Entorsa glezna stanga fara umflatura
Tocmai am suferit o entorsa la glezna stanga in timp ce alergam in parc. Pe moment nu am simtit, m-am trezit pe la sfarsitul turei cu durere destul de suparatoare. Am fost la medic a doua zi pentru stabilirea diagnosticului, mi-a dat antiinflamatoare si alte pastile pentru relaxarea musculaturii, Diclofenac gel plus fasa elastica. Diagnosticul a fost luxatia, entorsa si intinderea ligamentelor gleznei stangi.
Ce ma intriga este ca nu s-a umflat deloc, dar ma doare foarte rau. Durerea a mai scazut in intensitate de luni, 10 noiembrie, cand m-am accidentat.
Intrebarea mea este daca e vorba despre o entorsa mai usoara, avand in vedere ca glezna nu s-a inflamat (am omis sa il intreb pe medic pentru ca ma gandeam ca urmeaza sa se inflameze). Ma intereseaza sa stiu pentru ca vreau sa reiau activitatile fizice cat mai repede, iar in aprilie 2015 voi participa la un semimaraton cu diferenta de nivel de 800 m. Sau cel putin, vreau sa particip...
Multumesc anticipat pentru raspuns.
Ce ma intriga este ca nu s-a umflat deloc, dar ma doare foarte rau. Durerea a mai scazut in intensitate de luni, 10 noiembrie, cand m-am accidentat.
Intrebarea mea este daca e vorba despre o entorsa mai usoara, avand in vedere ca glezna nu s-a inflamat (am omis sa il intreb pe medic pentru ca ma gandeam ca urmeaza sa se inflameze). Ma intereseaza sa stiu pentru ca vreau sa reiau activitatile fizice cat mai repede, iar in aprilie 2015 voi participa la un semimaraton cu diferenta de nivel de 800 m. Sau cel putin, vreau sa particip...
Multumesc anticipat pentru raspuns.
1 comentarii
Buna seara!
Entorsa reprezinta in sine o leziune a ligamentelor.
In functie de gravitatea acestor leziuni, vindecarea + recuperarea poate dura 6, 12, 18, 24 de saptamani etc.
Nu trebuie sa fortati reluarea activitatilor fizice, deoarece riscati aparitia unei instabilitati cronice, care v-ar putea interzice eforturile fizice mentionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Entorsa reprezinta in sine o leziune a ligamentelor.
In functie de gravitatea acestor leziuni, vindecarea + recuperarea poate dura 6, 12, 18, 24 de saptamani etc.
Nu trebuie sa fortati reluarea activitatilor fizice, deoarece riscati aparitia unei instabilitati cronice, care v-ar putea interzice eforturile fizice mentionate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4ectima nodulara
- 16Entorsa glezna dreapta cu probleme
- 10poliartrita reumatoid
- 7durere glezna
- 6glezna umflata vanata - tratament naturist fara niciun rezultat
- 4Dureri de glezna doar cand piciorul este relaxat
- 21Glezna umflata, insotita de dureri...
- 0dureri atroce glezna
- 0Recuperare Entorsa (+ligamente rupte) glezna
- 9Posibil afectiuni osoase?
- 10Entorsa sau nu
- 11Problema entorsa
- 0Dureri de glezne si genunchi
- 7Durere glezna articulatie, rmn eco lichid diprophos ?
- 1Calcare stramba dupa o luna de la entorsa de gradul 2
- 0Entorsa sau luxactie glezna
- 1Gleznepseodoartroza pastraumatica a oaselor de la piciorul sting
- 4Entorsa netratata corect
- 1Cred ca am făcut o entorsa sau luxatie
- 7Entorsa?
Mai multe informații despre: Entorsa de glezna glezna
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: