Experiența Medabon

07-11-2024
Mariaaxa
Nu este medic/terapeut
Mariaaxa
Buna fetelor am și eu o problema și aș vrea să știu dacă a mai patit cineva la fel că mine, Deci am o sarcina de 6 sap medicul mi a recomandat Medabon am luat prima pastila luni la 3 dimineață apoi cele 4 ovule vaginale miercuri la 3 după amaiza, după ce am bagat ovulele am stat aproape 3 ore întinsă am avut prima data dureri cam maricele vreo oră și puțin și după sau oprit după cele 3 ore m am ridicat m am dus la baie am făcut treabă mica am văzut că mi a curs sânge dar doar atat și așa am continuat toată ziua cu niste dureri mici că la menstruatie și cu sânge atât fara cheaguri fara absolut nimic astăzi este joi la fel sunt doar îmi curge puțin sânge când mă duc la baie și cam atât în rest fara alte simptome am uitat să menționez că miercuri parca mi a curs un cheag mic dar doar atât, a mai patit cineva ? Este normal? Oare să nu își fi făcut efectul ?sunt foarte speriata
3 comentarii
0
07-11-2024, ora 12:07
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua. Înțeleg îngrijorarea dvs., iar experiențele pot varia în utilizarea Medabon (mifepristonă și misoprostol) pentru întreruperea unei sarcini, mai ales în primele săptămâni. Fiecare persoană poate avea reacții diferite la acest tratament, iar simptomele și momentul apariției acestora pot varia.

Este important să rețineți următoarele aspecte:

1. Sângerarea și durerile: După administrarea misoprostolului (cele 4 ovule vaginale), este obișnuit să apară sângerare, iar aceasta poate începe după câteva ore sau chiar mai târziu. Intensitatea și durata sângerării pot varia, iar eliminarea de cheaguri este un semn că organismul începe procesul de expulzare. Dacă sângerarea rămâne ușoară sau se oprește după administrare, acesta poate fi un semn că expulzarea completă nu a avut loc încă.

2. Efectul incomplet: Este posibil, în unele cazuri, ca expulzarea să nu fie completă imediat, mai ales dacă sângerarea este ușoară și nu sunt eliminate țesuturi sau cheaguri. De regulă, medicul vă poate recomanda o ecografie la câteva zile după tratament pentru a confirma că sarcina a fost eliminată complet.

3. Simptome și semne de alarmă: Dacă sângerarea este foarte redusă sau deloc prezentă, ar putea indica o expulzare incompletă, iar în acest caz, este bine să contactați medicul pentru îndrumări suplimentare. Totodată, dacă observați febră, dureri abdominale severe, sângerare intensă (mai mult de un tampon mare în oră timp de mai multe ore), amețeli sau stare generală proastă, ar trebui să mergeți de urgență la spital.

4. Ecografia de control: Medicul poate recomanda o ecografie de control la câteva zile după administrare pentru a verifica dacă uterul este complet golit. În cazuri de expulzare incompletă, pot fi necesare alte măsuri pentru a finaliza procesul.

Este perfect normal să fiți îngrijorată, mai ales dacă simptomele nu sunt foarte intense. Totuși, cel mai sigur este să luați legătura cu medicul dvs. pentru a primi recomandări și pentru a decide dacă este necesară o evaluare suplimentară.
0
09-11-2024, ora 13:25
Ssss2
Nu este medic/terapeut
Ssss2
Buna, ai aflat daca ai eliminat sarcina, ma aflu in aceasi situatie.
0
12-11-2024, ora 17:38
Mariaaxa
Nu este medic/terapeut
Mariaaxa
Încă nu urmează să mă duc la un control
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avortul medicamentos prin instalarea de agenti abortivi
  • Avortul medicamentos prin reducerea selectiva
  • Avortul medicamentos acasă - ce trebuie să știi
  • Administrarea fără restricții a pilulei pentru avort Mifepriston, sigură și eficientă
  • Avortul medicamentos la domiciliu după 12 săptămâni: o opțiune sigură și eficientă
  • Cercetările susțin avortul foarte timpuriu pentru femeile care doresc oprirea sarcinii
  •