Dureri musculare inexplicabile (+ alte probleme)

09-05-2012
khrystyan
Nu este medic/terapeut
khrystyan
Va salut!

Sunt nou pe forum si postez in numele tatalui meu... Este o persoana activa, 54 ani, 75-78kg, 1.80m.

De 2 ani sufera de niste afectiuni inexplicabile.

Totul a inceput acum 2-3 ani, cand au aparut brusc niste dureri atroce, insotite de lipsa poftei de mancare. Totul s-a intamplat foarte rapid si in 4-5 luni a slabit 10kg(ajungand la 65kg, chiar sub). Am fost la diferiti medici, fiecare avand opinii diferite si i s-au administrat tot felul de medicamente, fara sa dea multe rezultate(antibiotice, dar mai mult calmante...).

Totul s-a rezolvat sa zic de 1 an, cu ajutorul lui Dumnezeu (multe rugaciuni, poate si medicamentele au fost), si problema a disparut partial. A luat iarasi in greutate (75kg), stare de spirit buna, dureri moderate.

Pana in ziua de azi, durerile persista, COMPLET ALEATORIU. Nu depinde de vreme, alimentatie, sport... durerile exista, si se manifesta in jurul rotulelor, talpa, glezne, maleola, spate, ceafa, brate, umar... etc.
Mai nou maica-mea (asistenta medicala), i-a recomandat sa faca un nou set de analize, ele iesind foarte proaste(uree si creatinina mare).

In general simtomele sunt:

-Dureri moderate-mari ale oaselor si articulatiilor;
-Oboseala;
-Analize proaste (aleatoriu);
-Lipsa chefului de munca.

Ceea ce ma tem in legatura cu noile analize, in care ureea si creatinina au fost mari sa nu fie cumva o tumora, deoarece am avut antecedente in familie(mama lui, bunica mea).

Dati-va va rog frumos cu parerea. Orice idee sau sfat este cat se poate de bine venita.
Multumesc anticipat!
7 comentarii
0
10-05-2012, ora 02:50
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Ar trebui sa-l vada un reumatolog, sau un ortoped, depinde ce sugereaza medicul de familie. Pierderile mari si bruste in greutate nu sunt de ignorat, mai ales daca mananca normal.
In functie si de analizele de sange poate i se recomnda un RMN sau CT cu substanta de contrast. La ecografie rinichii, ficatul au iesit bine? Poate face si o electromiografie la muschi. Luate sistematic analizele trebuie sa rezulte ceva. Cu atat mai mult cu cat mama ta e in sistem si poate intreba medicii si merge tintit la investigatii.

Ce intelegi prin analize proaste aleatoriu? In acelasi set de analize, sau in timp, la seturi diverse de analize?
Sanatate!
0
10-05-2012, ora 14:00
khrystyan
Nu este medic/terapeut
khrystyan
Multumesc de raspuns.

De cand a fost foarte rau(simtome grave) acuma 3 ani, cand se manifesta si problema cu pierderea in greutate, a fost la reumatologi, medici ortopezi, cu analize facute la Arad, Timisoara... In multe locuri.

De fiecare data a fost doar VSH-ul mare, in rest ficatul, inima, rinichii, plamanii ABSOLUT OK.

In ultimele analize(de 3 zile), a aparut in analize uree si creatinina peste nivelul normal(el neavand nicio problema cu rinichii in trecut), in schimb VSH-ul a inregistrat o valoare mica de data asta.
0
12-05-2012, ora 09:49
khrystyan
Nu este medic/terapeut
khrystyan
Nicio idee?

Mai dati-va cu parerea...
0
13-05-2012, ora 11:10
musaraf
Identitate neconfirmată
musaraf
Buna ziua. Exista un sindrom inflamator (VSH mare) si un sindrom articular (dureri). Problema pare sa tina de reumatologie. Ar trebui teste de hepatita B si C, daca nu sunt deja facute. Ureea si creatinina arata o problema cu rinichii. Poate fi temporara (deshidratare, medicamente toxice pentru rinichi - a luat antiinflamatoare pentru dureri?), unele boli ale articulatiilor dau si probleme renale, sau poate fi altceva (de ex. hipertensiunea si diabetul afecteaza rinichii). Trebuie investigat mai departe cu ecografie abdominala (pentru rinichi), examen de urina, consult urologic (adenom de prostata?), tensiune, glicemie.
Multa sanatate!
0
15-05-2012, ora 21:36
khrystyan
Nu este medic/terapeut
khrystyan
Va salut!

Revin cu informatii noi, referitoare la problema.

Dintre toate cele enumerate mai sus s-au facut urmatoarele:

-Teste pentru hepatita B/C - negative;
-Teste pentru uree si creatinina - putin mai bune decat anterioarele;
-Hipertensiune nu are(mai tot timpul are 120 cu 80, poate chiar prea putin la varsta lui);
-Teste pentru diabet - negativ;
-Glicemie - in limitele normale;
-Examen de urina - totul OK
-Ecografie abdominala - s-au facut mai multe, in mai multe parti, nu s-a gasit nimic suspect.

Am fost pana acum pe la vreo 6-7 doctori... Raspunsurile sunt: "Mai incercati cu anti inflamatoare"; "Mai mergeti si la alti doctori"; "Nu ne putem da seama de la ce poate fi..."

Anti inflamator ia Aulin, prescris de mai multi doctori (ia de mai bine de 7 luni), fara el durerile sunt destul de mari, mai ales la schimbarea vremii, si dimineata.

Va rog sa-mi recomandati un alt anti inflamator, in afara de PREDNISON(COMPLET EXCLUS, a luat si din ala 2-3 luni, dar am inteles ca distruge complet sistemul osos).

Va multumesc!
0
24-05-2012, ora 17:33
danielasdaniela
Nu este medic/terapeut
danielasdaniela
s-ar putea sa fie o artrita.spuneti cum a iest analizele cu vit.D?stiti ca vit.D este foarte importanta in oragnism si deficienta ei pot cauza slabiciunea muschilor plus alte boli cronice chiar si grave?
0
28-05-2012, ora 15:47
karla_sab
Nu este medic/terapeut
karla_sab
New entry!
Ti-as recomanda teste pentru reumatologie: VSH, proteina C reactiva(aceste doua analize trebuiesc facute intr-un puseu de durere mai accentuat ptr a releva procesul inflamator), HLAB 27(este o testare pe ADN unde se vede predispozitia ptr anumite boli autoimune), factor reumatoid, factor reumatoid waaler rose( daca acesta este negativ poate fi suspiciune de spondilita ankilozanta - o boala f frecventa la barbati cu hlab 27 pozitiv).
A existat vreodata o afectiune oculara ( iridiociclita, uveita) ? Bolile articulare sunt "surde" si doar in stadiu avansat au semne evidente de boala. in fazele de inceput apar doar dureri sporadice ce sunt puse pe seama altor cauze.
Multa sanatate!
V-am scris in cunostinta de cauza datorita sotului care a fost diagnosticat cu spondilita ankilozanta de catre un doctor oftalmolog.El ne-a deschis ochii catre aceasta boala pe care o avea de 20 ani nedepistata si care a ajun in 6 luni la tratament biologic!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Leziunile articulare la sportivi
  • Primul test de screening pentru depistarea oboselii cronice
  • Sportul și psihoterapia ameliorează oboseala pacienților cu cancer
  • Nu ai poftă de mâncare? Fii invitatul tău la masă
  • Compusul din alge marine ce ar putea trata artrita
  • Oboseala de după-amiază ar putea avea legătură cu sistemul de recompensă de la nivel cerebral
  • De ce mă simt obosit tot timpul?
  • Obosit tot timpul - cauze medicale frecvente
  • De ce mă dor articulaţiile (mă lasă una şi mă ia alta)
  •