viroza?
Buna ziua ! Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat. Fiica mea, in varsta de 18 ani, are o stare subfebrila de 5 zile ( 37, 3 - 37, 7 ) si s-a simtit foarte rau, chiar daca n-a avut febra mare : a avut dureri musculare si dureri osoase in tot corpul, pur si simplu nu se putea ridica din pat. Mi-a spus ca o doare tot spatele, chiar si coastele, mai ales in partea stanga. Starile acestea se ameliorau la administrarea unui antiinflamator ( Ibuprofen, Aspirina ). De asemenea, in primele 3 zile o dureau globii oculari si nu suporta lumina. In a patra zi (ieri ) s-a simtit mai bine, s-a putut da jos din pat dar spre seara a avut o stare de ameteala si cu stare de voma, care i-a trecut dupa ce s-a asezat putin in pat. Mai tarziu a facut iar febra 37, 6.
In prima zi am crezut ca e o viroza de sezon pe care a contactat-o de la prietenul ei ( mi-a spus ca el tuseste foarte urat, dar nu are febra si se simte bine, in general). Dupa aceea am inceput sa ma ingrijorez deoarece la ea nu a aparut niciun simptom de viroza respiratorie : nu ii curge nasul, nu tuseste, nu o doare in gat.
Va rog sa-mi spuneti daca viroza actuala are astfel de manifestari. Fiica mea mi-a spus ca o colega de clasa de-a ei a zacut o saptamana la pat cu febra, dureri musculare, a facut si herpes. De asemenea, in scoala unde invata este epidemie de rubeola ( doi colegi de clasa de-ai ei au facut aceasta boala, dar si alti copii ). Ea a avut rubeola cand era mica, deci nu cred ca ar mai putea face din nou. Oricum, pe piele nu are nicio iritatie.
Sunt ingrijorata de aceasta febra fara alte simptome, mai ales ca in ultima vreme fiica mea s-a tot plans de dureri de cap, o stare de oboseala, ameteli. I-am facut un RMN la cap, dar a iesit totul in limite normale. Ieri i-am facut si niste analize de sange, asteptam azi rezultatele.
In prima zi am crezut ca e o viroza de sezon pe care a contactat-o de la prietenul ei ( mi-a spus ca el tuseste foarte urat, dar nu are febra si se simte bine, in general). Dupa aceea am inceput sa ma ingrijorez deoarece la ea nu a aparut niciun simptom de viroza respiratorie : nu ii curge nasul, nu tuseste, nu o doare in gat.
Va rog sa-mi spuneti daca viroza actuala are astfel de manifestari. Fiica mea mi-a spus ca o colega de clasa de-a ei a zacut o saptamana la pat cu febra, dureri musculare, a facut si herpes. De asemenea, in scoala unde invata este epidemie de rubeola ( doi colegi de clasa de-ai ei au facut aceasta boala, dar si alti copii ). Ea a avut rubeola cand era mica, deci nu cred ca ar mai putea face din nou. Oricum, pe piele nu are nicio iritatie.
Sunt ingrijorata de aceasta febra fara alte simptome, mai ales ca in ultima vreme fiica mea s-a tot plans de dureri de cap, o stare de oboseala, ameteli. I-am facut un RMN la cap, dar a iesit totul in limite normale. Ieri i-am facut si niste analize de sange, asteptam azi rezultatele.
5 comentarii
Fata a fost vazuta de un medic infectionist ? Poate pune barbia in piept ? Daca va varsa din nou, are dureri de cap sau ameteste, nu se poate tine pe picioare, trebuie sa mergeti neaparat la urgente, indiferent ce zi si ce ora este, trebuie vazuta si eventual internata cateva zile. Chiar din primele zile cand nu suporta lumina trebuia trimisa la un spital de boli infectioase.
Va multumesc mult pentru raspuns ! Intre timp, fiica mea si-a revenit, acum se simte bine. Da, putea pune barbia in piept chiar din primele zile doar ca durerea de cap si de oase era foarte suparatoare. Se pare ca a fost doar o viroza urata, care a durat cam 5 zile.
In a patra zi de viroza i-am facut analizele de sange si are niste valori modificate :
- HGB - 11.6
- HCT - 34.9
- PDW - 18.1
- WBC - 3.32 ( normal 4.8 - 11 )
- NE - 1.57
- LY - 0.97 ( normal 1.20 - 4.95 % )
- NE % - 47.4% ( normal : 53 - 68 % )
- MO% - 19.60% ( normal ; 2 - 8% ! )
LEUCOPENIE CU NEUTROPENIE SI LIMFOPENIE.
Din cate am vazut, are hemoglobina sub valorile normale, la fel si hematocritul, numarul de leucocite scazut, are limfocite si neutrofile in procent mai mic decat normal iar numarul de monocite este foarte mare. Precizez ca in septembrie, cand i-am facut analizele, avea 5500 leucocite, iar monocite 16, 5 % ( deci tot multe ).
Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti si daca formula leucocitara si nr de leucocite puteau fi modificate din cauza starii virale pe care a avut-o zilele trecute.
In a patra zi de viroza i-am facut analizele de sange si are niste valori modificate :
- HGB - 11.6
- HCT - 34.9
- PDW - 18.1
- WBC - 3.32 ( normal 4.8 - 11 )
- NE - 1.57
- LY - 0.97 ( normal 1.20 - 4.95 % )
- NE % - 47.4% ( normal : 53 - 68 % )
- MO% - 19.60% ( normal ; 2 - 8% ! )
LEUCOPENIE CU NEUTROPENIE SI LIMFOPENIE.
Din cate am vazut, are hemoglobina sub valorile normale, la fel si hematocritul, numarul de leucocite scazut, are limfocite si neutrofile in procent mai mic decat normal iar numarul de monocite este foarte mare. Precizez ca in septembrie, cand i-am facut analizele, avea 5500 leucocite, iar monocite 16, 5 % ( deci tot multe ).
Va rog sa-mi spuneti ce parere aveti si daca formula leucocitara si nr de leucocite puteau fi modificate din cauza starii virale pe care a avut-o zilele trecute.
Da, formula leucocitara poayte fi influentata de o infectie virala. Alimentatie completa, corecta, echilibrata, un flacon de vitamine si minerale acum si in aprilie altul, iar in iunie-iulie sa repete analizele.
buna seara, ma numesc romina, si m mare nevoie de sfatu dv.de o saptamina, mi-a iesit cateva bubite pe picior ca niste cosulete de iritatie tunci cand te epilezi, dar am incercat sa le storc, si nu iese nimic, sau facut ca niste bubite care le rupi cojita, ma ustura si m maninca, acum am vazut ca mi-au aparut si pe fata2 la fel si am senzatia ca nu trec nu se inchid, va rag sa ma sfatuiti ce sa fac?
Romina, incearca cu Nidoflor crema si Aerius 10 cp [ 1 cp/zi ; se da compensat daca esti asigurata ] ; fara ciocolata, sucuri acidulate, conserve, sosuri picante.Nu le mai stoarce.Daca s-au inmultit peste masura si s-au extins mergi sa te vada medicul de familie si/sau un dermatolog.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8stare subfebrila prelungita
- 3temperatura, transpiratii reci, ameteli
- 3durere antebrat!
- 4poti sa ai infectie in gat, fara sa faci febra?
- 1Ameteli, dureri musculare si articulare, amigdale inflamate
- 6De 3 zile fac febra, undeva intre 38-39 oscileaza, treptat mi s-au umflat gingiile
- 3Febra 37.2-37.5
- 4temperatura peste 39 copil
- 7transpiratie excesiva noctura insotita de frisoane, temperatura de 35 C, oboseala
- 6Locuim in America si sotul meu raceste frecvent
- 8temperatura de 35.5 dupa febra si transpiratie rece va rog raspundeti!
- 4Febra si tensiune mare
- 0Febra mare!
- 2Dureri musculare (gambe) urmate de stari de amorteala si caldura
- 2dureri musculare in zona umerilor
- 27am febra in continuu cu frisoane, nas infundat, mi s-a umflat gatul si diaree
- 3otita la urechea dreapta si faringoamigdalita
- 0Insolație? dureri musculare puternice, febră, frisoane, dureri de cap și arsură în spatele ochilor
- 0Febra de 2 saptamani
Mai multe informații despre: Febra durerea musculara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: