Extracție măsea de minte
Bună seara, acum 10 zile mi sa făcut extracția molar de minte dereapta jos, primele 3 zile totul bine dar după a început dureri nu foarte insuportabile dar sacaitoare apoi durerile sau ameliorat in schimb am o scurgere cu un gust rău și un miros neplăcut. Menționez că am avut recomandarea antibiotic Augmentin 125/12h și ibrupofeno. M-am întors la cabinet de doua ori însă doi medici dentiști au zis că are aspect spre bine nu trebuie sa mă îngrijorez. Ce ar trebui sa fac? E de bine sau nu? E normala scurgerea?
4 comentarii
Buna ziua! Daca ati avut un control clinic, cu singuranta s-au obtinut mai multe informatii decat avem noi aici, pe forum. Asigurati-va ca periati bine dintii, inclusiv cei vecini zonei extractiei, cat si locul extractiei. Puteti folosi si apa de gura fara alcool, clatiri moderate, nu foarte energice.
Mulțumesc de răspuns, din fericire nu este nimic grav m-a consulat încă un medic dentist și au constatat că nu e motiv de preocupare. Arcada aproape s-a închis în totalitate, a rămas o separație cam cat intra un ac intre arcada si măsea și dureri nu mai exista decât puțina sensibilitate pentru că încă nu folosesc partea dreapta sa mănânc. Apa de gura cu chlorhexidine folosesc de după 3 zile de la operațiune. Acea senzație de gust rău și miros aproape că dispare și ea, probabil sunt alimente care pătrunde în intetior sau propria saliva. Sper că pe viitor sa nu îmi dea probleme. Multă sănătate!
Buna ziua, in urma extractiei unui molar de minte din dreapta jos simt o umflatura osoasa in interiorul cavitatii bucale care este dureroasa la atingere. Extractia a fost dificila, a necesitat operatie si de atunci sunt 7 zile. Am fost si mi s-au scos firele de sutura, m-a consultat, si desi ma durea la palpare mi s-a spus ca va trece in timp. Mie mi se pare ca a ramas o gaura foare adanca si ma deranjeaza acea formatiune osoasa. Am dreptate sa fiu ingrijorata sau va trece in urmatoarele 4-5 saptamani? Multumesc!
Buna ziua. Puteti sa mai mergeti la un control la medicul dumeavoastra daca simtiti ca ceva nu este in regula. Uneori ramane o exostoza in acea zona, dureaza pana se remodeleaza in 2-3 luni. Gaura adanca se va micsora treptat, trebuie sa igienizati bine acolo pentru a nu retentiona alimente ( vi se poate da o seringa acasa ). Numai bine si vindecare rapida!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 43Extraxtie masea, insomnie si gingia umflata
- 4colt ramas in urma extractiei
- 2extractie masea de minte
- 10infectie molar de minte??help:-ss
- 6fumatul dupa extractie
- 7extractie molar, durere insuportabila+eruptie molar de minte
- 12infectie la radacina dintelui
- 7Extractie masea de minte. Rog ajutor.
- 1inflamare dupa extractie premolari
- 5Radacina ramansa dupa extractie este o problema?
- 3aparat dentar, extractie dinti
- 1Dupa extractie molar de minte inclus..
- 4exctacie masea
- 5Intrebare extractie
- 2Extractie
- 2Extragere Dinți 5
- 3întrebarre - cum trebuie sa arate un loc care se vindeca dupa extracție?
- 5Infecţie postextracţională
- 1Măsea inflamată după o extracție dar fara durere
- 1Extractie canin cu probleme postextragere, la dinte invecinat
Mai multe informații despre: Extractia dentara
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: