Există vreun schizofrenic paranoid care a reușit în viața?
Sunt foarte curios dacă știe cineva vreun schizofrenic paranoid care a reusit sa isi intemeieze o familie sau o cariera.
3 comentarii
Da. Sunt multi care au o familie si au schizo. Eu cunosc.
Cat despre o cariera, depinde de tine. Daca ti iei tratamentul, daca faci psihoterapie si ai ambitie etc
Oricum nu trebuie sa te demoralizezi. N o sa auzi toata viata voci. Adica nu e ca si cand ai avea o boala de care nu poti scapa garantat. Sunt sanse de vindecare daca inveti sa lupti cu paranoia. Depinde doar de tine. Daca de ex eu cred acum ca ma controleaza extraterestrii, nu mai fac nimic in viata. Ma apuca paranoia si nu mai sunt bun de nimic. E normal. Traim dupa cum gandim. Totusi, nu renunta la pastile de capul tau daca vezi ca ti este greu sa lupti cu paranoia. Nu de alta, dar daca iti spune o voce sa lovesti pe cineva si tu o faci, doar tu vei fi raspunzator. Eu de ex nu as lovi pe nimeni oricine mi ar spune. Asa ca ai grija de tine ca tot ce faci depinde de tine si nu ti controleaza nimeni alegerile
Cat despre o cariera, depinde de tine. Daca ti iei tratamentul, daca faci psihoterapie si ai ambitie etc
Oricum nu trebuie sa te demoralizezi. N o sa auzi toata viata voci. Adica nu e ca si cand ai avea o boala de care nu poti scapa garantat. Sunt sanse de vindecare daca inveti sa lupti cu paranoia. Depinde doar de tine. Daca de ex eu cred acum ca ma controleaza extraterestrii, nu mai fac nimic in viata. Ma apuca paranoia si nu mai sunt bun de nimic. E normal. Traim dupa cum gandim. Totusi, nu renunta la pastile de capul tau daca vezi ca ti este greu sa lupti cu paranoia. Nu de alta, dar daca iti spune o voce sa lovesti pe cineva si tu o faci, doar tu vei fi raspunzator. Eu de ex nu as lovi pe nimeni oricine mi ar spune. Asa ca ai grija de tine ca tot ce faci depinde de tine si nu ti controleaza nimeni alegerile
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 65Nu pot sa dorm noaptea
- 21O viata scindata...experienta schizofreniei
- 6curs de califcare special pentru persoane cu handicap
- 5Care este diagnosticul corect?
- 5schizofrenie paranoida grad II- Solian+Orfiril
- 4anxietate depresie sau schizofrenie panaroida
- 8Va rog, ajutati-ma!Am mare nevoie de ajutor!Sunt disperat.
- 6Atacuri de panică și atitudinea familiei
- 3Tratamente Schizofrenie
- 1Un schizofrenic obisnuit, adult, care uneori se revolta
- 7Pensie boală schizofrenie paranoidă
- 18Suport grup schizofrenie
- 5Schizofrenie paranoida cronica sau depresie majora
- 4Pensie de handicap pentru schizofrenie paranodia
- 42Nu-mi găsesc un grup de prieteni și ma simt foarte singura
- 1Schizofrenie paranoidala
- 3Antipsihotice care se iau pe timp de zi?
Mai multe informații despre: schizofrenia paranoida