Eczema sau tinea pedis?

De mai mult de un an imi apar pe picioare niste pete rosii care nu ma mananca daca nu le scarpin. Am fost si la medic si mi-a recomandat sa port incaltaminte decupata; i-am urmat sfatul, dar nu au disparut de tot. Descuamarea este intensa; in conditii de umezeala si caldura roseata se extinde si apar si pungi pline cu lichid (in profunzime).
Intrebarile mea sunt
1.Se prezinta drept o reactie alergica (eczema) sau drept o ciuperca (Tinea pedis)?
2.Cum pot scapa de ea?
Intrebarile mea sunt
1.Se prezinta drept o reactie alergica (eczema) sau drept o ciuperca (Tinea pedis)?
2.Cum pot scapa de ea?
2 comentarii

Pungile pline cu lichid (veziculaţia) pledează puternic pentru o eczemă. Tipică micozelor pielii este evoluţia circinată, adică o zonă centrală care a fost afectată acum este pe cale de a se însănătoşi, ea fiind înconjurată de un front policiclic în care boala înaintează activ.
Desigur, o vizită la un medic cu mai mare atitudine terapeutică (sfatul respectiv e bun, dar rareori suficient) ar fi binevenită. Până atunci, profitaţi de sezon şi mergeţi la mare, unde staţi cât mai mult desculţ.
Desigur, o vizită la un medic cu mai mare atitudine terapeutică (sfatul respectiv e bun, dar rareori suficient) ar fi binevenită. Până atunci, profitaţi de sezon şi mergeţi la mare, unde staţi cât mai mult desculţ.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6Eczema urata pe laba piciorului
- 3eczema varicoasa
- 4Eczema sau ce?!
- 7eczema pe fata
- 5de aproape 2 ani am o eczema scrot care supureaza periodic
- 7Eczema atipica vara
- 5eczema rosiatica si bubite ca urzicaturile
- 10piele uscata, crapaturi pe degetele mainii...eczema ???
- 1eczema micotica; tratament, poate naturist?
- 3eczema dupa menstruatie
- 3eczema ce migreaza pe corp
- 0Poze eczema. Este psoriazis?
- 2Otita medie si eczema de contact, tratament fara antibiotic!?
- 1eczema?
- 3eczeme în talpa
- 1Eczema pe lateralul mainii
- 1Eczeme cu evolutie rapida, medicii nu au idee.
- 0Obraz rosu bebe 8 luni
- 2Eczemă pe mână
Mai multe informații despre: Eczema tinea pedis
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: