Eczema sau tinea pedis?
De mai mult de un an imi apar pe picioare niste pete rosii care nu ma mananca daca nu le scarpin. Am fost si la medic si mi-a recomandat sa port incaltaminte decupata; i-am urmat sfatul, dar nu au disparut de tot. Descuamarea este intensa; in conditii de umezeala si caldura roseata se extinde si apar si pungi pline cu lichid (in profunzime).
Intrebarile mea sunt
1.Se prezinta drept o reactie alergica (eczema) sau drept o ciuperca (Tinea pedis)?
2.Cum pot scapa de ea?
Intrebarile mea sunt
1.Se prezinta drept o reactie alergica (eczema) sau drept o ciuperca (Tinea pedis)?
2.Cum pot scapa de ea?
2 comentarii
Pungile pline cu lichid (veziculaţia) pledează puternic pentru o eczemă. Tipică micozelor pielii este evoluţia circinată, adică o zonă centrală care a fost afectată acum este pe cale de a se însănătoşi, ea fiind înconjurată de un front policiclic în care boala înaintează activ.
Desigur, o vizită la un medic cu mai mare atitudine terapeutică (sfatul respectiv e bun, dar rareori suficient) ar fi binevenită. Până atunci, profitaţi de sezon şi mergeţi la mare, unde staţi cât mai mult desculţ.
Desigur, o vizită la un medic cu mai mare atitudine terapeutică (sfatul respectiv e bun, dar rareori suficient) ar fi binevenită. Până atunci, profitaţi de sezon şi mergeţi la mare, unde staţi cât mai mult desculţ.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7eczema de la alergie la pisici
- 3eczema varicoasa
- 3Eczema si vopsitul parului
- 34bubite mici cu mancarimi pe tot corpul, contagioase
- 6Sotul meu se confrunta cu eczema de aproximativ doua luni
- 5eczema rosiatica si bubite ca urzicaturile
- 0am tromboflebita, arterita si eczema flebitica
- 9eczema
- 3Eczema in jurul mamelonului
- 3Eczema care se muta dintr-un loc in altul, de aproape 8 ani... acum s-a instalat in ureche
- 4imi tot apare iar apoi dispare o eczema pe degetul mic al mainii
- 0Eczema cervicala!
- 2Otita medie si eczema de contact, tratament fara antibiotic!?
- 2Eczema piele.
- 1Eczema! Ajutor va rog!
- 0Obraz rosu bebe 8 luni
- 2Eczema de 6 ani! Help !!!
Mai multe informații despre: Eczema tinea pedis
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: