Entorsa glezna

Buna ziua, as dori sa știu dacă trebuiesc făcute investigații mai amănunțite sau nu în cazul meu.
Pe scurt, participant la o competiție de alergare montana, pe coborâre am călcat strâmb de 2x cu dreptul, nu s a umflat instant iar durerea era suportabila, am continuat încă 2 km, intretimp glezna s a umflat, am pus fașă elastica, am continuat încă 2km pana la pct de hidratare unde m am oprit și am băgat piciorul în rău. În primele 24 de ore am pus gheata excesiv, am dat cu unguent pe baza de arnica și repaus relativ, adică m am mobilizat pt strictul necesar. Acum piciorul este încă umflat și s a învinețit dar pot merge pe distante scurte fără dureri și pot sa rotesc ușor laba.
Pe scurt, participant la o competiție de alergare montana, pe coborâre am călcat strâmb de 2x cu dreptul, nu s a umflat instant iar durerea era suportabila, am continuat încă 2 km, intretimp glezna s a umflat, am pus fașă elastica, am continuat încă 2km pana la pct de hidratare unde m am oprit și am băgat piciorul în rău. În primele 24 de ore am pus gheata excesiv, am dat cu unguent pe baza de arnica și repaus relativ, adică m am mobilizat pt strictul necesar. Acum piciorul este încă umflat și s a învinețit dar pot merge pe distante scurte fără dureri și pot sa rotesc ușor laba.
1 comentarii

Buna ziua,
Intotdeauna este utila o examinare clinica (si, eventual, radiologica).
Sub aparenta "banalei" entorse se pot ascunde diagnostice teribile si invalidante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Intotdeauna este utila o examinare clinica (si, eventual, radiologica).
Sub aparenta "banalei" entorse se pot ascunde diagnostice teribile si invalidante.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Sunt jucator de tenis de camp si mi-am sucit glezna
- 9amorteli din talpa pana la genunchi - entorsa de gezna
- 4entorsa glezna
- 5Probleme entorsa glezna?
- 0Recuperare Entorsa (+ligamente rupte) glezna
- 1Entorsa?
- 6La o entorsa (glezna) cate zile de gips ar fi necesare?
- 2entorsa glezna
- 1Entorsa glezna stanga fara umflatura
- 5Umflare glezna dupa cazatura
- 10Entorsa sau nu
- 2Edem osos si Edem ligamentar
- 7entorsa de glezna in timpul varicelei - fasceita necrozanta
- 2Entorsa glezna cu intindere de ligamente
- 1Calcare stramba dupa o luna de la entorsa de gradul 2
- 0Entorsa sau luxactie glezna
- 2Entorsa copil 6 ani
- 2Ruptura de ligamente?
- 4Entorsa netratata corect