Eczeme pe maini cauzate de detergentul de vase

Dupa o zi in care am spalat mai multe vase, stand cu mainile in apa fierbinte si mult detergent de vase mi-au aparut pe maini niste eczeme. Sunt sigura ca sunt cauzate de o alergie la detergentul de vase. Nu voi mai folosi detergent de vase, intrebarea mea este: cum se trateaza aceaste eczeme? Ce unguent pot folosi care sa inlature senzatia de mancarime si sa grabeasca vindecarea lor? Va multumesc.
5 comentarii

aceeasi problema am avut o si eu in urma cu mult timp, tot de la detergent, numai ca la mine zonele afectate erau incheiturile mainilor, pe o zona destul de mare, imi ieseau eczeme rosii, umflate, ma mancau tare si de la cat le scarpina, imi transformam zona in rana.ma ajutat, clotrimazol unguent.

Cred ca termenul corect era urticarie, nu eczema. Ma gandeam sa iau un antihistaminic ( loratadina). PS: Multumesc ptr raspuns Ionela, astept si parerea unui medic.

stii cum e...pana nu te vede un medic nu poti stii ce ai...mai bine te-ai duce la un dermatolog...sanatate

Buna, aceias problema am avuto si eu de la detergentul de vase, lucrez spalator de vase si zilnic folosesc detergent de vase
Am fost la dermatolog si mi-a dat o crema pe care o folosesc zilnic, se numeste Derma Care, dpi protection, eu sunt in Austria
si medicul de aici mi-a recomandato este foarte buna, nu mai am nicio problema. poate este si in farmaciile din Ro.sanatate!
Am fost la dermatolog si mi-a dat o crema pe care o folosesc zilnic, se numeste Derma Care, dpi protection, eu sunt in Austria
si medicul de aici mi-a recomandato este foarte buna, nu mai am nicio problema. poate este si in farmaciile din Ro.sanatate!

Multumesc pentru raspuns, Anuca Maria. Mi-am notat: Derma Care, dpi protection. Alergia mea s-a ameliorat intre timp, fara sa o tratez ( pentru ca nu am mai folosit detergent de vase, am folosit manusi). Sper ca voi gasi crema si aici in Ro, la farmacie. Multumesc inca o data, sanatate!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5am de 5 luni o eczema pe laba piciorului si nu stiu ce tratament sa mai iau
- 1eczema sau altceva?
- 7eczema atopica la copil de 4 luni
- 3eczema varicoasa
- 4Eczema sau ce?!
- 6Sotul meu se confrunta cu eczema de aproximativ doua luni
- 0Eczema picior
- 0am tromboflebita, arterita si eczema flebitica
- 1eczema micotica; tratament, poate naturist?
- 4Retin A este bun pt eczeme ?
- 3eczema dupa menstruatie
- 3Eczema in jurul mamelonului
- 1eczema?
- 0rog sfaturi pentru tratarea unei eczeme flebitice ingrozitoare la picior
- 1Eczema pe lateralul mainii
- 1ciuperca/eczema
- 2Eczemă pe mână
- 2Eczema piodermizata
- 1Fosfataza alcalina si fosfor seric mari
- 1Eczema "dubioasă"
Mai multe informații despre: Eczema