E normal sa apara o astfel de durere?

Buna seara! Am 18 ani si sunt virgina, iar de 4 luni am o relatie cu cineva si m-am decis ca ar fi timpul sa-mi incep viata sexuala, insa exista o problema..
La inceput, cand prietenul meu incearca sa imi introduca un deget in vagin, simt o durere aproape insuportabila, nicidecum o placere, moment dupa care ne oprim pentru ca ma doare prea tare, la un moment dat, chiar imi dadusera lacrimile deoarece nu mai suportam.. e ceva foarte ciudat, mai ales ca nu m-am masturbat niciodata.. si imi dau seama acum ca daca m-ar penetra, cred ca ar fi si mai rau de atat.. Ce e de facut? E normal sa am o asemenea durere?
La inceput, cand prietenul meu incearca sa imi introduca un deget in vagin, simt o durere aproape insuportabila, nicidecum o placere, moment dupa care ne oprim pentru ca ma doare prea tare, la un moment dat, chiar imi dadusera lacrimile deoarece nu mai suportam.. e ceva foarte ciudat, mai ales ca nu m-am masturbat niciodata.. si imi dau seama acum ca daca m-ar penetra, cred ca ar fi si mai rau de atat.. Ce e de facut? E normal sa am o asemenea durere?
3 comentarii

Buna ziua, nu este normal sa ai o astfel de durere. Ai avut infectii severe, inflamatii, lovituri ale zonei genitale?
Daca nu, aceasta durere poate indica mai degraba o teama inconstienta fata de actul sexual. Decizia de a incepe viata sexuala iti apartine sau este mai mult la presiunea prietenului?
Din alta perspectiva: "e ceva ciudat, mai ales ca nu m-am masturbat niciodata" are sensul opus celui pe care il vezi.
Ce inseamna masturbarea pentru tine? Cum vezi actul sexual? Care este atitudinea pe care ti-au transmis-o parintii despre viata sexuala/actul sexual. S-ar putea ca, in spatele raspunsurilor la aceste intrebari sa se afle si raspunsul la "durerea" ta.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
Daca nu, aceasta durere poate indica mai degraba o teama inconstienta fata de actul sexual. Decizia de a incepe viata sexuala iti apartine sau este mai mult la presiunea prietenului?
Din alta perspectiva: "e ceva ciudat, mai ales ca nu m-am masturbat niciodata" are sensul opus celui pe care il vezi.
Ce inseamna masturbarea pentru tine? Cum vezi actul sexual? Care este atitudinea pe care ti-au transmis-o parintii despre viata sexuala/actul sexual. S-ar putea ca, in spatele raspunsurilor la aceste intrebari sa se afle si raspunsul la "durerea" ta.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog

Loviturile, adica durerea, poate provoca o trauma nu doar fizica ci si psihico-emotionala si organismul intra intr-un sistem de aparare, incercand sa se protejeze de ceva ce considera ca ii poate provoca suferinta.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 32 virgini.
- 3mare nevoie de ajutor. imi este frica sa nu se rupa prezervativul
- 2Ii este frica prima data
- 3Prima relatie
- 3apar schimbari dupa primul contact sexual?
- 4Durere in timpul actului sexual dupa deflorare
- 4primul contact sexual neprotejat
- 3Primul contact sexual
- 3simptome dupa primul contact sexual (la fete) ?
- 6lipsa placerii
- 3Insarcinata la primul act sexual?
- 4Sunt virgina, pot ramane insarcinata?
- 1Ma simt rău după primul contact sexual
- 4Sarcina
- 0Se poate sa rămână însărcinată ?
- 1Vă rog, ajutați-mă ! Când am avut primul contact sexual, nu am avut nici o sângerare
- 3Scriu în speranța că voi primi un sfat util !
- 1Vreau răspuns serios. A fost protejat, dar tot îmi e teama. A fost prima mea experienta.
- 4Prima experienta sexuala (not so good)
Mai multe informații despre: sexul pentru prima data
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: