E bine sa ma vaccinez anti covid -19 daca sunt alergic la penicilina
E bine sa ma vaccinez anti covid -19 daca sunt alergic la penicilina si cand sa depistat alergia aveam cateva luni si am facut soc anafilactic
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
4 comentarii
Alergia la penicilina nu este o contraindicatie pentru vaccin, pentru ca acesta nu contine penicilina. In plus reactiile alergice la antibiotice deseori dispar sau se diminueaza in timp. Daca sunteti intr-o categorie cu risc crescut de forme severe de COVID, cel mai bine ar fi sa cereti avizul unui alergolog inainte de vaccinare.
Alergia la penicilina fiind de tip anafilactic trebuie luata in considerare, deoarece reactia de acest fel poate apare la stabilizatorul utilizat in vaccin care este si el tot de natura polizaharidica.
Probabil cea mai inteleapta optiune este testarea la alergologica la acest stabilizator, dar nu stiu daca este disponibila.
In cazul in care ati avut covid recomandarea definitiva este sa nu va vaccinati.
Daca nu a-ti avut covid, si sunti intr-o categorie de risc, sau a-ti avut rude cu forme severe sau deces, este bine sa faceti tot posibiliul sa faceti testarea respectiva daca doriti sa va vaccinati.
Probabil cea mai inteleapta optiune este testarea la alergologica la acest stabilizator, dar nu stiu daca este disponibila.
In cazul in care ati avut covid recomandarea definitiva este sa nu va vaccinati.
Daca nu a-ti avut covid, si sunti intr-o categorie de risc, sau a-ti avut rude cu forme severe sau deces, este bine sa faceti tot posibiliul sa faceti testarea respectiva daca doriti sa va vaccinati.
Nu spuneți ce vârstă aveți acum, pentru că dacă au trecut mulți ani de la vaccin, alergia s-ar fi putut diminua în timp. Mergeți la alergolog, să vedeți exact cum stați și atunci decideți dacă faceți sau nu vaccinul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Vaccin covid
- 0Problema cu platforma ROVACCINARE
- 1Evaluare eficienta vaccin covid
- 3Ce titru de anticorpi e considerat bun (imunizare eficientă) după vaccinarea anti-COVID?
- 6Hipertensiune ( tensiune intercraniana)
- 3Astrazeneca si istoric de infarct, stenturi si insuficienta cardiaca
- 4Congestie nasala
- 1Ganglioni durerosi axila dupa vaccin Moderna
- 0Tromboza si vaccinul anticovid
- 3Pete piele dupa vaccin Covid (Pfiser)
- 1Covid și menstruația
- 2Vaccin anticovid in hemispasm facial- dl. dr.V. Flueraru
- 1Buna seara! aș dori și eu sa știu cât de sigur este vaccinul Pfizer?
- 18Alergie la medicamente
- 7Pericardita si vaccin covid
- 0Urticarie cronică.
- 3Vaccin anticovid
- 0Înțepături plămâni după vaccin. Va rog sa ma ajutați..
Mai multe informații despre: alergia la penicilina vaccin anti COVID
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: