E normal sa apara o astfel de durere?
![mih25](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna seara! Am 18 ani si sunt virgina, iar de 4 luni am o relatie cu cineva si m-am decis ca ar fi timpul sa-mi incep viata sexuala, insa exista o problema..
La inceput, cand prietenul meu incearca sa imi introduca un deget in vagin, simt o durere aproape insuportabila, nicidecum o placere, moment dupa care ne oprim pentru ca ma doare prea tare, la un moment dat, chiar imi dadusera lacrimile deoarece nu mai suportam.. e ceva foarte ciudat, mai ales ca nu m-am masturbat niciodata.. si imi dau seama acum ca daca m-ar penetra, cred ca ar fi si mai rau de atat.. Ce e de facut? E normal sa am o asemenea durere?
La inceput, cand prietenul meu incearca sa imi introduca un deget in vagin, simt o durere aproape insuportabila, nicidecum o placere, moment dupa care ne oprim pentru ca ma doare prea tare, la un moment dat, chiar imi dadusera lacrimile deoarece nu mai suportam.. e ceva foarte ciudat, mai ales ca nu m-am masturbat niciodata.. si imi dau seama acum ca daca m-ar penetra, cred ca ar fi si mai rau de atat.. Ce e de facut? E normal sa am o asemenea durere?
3 comentarii
![Psiholog Pescaru Valentin](/arata_img.php?img=cont_171088.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua, nu este normal sa ai o astfel de durere. Ai avut infectii severe, inflamatii, lovituri ale zonei genitale?
Daca nu, aceasta durere poate indica mai degraba o teama inconstienta fata de actul sexual. Decizia de a incepe viata sexuala iti apartine sau este mai mult la presiunea prietenului?
Din alta perspectiva: "e ceva ciudat, mai ales ca nu m-am masturbat niciodata" are sensul opus celui pe care il vezi.
Ce inseamna masturbarea pentru tine? Cum vezi actul sexual? Care este atitudinea pe care ti-au transmis-o parintii despre viata sexuala/actul sexual. S-ar putea ca, in spatele raspunsurilor la aceste intrebari sa se afle si raspunsul la "durerea" ta.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
Daca nu, aceasta durere poate indica mai degraba o teama inconstienta fata de actul sexual. Decizia de a incepe viata sexuala iti apartine sau este mai mult la presiunea prietenului?
Din alta perspectiva: "e ceva ciudat, mai ales ca nu m-am masturbat niciodata" are sensul opus celui pe care il vezi.
Ce inseamna masturbarea pentru tine? Cum vezi actul sexual? Care este atitudinea pe care ti-au transmis-o parintii despre viata sexuala/actul sexual. S-ar putea ca, in spatele raspunsurilor la aceste intrebari sa se afle si raspunsul la "durerea" ta.
Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
![Psiholog Pescaru Valentin](/arata_img.php?img=cont_171088.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Loviturile, adica durerea, poate provoca o trauma nu doar fizica ci si psihico-emotionala si organismul intra intr-un sistem de aparare, incercand sa se protejeze de ceva ce considera ca ii poate provoca suferinta.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9prietenul nu ma poate dezvirgina
- 12sex la 16 ani? varsta potrivita?
- 10despre virginitate
- 0Ce e de stiut inainte de a dezvirgina o fata ?
- 2Dezvirginare
- 4Prima data.. problema erectie
- 8mai sunt virgina?
- 2Dupa dezvirginare
- 4Motiv de ingrijorare dupa primul act sexual?!
- 0Întrebări legate de intretinerea relațiilor sexuale.
- 1Este posibil sa nu pot duce un contact sexual?
- 1Am dezvirginat-o sau nu?
- 3Sex oral fara prezervativ
- 2un raspuns va rog
- 4Sarcina
- 10Inceperea vietii sexuale.
- 2Virginitate
- 3Ajutor - vagin foarte strâmt, durere foarte mare
- 1Nu intra penisul in vagin
- 3Sunt însărcinată?
Mai multe informații despre: sexul pentru prima data
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: