multi dintre voi cunosc din postarile mele episodul cu tovarasa doctorita care s-a suparat rau de tot pe mine ca am trezit-o cu dimineata in cap, cum s-ar spune, adica undeva dupa 02.00 - 02.30 (se intampla la serviciul de Urgenta a Sp. Jud.), desi acum ma cam ocoleste, fiind colocatari in blocuri vecine...pesemne crede ca am inghitit caciula de Tranxene si Xanaxuri pe care mi le prescrisese si efectul asupra SNC-ului meu a fost total opus, adica mi-a dat o stare generala extraordinara, am mintea limpede si agera, cu alte cuvinte sunt un MIghty Mouse in pantaloni evazati si pantofi din piele lacuita. Adevarul este ca pe Tranxenele ala nu m-am mulat deloc, avand magnifica inspiratie de a cere un prospect la drogherie...scrie acolo undeva un cuvant pe care daca-l citesti te buseste plansul nervos si tusea ca reflex al subconstientului si vi-l spun si voua ca sa nu ziceti ca am secrete...efect halucinogen. Si-atunci ma-ntreb smerit de ce mama lu' Stefan cel Mare alaturi de sloganul cu sarea zaharul si grasimile nu baga si un link catre otravurile astea care te pot distruge mai abitir?!? Asta poate sa apara la faq, nu-i asa?
Cu privire la cardiologi, este clar ca si la acestia ca in oricare alta profesie sau specialitate, exista eminente, buni si desigur, mai putini buni. Problematica ESV nu depaseste pe niciuna dintre categorii, doar ca simptomatologia diversa si asocierea si mai diversa a esv cu multiple alte aspecte din viata fiecaruia, genereaza haos si confuzie, nesiguranta in determinarea corecta a unui diagnostic concret. Ceea ce nu fac insa unii medici (printre altele) este faptul ca nu performeaza indeajuns pe datele problemei, nu extind procesul de investigare pana la limita superioara de blocaj intelectual...sunt superficiali si acesta este poate cel mai grav aspect. Nu respecta regula. Ignora Juramantul care guverneaza profesia. Ignora viata. Ei bine, acesti indivizi nu au constiinta faptelor, nu simt niciodata ca oamenii deznadajduiti ii considera puntea dintre viata si moarte si Calea spre vindecare...toate cu ajutorul Bunului Dumenzeu fara de care nimic n-ar fi. Departe de a fi habotnic desi cu credinta deschisa, consider ca nu numai in momentele de cumpana ar trebui abordata intr-o manierea profunda, sacroterapia. Poate multi dintre voi stiti sau poate nu, printre putinele drepturi cu care natia noastra (omenirea) s-a nascut, a fost dreptul la credinta. Sper sa mai putem vorbi despre asta, candva. Dupa ce va trec esv-urile...Doamne ajuta!
MAi am o problema insa, care nu tine de aderare, nici de alegerile prezidentiale de anul acesta (atentie la esv-uri!)...care este...am trecut pe Cabernet Sauvignon caci rezerva strategica de Merlot s-a epuizat. Totu-i bine si frumos dar ma scoate din sarite faptul ca in fiecare dimineata ma trezesc cu nasul infundat! Stit voi oare, dragilor, care sa fie pricina cauzei de motiv?
IN rest, totu-i magnific. O primavara de lux!
Cu privire la cardiologi, este clar ca si la acestia ca in oricare alta profesie sau specialitate, exista eminente, buni si desigur, mai putini buni. Problematica ESV nu depaseste pe niciuna dintre categorii, doar ca simptomatologia diversa si asocierea si mai diversa a esv cu multiple alte aspecte din viata fiecaruia, genereaza haos si confuzie, nesiguranta in determinarea corecta a unui diagnostic concret. Ceea ce nu fac insa unii medici (printre altele) este faptul ca nu performeaza indeajuns pe datele problemei, nu extind procesul de investigare pana la limita superioara de blocaj intelectual...sunt superficiali si acesta este poate cel mai grav aspect. Nu respecta regula. Ignora Juramantul care guverneaza profesia. Ignora viata. Ei bine, acesti indivizi nu au constiinta faptelor, nu simt niciodata ca oamenii deznadajduiti ii considera puntea dintre viata si moarte si Calea spre vindecare...toate cu ajutorul Bunului Dumenzeu fara de care nimic n-ar fi. Departe de a fi habotnic desi cu credinta deschisa, consider ca nu numai in momentele de cumpana ar trebui abordata intr-o manierea profunda, sacroterapia. Poate multi dintre voi stiti sau poate nu, printre putinele drepturi cu care natia noastra (omenirea) s-a nascut, a fost dreptul la credinta. Sper sa mai putem vorbi despre asta, candva. Dupa ce va trec esv-urile...Doamne ajuta!
MAi am o problema insa, care nu tine de aderare, nici de alegerile prezidentiale de anul acesta (atentie la esv-uri!)...care este...am trecut pe Cabernet Sauvignon caci rezerva strategica de Merlot s-a epuizat. Totu-i bine si frumos dar ma scoate din sarite faptul ca in fiecare dimineata ma trezesc cu nasul infundat! Stit voi oare, dragilor, care sa fie pricina cauzei de motiv?
IN rest, totu-i magnific. O primavara de lux!
Adyzen, mersi pt.raspuns. Da, am facut cam toate analizele. Sange, tiroida, vreo cateva mii de EKG si inclusiv ekg la efort, cand esv-urile au disparut.Nu reusesc sa le inteleg, sa inteleg fluctuatia frecventei, motivele care le determina, nu mai inteleg nimic. Si ce e cel mai grav, nu reusesc sa ma obisnuiesc cu ele..La toti medicii la care am fost si nu au fost putini, mi s-a spus sa nu ma sperii, sa nu le bag in seama, bla, bla, bla, stiti si voi. Pe mine altceva ma framanta. Am inceput sa am esv-uri la 30 de ani. Acum am 36. Daca ele evolueaza in ritmul asta, ce ma asteapta la 40 sau 45 de ani, asta daca-i apuc.Ce perspective de viata am ?
nas infundat?puiu...este a 2 a problema a mea sint experta mai bine ca la esv...cornetele nazale se umple cu singe in timpul noptii...rinita vasomotorie...si poate si postnazal drenaj in timpul noptii...si daca ei ceva b blocant dau si ele vasodilatatie si umple cornelele alea si mai mult cu singe.Ti se desfunda cind faci exercitii la frig si la vasoconstrictoare ?e rinita vasomotorie...intra la www.obstructednose.com..eu am avut coblatie in sept ca se infunda nasul noaptea...l-a desfundat 80%...cred ca trebuie sa mai repet...Apropo nas infundat noaptea=tahicardie =sleep apnea= lipsa de oxigen cronic la celula cardiaca=tahicardie =esvam citit studii..vezi ca in engleza ei le zic turbinate la cornete nazale.
Bon...Gina...ma gandesc la ce spui tu dar...vorba englezului...there is always a but...eu simt ca nasul meu e bine mersi, cu mici exceptii (mai fac ca porcul uneori, indeosebi cand dorm cu fata in sus si-n jos si la stanga si la dreapta un pic. Trebuie sa recunosc ca m-a amuzat grozav ideea cu nasul infundat, legand chestiunea asta de Cabernet si de pilota mea light cu delfini. Hmmm! Si mai sper ca tu sa nu te fi infuriat...
Miki face esv de la 30. Are 36. La 40, gata! Am vrut sa spun ca o sa-i treaca si o sa uite ca le-a avut vreodata. 10 ani, termen in care se prescriu. Dispar. Pana atunci, banzai!!! Si mana pe geografie...!?!
Miki face esv de la 30. Are 36. La 40, gata! Am vrut sa spun ca o sa-i treaca si o sa uite ca le-a avut vreodata. 10 ani, termen in care se prescriu. Dispar. Pana atunci, banzai!!! Si mana pe geografie...!?!
Ah...iertare pt. dublu post...nu se face dar am uitat sa-l lamuresc pe Daniel Sarba in legatura cu tiuitul din urechi...mie cred ca tot de la Cabernet mi se trage (acum sa nu intelegeti ca sunt numai mahmur...de fapt glumesc mai tot timpul si voi v-ati prins de figura), desi din discutiile mele cu un amic de...suferinta...ca sa spun asa, am desprins ca tiuitul asta precede unei chestii nasoale...de exemplu...dupa ce i s-a saturat timpanul de tiuit, a facut scurt un infarct moderat, cumsecade, din care a iesit invingator. Imi mai amintesc ca in '77 pe 4 Martie toata ziua i-au tiuit alternativ urechile bunica-mii saraca de ea si ingerii sa o pazeasca acolo unde e acum...si seara, nenorocire...a fost ditamai zguduiala pe Pamant. Tu poti incerci intai sa iei un bilet la 6 din 49 daca iti tiuie, si cine stie.poate dai lovitura.
Apropos de tiuit...baga en-gross furaje...salate. spanax, rosii, ceapa, urzici...poate fi determinat de un ficat obosit, rinichi lenesi etc. Lasati-va de fumat! Azi! Asa am facut eu anul trecut pe 11 August si de atunci am ajuns sa urasc tutunul. Ce sa mai zic...miscare, oxigen, sex, voie buna si un Cabernet Sauvignon. Stit cum se poate evita mahmureala? Stai ametit tot timpul!!! He he he! Happy mother's father's dog's pig's day!
Apropos de tiuit...baga en-gross furaje...salate. spanax, rosii, ceapa, urzici...poate fi determinat de un ficat obosit, rinichi lenesi etc. Lasati-va de fumat! Azi! Asa am facut eu anul trecut pe 11 August si de atunci am ajuns sa urasc tutunul. Ce sa mai zic...miscare, oxigen, sex, voie buna si un Cabernet Sauvignon. Stit cum se poate evita mahmureala? Stai ametit tot timpul!!! He he he! Happy mother's father's dog's pig's day!
pt micky 27. asa cum descri tu esv asa am avut si eude anul trecutdin august, cind numai puteam dormi noaptea, ziua mai mergea dar seara era de jale
nu inchideam ochii pina pe la 2 in urma unui holter aveam 4000 esv si dr mi a prescris propafenona cite 4 pe zisi enap pt ca faceam si tensiune, pot sa spun ca m am simtit bn de la prima pastilala urmatorul holter dupa 2 saptamini aveam 500 esv dar eu nu le mai simteam am luat propafenona pina in februarie si apoi am trecut pe cordarone si norvasc la un ultim holter in februarie mi a iesit 14 esv dar si alea aurtriculare nu ventriculare care sint mai periculoase. am luat cordarone 2 sapt apoi cite una pe zi dar la una pe zi ma simt parca mai lesinat si cu o durere de cap mai tot timpul.pe 15 martie tre sa merg sa fac analiza la tiroida care se face in fiecare luna pt ca cordarone contine de 100 de ori ma i mult iod decit ii trebuie organismului.incearca si tu poate o sa te simti ma ibn tot de pe la 36 de ani am si eu esv si acum am 44.eu merg la o doctorita particulara ma c am scurs de bani dar asta e
decit sa merg prin spitale si sa vad indiferenta medicilor pt oameni si sa fac mai multe esv merg la part. o sa revin dupa ce fac analizele pt tiroida. pina atunci toate cele bune si multa sanatate . sa aveti o primavara frumoasa si sa ne bucuram de acest anotimp.
nu inchideam ochii pina pe la 2 in urma unui holter aveam 4000 esv si dr mi a prescris propafenona cite 4 pe zisi enap pt ca faceam si tensiune, pot sa spun ca m am simtit bn de la prima pastilala urmatorul holter dupa 2 saptamini aveam 500 esv dar eu nu le mai simteam am luat propafenona pina in februarie si apoi am trecut pe cordarone si norvasc la un ultim holter in februarie mi a iesit 14 esv dar si alea aurtriculare nu ventriculare care sint mai periculoase. am luat cordarone 2 sapt apoi cite una pe zi dar la una pe zi ma simt parca mai lesinat si cu o durere de cap mai tot timpul.pe 15 martie tre sa merg sa fac analiza la tiroida care se face in fiecare luna pt ca cordarone contine de 100 de ori ma i mult iod decit ii trebuie organismului.incearca si tu poate o sa te simti ma ibn tot de pe la 36 de ani am si eu esv si acum am 44.eu merg la o doctorita particulara ma c am scurs de bani dar asta e
decit sa merg prin spitale si sa vad indiferenta medicilor pt oameni si sa fac mai multe esv merg la part. o sa revin dupa ce fac analizele pt tiroida. pina atunci toate cele bune si multa sanatate . sa aveti o primavara frumoasa si sa ne bucuram de acest anotimp.
pt nicolle
sa stii ca si eu am luat cordarone..in primele 2 saptamini m-am simtit minunat..dar apoi au reveniit..am luat doza de incarcare 3 zile si apoi 2 zile mai putin si apoi una pe zi..am luat aproape 2 luni sub control tiroidian desi la o asa mica distanta efectele adverse nu se vad decit rar...apoi am intrerupt( la indicatie medicala) dar mi s-a spus ca datorita timpului mare de injumatatire efectul mai dureaza un timp. din cite stiu eu e un medicament f bun dar cu multe efecte secundare.poate dupa unii medici chiar cel mai bun pt esv..desi eu inclin sa cred ca tot betablocantele sint cele nmai eficace..am vazut un studiu pe aceasta tema...
vreau sa va spun ( sau sa va reamintesc) ca eu iau sotalol medicament ce are ca singura indicatie extrasistolele simtomatice sipot spune ca eu cred ca datorita lui s-am mai redus la mine la la 7000 la 200 0 si ceva..intreaba pe medicul tau sa vezi ce zice de el
sa stii ca si eu am luat cordarone..in primele 2 saptamini m-am simtit minunat..dar apoi au reveniit..am luat doza de incarcare 3 zile si apoi 2 zile mai putin si apoi una pe zi..am luat aproape 2 luni sub control tiroidian desi la o asa mica distanta efectele adverse nu se vad decit rar...apoi am intrerupt( la indicatie medicala) dar mi s-a spus ca datorita timpului mare de injumatatire efectul mai dureaza un timp. din cite stiu eu e un medicament f bun dar cu multe efecte secundare.poate dupa unii medici chiar cel mai bun pt esv..desi eu inclin sa cred ca tot betablocantele sint cele nmai eficace..am vazut un studiu pe aceasta tema...
vreau sa va spun ( sau sa va reamintesc) ca eu iau sotalol medicament ce are ca singura indicatie extrasistolele simtomatice sipot spune ca eu cred ca datorita lui s-am mai redus la mine la la 7000 la 200 0 si ceva..intreaba pe medicul tau sa vezi ce zice de el
Buna dragi esv-isti, miki27 sa stii ca si mie medicii mi-au spus la fel sa nu le bag in seama ca nu e nimic grav ca pe cat sunt de suparatoare pe atat sunt de inofensive.Simplu de zis!Si pe mine ma preocupa faptul ca netratate nu pot imbolnavi inima mai tarziu?Are dreptate adyzen nici un medic nu a venit aici pe forum sa-si dea macar cu parerea, chiar nu ma asteptam, cu siguranta ca noi stim mai multe decat ei in acest domeniu.
Mersi de raspunsul cu tziuitu in urechi. The future is bright. :). Acuma, stie cineva timpul de injumatatire al Lokrenului? Vreau sa intrerup tratamentul. Luam 1 tableta de 20 mg pe zi si eram bine, doar ca aveam uneori palpitatii noaptea, care ma trezeau, dar fara ESV-uri. Tensiunea era tot timpul, fara exceptii, 115 cu 75 si turatia la 50-53 bpm (oleaca de bradicardie, dar ma simteam extraordinar). Mi-a spus o tanti doctor sa reduc gazu ca e prea joasa turatia. Am redus la o jumate de tableta, si m-am simtit asa de bine timp de o saptamana incat m-am decis sa intrerup tratamentul. Eram ca un ceas elvetian. Fara ESV-uri, fara palpitatii, ceas, ce mai. Am redus la un sfert de tableta pe zi (am considerat ca e mai bine un sfert pe zi decat o jumate la doua zile), asta incepand de acum trei zile. Si azi, surpriza, 3 extrasistole de toata frumusetea, asa una dupa alta, mi-au adus aminte ca traiesc. Acuma ori doza ideala e de juma de tableta pe zi, ori diagrama adoptata nu e ok. Deci as avea nevoie de o diagrama de reducere si timpul de injumataire al Lokrenului (Clorhidrat de Betaxolol). Oricum vreau sa intrerup tratamentul.
Cat despre stres. Eu consider ca rezistenta la stres e problema, nu stresul in sine. Ma gandesc la cei care trec prin razboaie, dezastre naturale, lipsa hranei sau a unui adapost, sau le ia banca casa, etc. acolo e motiv de stres. Noi pur si simplu nu facem fata unui nivel minim de stres.
Sanatate tuturor.
Cat despre stres. Eu consider ca rezistenta la stres e problema, nu stresul in sine. Ma gandesc la cei care trec prin razboaie, dezastre naturale, lipsa hranei sau a unui adapost, sau le ia banca casa, etc. acolo e motiv de stres. Noi pur si simplu nu facem fata unui nivel minim de stres.
Sanatate tuturor.
Cand au debutat esv - 2007 - aveam cu zecile pe zi. Cand s-a constat ca dpdv cardio sunt ok s-a ajuns la concluzia ca am "sindrom hiperkinetic" in traducere - "habar nu am ce ai!" am luat cam 1 luna Serlift - 1 tb/zi. Esv tot nu dispareau si erau tot mai dese, am trecut apoi pe xanax, la recomandarea unui medic neurolog care a spus ca am "distonie neurovegetativa" deci "habar nu am ce ai"- 3 zile l-am luat, ca odata cu trecerea zilelor se inteteau si esv. Cand am incetat orice medicatie, s-au rarit si ele si acum, din ianuarie de cand m-am lasat de fumat, aproape ca au disparut. Mai apar la cateva saptamani 1-2, cee ce este NESEMNIFICATIV. Concluzia pe care am tras-o eu este ca: Nu am probleme cu "mansarda" sau cu "savarina" deci nu am de ce sa iau "leacuri" de nervi. Am observat ca imi faceau foarte rau (imi triplau esv.) prin urmare, in serile in care nu ma lasau sa adorm, ma ridicam in sezut si imi spuneam: sa vad cine-i mai tare, voi sau eu! Pana la urma reuseam sa adorm, incercand sa-mi controlez spaima. Am reusit si cred ca, vorba Prienei - rabdare si multa incredere! Multa sanatate si inca asteptam sfaturile pertinente (sper!) ale unui medic!
Dragii mei colegi de suferinta, nu uitati ca medicii sunt niste oameni, atat. Multi aleg profesia aceasta gandindu- se la castig material, la fel de multi poate ca vor sa fie extraordinari, dar nu sunt inzestrati de Dumnezeu cu exces de sinapse, altii prefera sa nu se solicite prea mult- stiu ei ca surmenajul si framantarile nu sunt sanatoase- si doar f.f.f. putini fac aceasta meserie din vocatie, cu talent si pasiune. Sansa sa ajungi pe mana unui astfel de medic este ffffffff...mica. Nu spun ca trebuie sa ignoram boala, sau sa nu mai tinem cont de sfaturile unui doctor. Doamne fereste! Insa trebuie sa ne ajutam putin singuri. Apelati la mijloace care n- au efecte secundare- credinta este unul dintre ele, ai dreptate PuiuCris, voia buna la fel. Incercati sa va relaxati. Stiu ca este greu, suntem bombardati de o multime de factori de stres ce provoaca reactii anormale ale organismului. In vartejul asta nebun- VIATA- exista pt. fiecare un punct de echilibru. Trebuie doar gasit.
Pt. Miki 27: eu am extrasistole de 20 de ani (acum f.f. rar) si n- am murit. Ma torturau si pe mine- aveam senzatia ca mi se innoada inima- si am reusit sa le raresc cu mg, cu liniste si cu nepasare. Am pierdut si eu de multe ori controlul, am avut senzatia ca sunt pe moarte, insa n- am murit. Cand vei constientiza notiunea sanatoasa de liniste si o vei pune in practica spre binele tau, vei scapa de extrasistole. Iti vei vedea si nepotii mari.
Pt. Miki 27: eu am extrasistole de 20 de ani (acum f.f. rar) si n- am murit. Ma torturau si pe mine- aveam senzatia ca mi se innoada inima- si am reusit sa le raresc cu mg, cu liniste si cu nepasare. Am pierdut si eu de multe ori controlul, am avut senzatia ca sunt pe moarte, insa n- am murit. Cand vei constientiza notiunea sanatoasa de liniste si o vei pune in practica spre binele tau, vei scapa de extrasistole. Iti vei vedea si nepotii mari.
Draga Priena, nu am sustinut nici o clipa ca trebuie sa facem abstractie de sfaturile medicilor, insa cand calci pragul a zeci de cabinete medicale, inchipuindu-ti - in acel moment - ca EL, MEDICUL din spatele usii cabinetului este SALVAREA TA, ca ELSI NUMAI EL stie care este problema ta si ca in mod sigur o va rezolva, sau macar va incerca, si in loc, primesti raspunsuri evazive sau ridicari neputincioase din umeri. Dupa cum vezi nu suntem cazuri singulare. Cu mici exceptii, la marea majoritate simptomele sunt trase la indigo, prin urmare nu suntem niste exceptii sau niste dileme ale naturii. Chiar nu putem fi diagnosticati? Chiar nu se poate gasi un tratament? In afara de: "incercam cutare sau cutare medicament, daca nu merge, va intoarceti si prescriem altceva" si de multe ori acel altceva face mai mult rau decat bine.Atunci unde si spre cine sa te mai indrepti? Acum sunt foarte bine, comparativ cu anul trecut si acum 2 ani, dar aceasta stare am reusit sa o dobandesc cu rugaciune si increderea ca intr-o zi va fi mai bine. Si asa a fost! Acelasi bine il doresc tuturor!
dragi beneficiari de ESV
evident rolul acestui forum este sa ne sustinem si sa ne impartim informatiile acumulate in timp, pentru a ne formula raspunsurile pe care le NU le primim detailat de la medici.
am o INITIATIVA in folosul comunitatii noastre. va rog sa raspundeti la intrebarile pe care le voi formula, eu le voi centraliza si le voi face publice pe forum. intrebarile sunt strict legate de ESVuri si doresc ca sumar acestora sa fie un ghid de experiente.va rog raspunsurile sa fie concrete, voi lasa si loc pentru impresii
1. alaturi de ESVuri aveti alte boli cardiace confirmate medical?
2. daca da ce boli cardiace suferiti
3. extrasistole de cand aveti?
4. extrasistolele ce tip sunt, bigeme, trgemene, cuplate, salve?
5. cate ESVuri aveti zilnic -media-maxim
6. sunteti simptomatici la ESVuri?
7. ce medicamentatie luati.anxiolitice, betablocante, antiaritmice
8. au atenuat ESVurile medicamentele?
9. ce alte solutii naturiste sau holistice folositi?
10. impresiile dvs despre starea dvs legata de ESV...la latitudinea individuala, si orice completare propusa
raspunsurile postatile direct pe forum sa vada si cei care doar citesc acest forum, iar centralizarea datelor le voi face si le voi posta.
sper ca o analiza chiar minora a problemelor noastre facuta inacest mod va da raspunsuri pentru muti ESVisti
evident rolul acestui forum este sa ne sustinem si sa ne impartim informatiile acumulate in timp, pentru a ne formula raspunsurile pe care le NU le primim detailat de la medici.
am o INITIATIVA in folosul comunitatii noastre. va rog sa raspundeti la intrebarile pe care le voi formula, eu le voi centraliza si le voi face publice pe forum. intrebarile sunt strict legate de ESVuri si doresc ca sumar acestora sa fie un ghid de experiente.va rog raspunsurile sa fie concrete, voi lasa si loc pentru impresii
1. alaturi de ESVuri aveti alte boli cardiace confirmate medical?
2. daca da ce boli cardiace suferiti
3. extrasistole de cand aveti?
4. extrasistolele ce tip sunt, bigeme, trgemene, cuplate, salve?
5. cate ESVuri aveti zilnic -media-maxim
6. sunteti simptomatici la ESVuri?
7. ce medicamentatie luati.anxiolitice, betablocante, antiaritmice
8. au atenuat ESVurile medicamentele?
9. ce alte solutii naturiste sau holistice folositi?
10. impresiile dvs despre starea dvs legata de ESV...la latitudinea individuala, si orice completare propusa
raspunsurile postatile direct pe forum sa vada si cei care doar citesc acest forum, iar centralizarea datelor le voi face si le voi posta.
sper ca o analiza chiar minora a problemelor noastre facuta inacest mod va da raspunsuri pentru muti ESVisti
Voi raspunde si eu acestor intrebari.
1. Da
2. Prolaps de valva mitrala (valvele prolabeaza in AS aprox. 5mm) cu insuficienta mitrala grd.I
3. Extrasistole am de vreo 3 ani
4. L ultimul holter pe care l-am facut mi-au iesit doar 2 esv cuplate;
5. Aproximativ 10/ zi pe care le simt efectiv si care mi-au iesit si la holter. Sunt zile cand am mult mai multe si 20 / min.
6. Uneori (cand pauza dintre batai e mai lunga) - ameteala, senzatie de lesin si lipsa de aer.
7.Am luat dilatrend 7 luni. In prezent iau distonocalm - 1 tabl/zi
8.Foarte putin
9. tinctura de paducel si talpa gastii
10. Am invatat sa traiesc cu ele, atata timp cat nu exista un medicament care sa le combata. Problema e ca de cele mai multe ori se accentueaza dupa efort si la emotii...Multumersc!!!
1. Da
2. Prolaps de valva mitrala (valvele prolabeaza in AS aprox. 5mm) cu insuficienta mitrala grd.I
3. Extrasistole am de vreo 3 ani
4. L ultimul holter pe care l-am facut mi-au iesit doar 2 esv cuplate;
5. Aproximativ 10/ zi pe care le simt efectiv si care mi-au iesit si la holter. Sunt zile cand am mult mai multe si 20 / min.
6. Uneori (cand pauza dintre batai e mai lunga) - ameteala, senzatie de lesin si lipsa de aer.
7.Am luat dilatrend 7 luni. In prezent iau distonocalm - 1 tabl/zi
8.Foarte putin
9. tinctura de paducel si talpa gastii
10. Am invatat sa traiesc cu ele, atata timp cat nu exista un medicament care sa le combata. Problema e ca de cele mai multe ori se accentueaza dupa efort si la emotii...Multumersc!!!
voi raspunde eu ca exemplu
1. NU
2. prolaps valava mitrala gr 1. (nu e boala cardiaca la gr1)
3.2 ani
4.monofocale, rar cuplate, rar bigemene
5.media 600, maxim 3000
6. da...mediu
7.xanax 2x0, 25, concor 0, 5, propafenon 3x150
8. da,
9. paducel sub toate formele, Q3, MgB6, training autogen...odihna
10. medicii spun ca nu e problema la cord, lucrez in mediu de stress, e foarte neplacut, mi-am schimbat modul de viata, manac foarte selectiv putin si nicicum dupa 18, fara alcol si cafea, si numai fac sport.simptomele apar dispar, iar cand sunt, au intesitati diferite. nu am avut strai de lesin, dorm bine ESVurile le simt dupa masa seara. se pare ca le am si le voi avea o viata.
atat
1. NU
2. prolaps valava mitrala gr 1. (nu e boala cardiaca la gr1)
3.2 ani
4.monofocale, rar cuplate, rar bigemene
5.media 600, maxim 3000
6. da...mediu
7.xanax 2x0, 25, concor 0, 5, propafenon 3x150
8. da,
9. paducel sub toate formele, Q3, MgB6, training autogen...odihna
10. medicii spun ca nu e problema la cord, lucrez in mediu de stress, e foarte neplacut, mi-am schimbat modul de viata, manac foarte selectiv putin si nicicum dupa 18, fara alcol si cafea, si numai fac sport.simptomele apar dispar, iar cand sunt, au intesitati diferite. nu am avut strai de lesin, dorm bine ESVurile le simt dupa masa seara. se pare ca le am si le voi avea o viata.
atat
Voi raspunde si eu:
1.Nu am alte boli cardiovasculare(cel putin nu descoperite)
2.Am ESV-uri de 6 ani
3.La cele 3 holltere pe care le-am avut nu mi-au iesit niciodata cuplete, bigeminisme sau trigeminisme dar cu alte ocazii eu am simtit bigemnisme.Iar in salve, nu prea stiu cum sunt ca sa-mi dau seama daca am avut sau nu.
4.uneori am 300, alteori 1500 si cel mai mult vreo 3500.
5.mai mult decat simptomatica
6.jumatate de 0, 25 xanax seara
7.la mine, de la xanax, se mai atenueaza
8. Nu am avut stari de lesin dar, de carand, seara, cand ma intind in pat, le resimt mult mai puternic, intru rau in panica si evident apar mai multe si nu mai pot dormi. Daca iau jumate de xanax de 0, 25, nu mai am nimic
9. M-au distrus psihic, nu le ma suport, le urasc, le detest. Ceea ce ma chinuie cel mai rau este ca nu stiu daca in timp aceste esv-uri se vor mai atenua sau, din contra se vor accentua.Iar pentru noi femeile, nu vreau sa ma gandesc ce vom pati cand vom intra la menopauza.
1.Nu am alte boli cardiovasculare(cel putin nu descoperite)
2.Am ESV-uri de 6 ani
3.La cele 3 holltere pe care le-am avut nu mi-au iesit niciodata cuplete, bigeminisme sau trigeminisme dar cu alte ocazii eu am simtit bigemnisme.Iar in salve, nu prea stiu cum sunt ca sa-mi dau seama daca am avut sau nu.
4.uneori am 300, alteori 1500 si cel mai mult vreo 3500.
5.mai mult decat simptomatica
6.jumatate de 0, 25 xanax seara
7.la mine, de la xanax, se mai atenueaza
8. Nu am avut stari de lesin dar, de carand, seara, cand ma intind in pat, le resimt mult mai puternic, intru rau in panica si evident apar mai multe si nu mai pot dormi. Daca iau jumate de xanax de 0, 25, nu mai am nimic
9. M-au distrus psihic, nu le ma suport, le urasc, le detest. Ceea ce ma chinuie cel mai rau este ca nu stiu daca in timp aceste esv-uri se vor mai atenua sau, din contra se vor accentua.Iar pentru noi femeile, nu vreau sa ma gandesc ce vom pati cand vom intra la menopauza.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Extrasistolele ventriculare in sarcina
- 3incercand sa dorm fac extrasistole, atacuri de panica, crize de spasmofilie
- 4extrasistole si tahicardie sinusala
- 2exrasistole ventriculare
- 2Concor sau betaloc
- 1Extrasistole ventriculare
- 2Stări de rău, și palpitati!!
- 8Am fost diagnosticat cu extrasistole ventriculare periodice
- 3Extrasistole atriale si ventriculare zilnic
- 2Extrasistole supraventriculare
- 5Extrasistole ventriculare