anticonceptionale dupa mine sau merg la medic?
.. akm 3 zile:-s am fkt sex cu ubitu meu:x.. el a zis k nu si'a dat drumu in mine.. nici eu nu am simtit nimic:-s dar totusi imi e frica.. am 15 ani.. menstruatia trebuie sa imi vina pe la sf lunii.. si totusi ash dori sa iau anticonceptionale.. (dar dupa mine ) nu vreau s ma duc la doctor.. voi ce spuneti??
10 comentarii
Este foarte recomandabil sa mergeti la doctor, anticonceptionalele trebuie prescrise. Totusi, daca nu vreti sa mergeti la doctor, in nici un caz nu incepeti sa luati anticonceptionale decat in primele 5 zile ale menstruatiei. Daca e sa fi ramas insarcinata, oricum ele nu va mai ajuta acum, in schimb pot deregla ciclul menstrual.
cel mai bn e sa te duci la un medic...:(...dar dak iti e frica sa nu fii ramas cel mai bn e sa faci un test de sarcina ( pt tn). ;)
Hai sa te lamuresc de ce trebuie sa mergi la ginecolog pentru a te sfatuii ce anticonceptionale sa iei. O sa te intrebe tot felul de lucruri :
1 daca ai avut in familie cazuri de cancer ovarian
2 cand ai avut prima menstruatie
3 o sa se uite la tenuls i parul tau daca ai exces de sebum
4 daca ai in familie cazuri de varice
5 daca ai dureri menstruale
6 daca te dor sanii inainte de menstruatie si cu cat timp inainte
7 daca ai facut vreodata avort si etc
dupa aceste intrebari medicul se ghideaza ce fel de anticonceptionale sunt bune pt trupul tau : sa nu iti apara cosuri, sa nu te ingrasi, sa nu ai dereglari hormonale, sa isi faca efectul si multe altele.. n
nu trebuie sa'ti fie rusine de ginecolog. este pentru tine, trebuie sa aflii ce este cu trupul tau si ce e mai bine pentru tine. Alege'ti un ginecolog femeie in caz ca ai retineri asa mari si mergi insotita de mama, prietena sau iubit.
1 daca ai avut in familie cazuri de cancer ovarian
2 cand ai avut prima menstruatie
3 o sa se uite la tenuls i parul tau daca ai exces de sebum
4 daca ai in familie cazuri de varice
5 daca ai dureri menstruale
6 daca te dor sanii inainte de menstruatie si cu cat timp inainte
7 daca ai facut vreodata avort si etc
dupa aceste intrebari medicul se ghideaza ce fel de anticonceptionale sunt bune pt trupul tau : sa nu iti apara cosuri, sa nu te ingrasi, sa nu ai dereglari hormonale, sa isi faca efectul si multe altele.. n
nu trebuie sa'ti fie rusine de ginecolog. este pentru tine, trebuie sa aflii ce este cu trupul tau si ce e mai bine pentru tine. Alege'ti un ginecolog femeie in caz ca ai retineri asa mari si mergi insotita de mama, prietena sau iubit.
deci.. :X.. nu am ramas:x uh.. d akm incolo o s ne protejam;;)
dar in curand o s ma duc si la un ginecolog.. am vorbit si cu el chestia asta.. dar cateodata mai imi curge sange..
de ce?:-s
dar in curand o s ma duc si la un ginecolog.. am vorbit si cu el chestia asta.. dar cateodata mai imi curge sange..
de ce?:-s
eu am luat anticonceptionale dupa capul meu si sincer nu am avut nici o problema.nici dereglari hormonale nici aparitia unor cosuri si nimic altceva...
ar putea sa fie asta o problema ca am luat dupa capul meu?
va multumesc frumos
ar putea sa fie asta o problema ca am luat dupa capul meu?
va multumesc frumos
cati ani ai?
cum se numeau anticonceptionalele?
mersi..:*
cum se numeau anticonceptionalele?
mersi..:*
am 21 de ani si pastilele erau marvelon
ms mult
ms mult
da..
are ceva daca iau karissa?
:))desi nu am fost la ginecolog.. am 15 ani..
are ceva daca iau karissa?
:))desi nu am fost la ginecolog.. am 15 ani..
mititico.. nu te baga sa iei pastile dupa ureche.. mergi la ginecolog ca e mai bine asa..
si voi fetelor, cochetelor.. nu mai invatati la prostii.. poate domnisoara care le'a luat dupa ureche a avut noroc.. asta nu inseamna ca asa se procedeaza corect si asa e mai usor si benefic.. fiecare femeie e diferita.. nu merge ideea ca " prietena mea cea mai buna ia x anticonceptional.. il iau si eu tot pe ala? ca pt ea e f bun.".. nu merge asa.. fiecare anticonceptional e facut cu cap..pt femei diferite..am dat mai sus in general ce se urmareste.. in cel mai bun caz daca vrei dupa ureche sa iei..uita'te la ce ia mama ta :) si in mare parte vei stii ce vei lua si tu..
nu va aruncati cu capul aiurea.. ca nu e de joaca cu asa ceva..
si voi fetelor, cochetelor.. nu mai invatati la prostii.. poate domnisoara care le'a luat dupa ureche a avut noroc.. asta nu inseamna ca asa se procedeaza corect si asa e mai usor si benefic.. fiecare femeie e diferita.. nu merge ideea ca " prietena mea cea mai buna ia x anticonceptional.. il iau si eu tot pe ala? ca pt ea e f bun.".. nu merge asa.. fiecare anticonceptional e facut cu cap..pt femei diferite..am dat mai sus in general ce se urmareste.. in cel mai bun caz daca vrei dupa ureche sa iei..uita'te la ce ia mama ta :) si in mare parte vei stii ce vei lua si tu..
nu va aruncati cu capul aiurea.. ca nu e de joaca cu asa ceva..
dar daca ma duc la un cabinet de planning familial?
ce se intampla acolo:-s??
ce se intampla acolo:-s??
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5menstruatie inainte de terminarea pilulelor
- 6alte pastile diminueaza efectul anticonceptionalelor?
- 3Anticonceptionale Logest-10 kilograme in plus ?!?!
- 4iau yasmin de 2 ani jum si nu am facut pauza deloc
- 6este necesar sa ma prezint la medic pentru a-mi prescrie anticonceptionale sau direct la farmacie?
- 5sarcina peste contraceptive
- 6anticonceptionale, sangerari mici dupa actul sexual
- 2e grav daca nu mai iau anticonceptionalele dupa ce am luat 5 zile?
- 4urmatorul blister cand il incep?
- 6sangerare dupa orgasm
- 4Nu stiu ce sa fac...
- 5am 17 ani si ovare micropolichistice!
- 5Administrarea corecta a anticonceptionalelor.
- 6am luat doar 13 comprimate din blisterul de yasmin
- 5nu am avut niciodata spotting pana acum, iar acum am dintr-o data
- 7Sex neprotejat dupa menstruatie
- 0cum iau contraceptivele?
- 1cand trebuie sa iau anticonceptionalele diferite?
- 0Problema anticoncepţionale
- 0schimbare data ciclu menstrual
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: