Există vreun schizofrenic paranoid care a reușit în viața?
Sunt foarte curios dacă știe cineva vreun schizofrenic paranoid care a reusit sa isi intemeieze o familie sau o cariera.
3 comentarii
Da. Sunt multi care au o familie si au schizo. Eu cunosc.
Cat despre o cariera, depinde de tine. Daca ti iei tratamentul, daca faci psihoterapie si ai ambitie etc
Oricum nu trebuie sa te demoralizezi. N o sa auzi toata viata voci. Adica nu e ca si cand ai avea o boala de care nu poti scapa garantat. Sunt sanse de vindecare daca inveti sa lupti cu paranoia. Depinde doar de tine. Daca de ex eu cred acum ca ma controleaza extraterestrii, nu mai fac nimic in viata. Ma apuca paranoia si nu mai sunt bun de nimic. E normal. Traim dupa cum gandim. Totusi, nu renunta la pastile de capul tau daca vezi ca ti este greu sa lupti cu paranoia. Nu de alta, dar daca iti spune o voce sa lovesti pe cineva si tu o faci, doar tu vei fi raspunzator. Eu de ex nu as lovi pe nimeni oricine mi ar spune. Asa ca ai grija de tine ca tot ce faci depinde de tine si nu ti controleaza nimeni alegerile
Cat despre o cariera, depinde de tine. Daca ti iei tratamentul, daca faci psihoterapie si ai ambitie etc
Oricum nu trebuie sa te demoralizezi. N o sa auzi toata viata voci. Adica nu e ca si cand ai avea o boala de care nu poti scapa garantat. Sunt sanse de vindecare daca inveti sa lupti cu paranoia. Depinde doar de tine. Daca de ex eu cred acum ca ma controleaza extraterestrii, nu mai fac nimic in viata. Ma apuca paranoia si nu mai sunt bun de nimic. E normal. Traim dupa cum gandim. Totusi, nu renunta la pastile de capul tau daca vezi ca ti este greu sa lupti cu paranoia. Nu de alta, dar daca iti spune o voce sa lovesti pe cineva si tu o faci, doar tu vei fi raspunzator. Eu de ex nu as lovi pe nimeni oricine mi ar spune. Asa ca ai grija de tine ca tot ce faci depinde de tine si nu ti controleaza nimeni alegerile
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Ma refugiez tot mai mult in somn
- 21O viata scindata...experienta schizofreniei
- 3tulburare deliranta sau schizofrenie paranoida?
- 19Psihoterapia cognitiv-comportamentala
- 1m-am saturat de atata bataie de joc
- 10Boala psihica si tigarile
- 57Schizofrenie: mai sunt si altii in situatia mea?
- 3Ce tratament urmati sau ati urmat persoanele cu schizofrenie paranoida?
- 3Pentru cei cu schizofrenie/paranoia
- 1Buna seara cum pot scapa de voci
- 5Schizofrenie paranoida cronica sau depresie majora
- 5Schizofrenie paranoida si certificatul de handicap
- 42Schizofrenie paranoida
- 1Bună ziua!!am schizofrenie paranoida și 35 de ani
- 42Nu-mi găsesc un grup de prieteni și ma simt foarte singura
- 10Atac de panica ce durează foarte mult, ore întregi si nu mai trece nici acum??
Mai multe informații despre: schizofrenia paranoida