Eczema urata pe laba piciorului
Ma confrunt de mult timp cu o eczema "urata", cronicizata, localizata pe labele picioarelor, o zona pe un picior, 2-3 zone mai mici pe celalalt picior, care da uneori mancarime (rar sangereaza usor) si se descuameaza. Desi am tratat-o a tot recidivat, iar vara e foarte inestetica. Ca tratament s-a vindecat partial, ultima data cu Triamcinolon, Diprosalic sau Triderm (si o crema preparat in farmacie).
Semivindecata are un aspect solzos (mici ridicatur, ca niste riduri inegale).
Ce recomandare ini faceti?
Semivindecata are un aspect solzos (mici ridicatur, ca niste riduri inegale).
Ce recomandare ini faceti?
6 comentarii
trebuie cautat de ce faceti eczema asta si de ce natura este...alergie sau o eczema constitutionala(adica din interior).dar din ce ati povestit este ceva cronic si semne vor ramane cit de cit
dr akram salem medic dermatolog
dr akram salem medic dermatolog
Probabil ca nu este vorba despre o eczema ci de o ciuperca. Tratamentele cu Diprosalic si Triamcinolon au ascuns simptomele dar au lasat ciuperca sa se dezvolte. Nu mai aplicati nicio crema timp de o saptamana, apoi mergeti la un dermatolog pentru un examen micologic.
Buna ziua,
De doua saptamani am o eczema pe laba piciorului stang, si pe piciorul drept de astazi au aparut cateva pustule rosii cu mancarime.Expun pe scurt istoricul acestei probleme:acum o luna simtind o durere in talpa cu dificultati la mers, am inceput sa ung zona cu Fastum Gel, Ketonal Gel.Dupa doua saptamani a disparut acea durere dar au aparut vezicule cu lichid, mancarime si incet s-a inrosit, s-a extins eczema pe picior, acum cuprinzand si glezna.Aspectul este usor umflat, rosu, pe margini zone intarite.Am folosit in ordine, fara niciun efect pana acum: Nidoflor, Baneocin, pulbere, Fucidin, Triderm., si oral Claritine ( ultimele, la sfatul medicului).Mentionez ca in acea perioada, am mers prin soare, astfel ca zona lata a unei barete de la incaltaminte de circa 2 cm, nu este iritata deloc.De asemenea, trebuie sa spun ca am psoriazis, localizat in zona cervicala de circa 20 de ani, cateva pete, ce le tratez cu triamcinolon, si nu s-au extins. Va multumesc pentru timpul acordat.
De doua saptamani am o eczema pe laba piciorului stang, si pe piciorul drept de astazi au aparut cateva pustule rosii cu mancarime.Expun pe scurt istoricul acestei probleme:acum o luna simtind o durere in talpa cu dificultati la mers, am inceput sa ung zona cu Fastum Gel, Ketonal Gel.Dupa doua saptamani a disparut acea durere dar au aparut vezicule cu lichid, mancarime si incet s-a inrosit, s-a extins eczema pe picior, acum cuprinzand si glezna.Aspectul este usor umflat, rosu, pe margini zone intarite.Am folosit in ordine, fara niciun efect pana acum: Nidoflor, Baneocin, pulbere, Fucidin, Triderm., si oral Claritine ( ultimele, la sfatul medicului).Mentionez ca in acea perioada, am mers prin soare, astfel ca zona lata a unei barete de la incaltaminte de circa 2 cm, nu este iritata deloc.De asemenea, trebuie sa spun ca am psoriazis, localizat in zona cervicala de circa 20 de ani, cateva pete, ce le tratez cu triamcinolon, si nu s-au extins. Va multumesc pentru timpul acordat.
Ramane aceeasi sugestie: Elocom crema.
Revin.cu ceva intaziere: am mers la medic, diagnosticul a fost lichen. Recomadarea a fost dermovate, precum si vitamnie
In sfarsit..i-am dat de cap "exemei".(de vreo jumatate de an, scuze ca postez cu mare intarziere)...era vorba de un lichen...tratamentul a fost dermovate si ceva vitamine: E, B1, B6. Pielea s-a "curatat" incredibil, au ramas doar mici semnenesemnificative.nu imi vne sa cred ca am rezolvat o problema care m-a chinuit ani de zile !
Ceva insa e usor aiurea,.in sensul ca exista cand si cand mici tendinte de recidiva pe portiuni foarte mici, la o noua aplicare de unguent dispar a doua zi.
Intrebarea mea este cum se pot consolida rezultatele tratamentului ?
Va multumesc,
Carmen
Ceva insa e usor aiurea,.in sensul ca exista cand si cand mici tendinte de recidiva pe portiuni foarte mici, la o noua aplicare de unguent dispar a doua zi.
Intrebarea mea este cum se pot consolida rezultatele tratamentului ?
Va multumesc,
Carmen
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4imi crapa pielea de pe maini si am si o mancarime
- 5mancarime, ma scarpin pana imi da sangele :(
- 5iritatie in zona abdomenului... iarna nu prea am probleme, in schimb vara e dezastru
- 4disperat.. cum fac ceva stau jos ca obosesc si ma maninca tot corpul
- 7mancarime a pielii
- 13ati gasit tratamentul?
- 5de aproape 2 ani am o eczema scrot care supureaza periodic
- 7Eczeme pe fata?
- 2mancarimi ale pielii
- 4mancarime piele
- 0rog sfaturi pentru tratarea unei eczeme flebitice ingrozitoare la picior
- 0Bubite mici si rosii pe picioare (in special coapse) + mancarime.
- 0mâncărime de piele de la frig
- 1Eczema! Ajutor va rog!
- 2Mici pete rosii pe picioare cu mancarimi ocazionale
- 3Eczema dishidrotica - tratament?
- 0Îmi apar pete roșii însoțite de mâncărime!
- 2Mancarime a pielii
- 1Pete rosii pe corp si pe fata
- 0Ajutati-ma. Este tot scabie sau poate fi alceva?
Mai multe informații despre: Eczema Mancarimea pielii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: