Extracție măsea de minte

23-06-2018
Stioana
Nu este medic/terapeut
Stioana
Bună seara, acum 10 zile mi sa făcut extracția molar de minte dereapta jos, primele 3 zile totul bine dar după a început dureri nu foarte insuportabile dar sacaitoare apoi durerile sau ameliorat in schimb am o scurgere cu un gust rău și un miros neplăcut. Menționez că am avut recomandarea antibiotic Augmentin 125/12h și ibrupofeno. M-am întors la cabinet de doua ori însă doi medici dentiști au zis că are aspect spre bine nu trebuie sa mă îngrijorez. Ce ar trebui sa fac? E de bine sau nu? E normala scurgerea?
4 comentarii
0
28-06-2018, ora 09:54
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua! Daca ati avut un control clinic, cu singuranta s-au obtinut mai multe informatii decat avem noi aici, pe forum. Asigurati-va ca periati bine dintii, inclusiv cei vecini zonei extractiei, cat si locul extractiei. Puteti folosi si apa de gura fara alcool, clatiri moderate, nu foarte energice.
0
28-06-2018, ora 20:10
Stioana
Nu este medic/terapeut
Stioana
Mulțumesc de răspuns, din fericire nu este nimic grav m-a consulat încă un medic dentist și au constatat că nu e motiv de preocupare. Arcada aproape s-a închis în totalitate, a rămas o separație cam cat intra un ac intre arcada si măsea și dureri nu mai exista decât puțina sensibilitate pentru că încă nu folosesc partea dreapta sa mănânc. Apa de gura cu chlorhexidine folosesc de după 3 zile de la operațiune. Acea senzație de gust rău și miros aproape că dispare și ea, probabil sunt alimente care pătrunde în intetior sau propria saliva. Sper că pe viitor sa nu îmi dea probleme. Multă sănătate!
0
12-07-2018, ora 21:10
Lyane
Nu este medic/terapeut
Lyane
Buna ziua, in urma extractiei unui molar de minte din dreapta jos simt o umflatura osoasa in interiorul cavitatii bucale care este dureroasa la atingere. Extractia a fost dificila, a necesitat operatie si de atunci sunt 7 zile. Am fost si mi s-au scos firele de sutura, m-a consultat, si desi ma durea la palpare mi s-a spus ca va trece in timp. Mie mi se pare ca a ramas o gaura foare adanca si ma deranjeaza acea formatiune osoasa. Am dreptate sa fiu ingrijorata sau va trece in urmatoarele 4-5 saptamani? Multumesc!
0
13-07-2018, ora 15:22
Stomatologie, Bucuresti
Buna ziua. Puteti sa mai mergeti la un control la medicul dumeavoastra daca simtiti ca ceva nu este in regula. Uneori ramane o exostoza in acea zona, dureaza pana se remodeleaza in 2-3 luni. Gaura adanca se va micsora treptat, trebuie sa igienizati bine acolo pentru a nu retentiona alimente ( vi se poate da o seringa acasa ). Numai bine si vindecare rapida!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Modalități de conservare a crestei alveolare în urma extracției dentare
  •