Edem osos si Edem ligamentar
Buna. Am si eu o problema, Acum 2 saptamani am cazut pe glezna stanga si s-a umflat destul de urat. Am fost la RMN si am primit urmatoarea concluzie:
Edem osos postcontuziv bimaleolar si in portiunea mediala a talusului. Edem ligamentar tibio-talar anterior si posterior respectiv in ligamentul talo-peronier anterior cu posibile leziuni fibrilare asociate. Fasceita planara. Minima hidrartroza.
Daca ma puteti ajuta sa interpretez acest diagnostic?
Am 25 de ani si in urma ecografiei nu a iesit fractura la os.
Va multumesc!
Edem osos postcontuziv bimaleolar si in portiunea mediala a talusului. Edem ligamentar tibio-talar anterior si posterior respectiv in ligamentul talo-peronier anterior cu posibile leziuni fibrilare asociate. Fasceita planara. Minima hidrartroza.
Daca ma puteti ajuta sa interpretez acest diagnostic?
Am 25 de ani si in urma ecografiei nu a iesit fractura la os.
Va multumesc!
2 comentarii
Buna ziua!
Orice traumatism se manifesta prin edem osos la RMN. Este motivul pentru care nu se utilizeaza RMN in asemenea situatii, ci mai curand radiografia si, in ultima instanta, Computer-tomograf-ul. Toate aceste explorari se prescriu numai dupa un examen clinic atent si competent.
Sunt infinit mai importante alte amanunte, pe care nu am reusit sa le inteleg: sexul, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, reumatologice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Orice traumatism se manifesta prin edem osos la RMN. Este motivul pentru care nu se utilizeaza RMN in asemenea situatii, ci mai curand radiografia si, in ultima instanta, Computer-tomograf-ul. Toate aceste explorari se prescriu numai dupa un examen clinic atent si competent.
Sunt infinit mai importante alte amanunte, pe care nu am reusit sa le inteleg: sexul, greutate/inaltime, status ocupational si sportiv, eforturi practicate, antecedente traumatice, reumatologice etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Sex masculin. Greutate 80 kg. Inaltime 1, 82.
Status ocupational pana in momentul accidentului, montator panouri solare, cu efort fizic moderat,
Antecedente :am mai avut entorsa.
Radiografia a fost facuta chiar dupa accident si nu exista fractura.
Va multumesc!
Status ocupational pana in momentul accidentului, montator panouri solare, cu efort fizic moderat,
Antecedente :am mai avut entorsa.
Radiografia a fost facuta chiar dupa accident si nu exista fractura.
Va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 40Edemul cerebral si nu am mai putut sa ma dau jos din pat
- 8Ajutor!!! 3 entorse in decurs de 1 an de zile!!!
- 15tendinita datorata unor calcefieri la nivelul gleznei
- 0durere la glezna.. rog indrumare
- 0glezna umflata
- 8Probleme in zona gleznei
- 4Glezna piciorului sting trosneste
- 1Entorsa glezna
- 1entorsa cu pocnitura
- 2glezna picior stang
- 1Recuperare pe termen lung dupa luxatie
- 9Posibil afectiuni osoase?
- 6Durere si umflatura a gleznei
- 3Ortopedie/Entorsa
- 1Acumulare de lichid la glezna
- 2Dureri gamba si glezna.
- 1Glezna sta umflată de 2 luni
- 17Glezna umflata la doua luni de la călcat cu tocuri pe un teren cu denivelari
- 1Cred ca am făcut o entorsa sau luxatie
Mai multe informații despre: Luxatia gleznei Entorsa de glezna edemul glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: