e normal sa ma doara dupa polizarea dintilor?
buna seara,
am fost astazi la dentist pentru ca acum cateva zile acuzam dureri de masea, dar ma durea doar la cald si la rece.mi-a facut anestezie, iar cand a inceput sa polizeze, caria era destul de adanca, doamna doctor mi-a spus ca nu ajuns chiar la nerv caria, dar era foarte aproape...dupa ce a terminat sa polizeze si sa curete acolo, mi-a pus pansament.cat mi-a umblat acolo, fiind sub anestezie nu m-a durut, dar acum crap de durere.
intrebarile mele sunt:
E normal sa ma doara?
Cat o sa ma mai doara?
Imi este si teama sa mamanc acolo?Pot manaca?Nu e nicio problema?
va rog ajutati-ma.spuneti-mi ce sa fac
va multumesc
am fost astazi la dentist pentru ca acum cateva zile acuzam dureri de masea, dar ma durea doar la cald si la rece.mi-a facut anestezie, iar cand a inceput sa polizeze, caria era destul de adanca, doamna doctor mi-a spus ca nu ajuns chiar la nerv caria, dar era foarte aproape...dupa ce a terminat sa polizeze si sa curete acolo, mi-a pus pansament.cat mi-a umblat acolo, fiind sub anestezie nu m-a durut, dar acum crap de durere.
intrebarile mele sunt:
E normal sa ma doara?
Cat o sa ma mai doara?
Imi este si teama sa mamanc acolo?Pot manaca?Nu e nicio problema?
va rog ajutati-ma.spuneti-mi ce sa fac
va multumesc
6 comentarii
In situatia in care au aparut dureri spontane, nervul este afectat si trebuie scos (nervul). Nu mai trebuie sa asteptati, mergeti la medic sa scoata nervul
va multumesc pentru raspuns, dar as vrea sa ma mai ajutati un pic...
doamna doctor mi-a spus ca o sa ma doara ieri pentru ca mi-a umblat acolo, dar astazi normal nu ar trebui sa ma mai doara...spre fericirea mea, chiar asa a si fost, m-am trezit de dimineata fara dureri si chiar am putut manca in ea...
chiar e posibil ca sa ma mai doara?
trebuie neaparat scos nervul?dansa mi-a spus ca nu a ajuns caria la nerv
e dureros atunci cand imi scoate nervul?
imi este asa de teama...
doamna doctor mi-a spus ca o sa ma doara ieri pentru ca mi-a umblat acolo, dar astazi normal nu ar trebui sa ma mai doara...spre fericirea mea, chiar asa a si fost, m-am trezit de dimineata fara dureri si chiar am putut manca in ea...
chiar e posibil ca sa ma mai doara?
trebuie neaparat scos nervul?dansa mi-a spus ca nu a ajuns caria la nerv
e dureros atunci cand imi scoate nervul?
imi este asa de teama...
Intr-adevar, este posibil sa va doara dupa ce s-a lucrat daca caria a fost profunda. Banuiesc ca v-a facut coafaj (un pansament care are rolul de a ingrosa baza cavitatii, deasupra nervului) care se lasa 3-4 saptamani, dupa care, daca nu apar dureri spontane, puternice (daca apar dureri usoare la cald sau rece nu este nici o problema)se pune plomba definitiva.Oricum, si daca nu se scoate nervul, este bine ca la dintele respectiv sa se testeze periodic vitalitatea pt ca, chiar daca caria nu a ajuns la nerv, poate exista infiltratie bacteriana si nervul sa fie afectat. Pulpectomia nu doare, se face cu anestezie
Din punctul dumneavoastra de vedere ce ar fi mai bine sa fac?nu as vrea ca peste 4 saptamani cand normal ar trebui sa-mi puna plomba.sa apuce sa mi-o puna(plomba) si dupa vreo luna de zile sa am dureri...si sa trebuiasca sa ma intorc la dentist ca sa imi scoata nervul
ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie bine, sa nu am probleme mai incolo?
am inteles ca daca nevul este scos, maseaua nu o sa mai tina mult
va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns la nelamuririle mele si ca ma ajutati cu sfaturi
ce ma sfatuiti sa fac ca sa fie bine, sa nu am probleme mai incolo?
am inteles ca daca nevul este scos, maseaua nu o sa mai tina mult
va multumesc din suflet ca mi-ati raspuns la nelamuririle mele si ca ma ajutati cu sfaturi
Nervul se scoate daca apar semne de afectare (dureri spontane, puternice, persistente). Sfatul meu este sa se scoata nervul doar daca este cazul, iar daca s-a facut tratamentul de care am vorbit mai sus si totul merge bine, nu se scoate nervul, se pune plomba, dar este bine sa se testeze, asa cum am spus, periodic, vitalitatea dintelui. Nu se face pulpectomie doar in ideea ca pe viitor s-ar putea sa fie necesara. Oricum, decizia poate fi luata doar de medicul dvs, el stie ce s-a facut si care este situatia clinica, eu doar am banuit, din ce mi-ati spus, ca s-a facut coafaj. Un dinte cu nervul scos poate sa dureze o viata, cu conditia ca pulpectomia si obturatia de canal sa fie facuta corect
va multumesc inca odata pentru sfaturile dumneavoastra si pentru timpul acordat
o seara buna
o seara buna
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 16scoaterea nervului este normala la o masea buna ?
- 4Acum cateva luni mi s-a spart plomba...
- 3Nerv mort si scoaterea ulterioara a acestuia
- 3doare scoaterea unui nerv la o masea?
- 7infectie la masea, durerea dentara
- 6dureri ingrozitoate pe jumatea stanga a fetei
- 4Nerv scos, senzatie de durere
- 5Durere de dantura si obraz care tine de aprox 6 sapt !
- 1durere acuta in interiorul dintelui
- 2durere de masea
- 0nerv scos-durere permanenta
- 0Durere molar dupa scoatere nerv
- 1Durere măsea UL5, UL6
- 2durere dinti cu lucrare
- 1Durere dinti fata dupa extractie molar 3
- 3Dureri de masea
- 1Durere dinte fara carie
- 0Probleme la nervul trigemen sau infecție post extracție ?
- 2Dureri dentare insuportabile(Am nevoie de un raspuns urgent )
- 3Dureri dentare fără cauza
Mai multe informații despre: Durerea de dinti nervul dentar
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: