dureri de cap permanente
de 3 saptamini am dureri de cap permanrentemai ales in zona frontala.mi-am facut analizele la singe am fost la medic cardiolog dupa care m-am dus la medicul neurolog.durerilesint de intensitate medie si citeodata urca spre crestet si coboara pina la ceafa.la control la neurolog dupa ce a vazut analizele la singe si dupa ce mi-a efectuat controlul neurologic mi-a spus ca nu am nimic pe linie neurologica ci sufar de tulburare anxioasa si depresie.mi-a dat bromazepan.fluoxetina si carbamazepina si ma indrumat sa ma duc la un medic psihiatru.de cind ma doare capul tot timpul ma gindesc ca sufar de o boala grava deoarece nu ma inceata durerea.am cerut sa mi se faca tomograf dar medicul a spus ca nu este necesar.citeodata noaptea ma trezescintre 03-06 cu dureri de cap in zona frontala.tot timpul ma gindesc ca sufar de ceva grav.ce poate sa fie?va rog sa imi raspundeti?
4 comentarii
imi raspunde cineva?va rog?
daca stie cineva si citeste ce am scris rog sa imi raspunda
eu am dureri de cap de f. multi ani, ma trezesc dimineata devreme cu dureri...pot fi f. puternice uneori. Nu le-am gasit o cauza clara, adica tot asa mi s-a spus ca nu pare a fi nimic. Locuiesc la 50 m de niste antene GSM, din acelea de pe bloc. Citeste te rog aici despre antenele GSM:
' Profesorul Andrew Goldsworthy avertizează: "Radiaţiile telefoniei mobile afectează sistemul imunitar, decalcifiaza si scad calitatea spermei !"
Încă nu se ştie cât de periculoase sunt, pentru oameni, undele din jurul telefoanelor mobile sau internetul wireless. Specialiştii belgieni au descoperit însă că rata mortalităţii la şoarecii de laborator - care au, în proporţie de 90%, acelaşi material genetic ca şi oamenii- se dublează dacă aceştia sunt expuşi acestor unde (de la 29% la 60%). Cauza nu a fost stabilită precis, însă cercetorii cred că undele accelerează îmbătrânirea ţesuturilor din organism.
În acest context, avertismentele lansate de cercetătorul Andrew Goldworthy, profesor de biologie la Imperial College London, şi autorul a numeroase studii legate de efectele telefoanelor mobile şi antenelor GSM asupra organismului uman, constituie semnale de alarmă grave. Publicăm alăturat fragmente din interviul acordat de reputatul cercetător agenţiei HotNews.
HotNews.ro: De ce sunt antenele GSM mai periculoase decât telefoanele mobile?
Andrew Goldsworthy: În momentul în care formezi un număr de pe telefonul mobil, eşti expus radiaţiilor numai pe durata apelului şi organismul tău încearcă să se protejeze. Dacă trăieşti în apropierea unei antene GSM, eşti de opt ori mai expus riscului îmbolnăvirii cu cancer, potrivit studiilor personale. Acest act de autoprotecţie consumă energie, care este luată din stocul de resurse fizice propriu (...). Unii oameni sunt afectaţi mult mai rău decât alţii şi efectele se resimt pe durata zilei, se simt obosiţi şi au dureri de cap destul de des şi furnicături. În timpul somnului, când organismul ar trebui să-şi folosească sistemul imunitar pentru a scăpa de bacterii, pentru a se odihni şi a se reface, energia necesară acestul proces este luată din acelaşi stoc. Ceea ce predispune la îmbolnăviri frecvente, se poate ajunge la cancer, pentru că te bazezi pe sistemul imunitar să elimine celulele cancerigene care altfel s-ar multiplica. Are sens până aici raţionamentul?
HotNews.ro: Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susţine că nu exista studii, dovezi concrete care să demonstreze care este efectul undelor GSM asupra organismului uman. Ce părere aveţi?
Andrew Goldsworthy: Din punctul meu de vedere, OMS greşeşte. Persoana responsabilă de proiectul telefoanelor mobile, Michael Rapercholli, este un fost consultant pentru industria de telefoane mobile. Înainte să lucreze la OMS, a oferit consultanţă în telecomunicaţii. Şi acum s-a întors la industria de telecomunicaţii. Este subiectiv şi imparţial. Şi dacă vă uitaţi la imaginea creată de OMS, tot ce susţin ei este că cercetarea privind efectele asupra sănătăţii cauzate de către telefoanele mobile şi antenele GSM are prioritate redusă (...) Dar există numeroase studii în lumea asta, făcute de cercetători celebri, care arată cum radiaţiile cauzate de telefoanele mobile deteriorează celulele organismului uman.
HotNews.ro: De ce sunt anumite persoane afectate într-o măsură mai mare de radiaţiile antenelor GSM, telefoanelor mobile sau conexiunilor wi-fi?
Andrew Goldsworthy: Există persoane care suferă de sensibilitate electromagnetică. Ei chiar simt radiaţiile, simt furnicături, se curentează şi au dureri de cap. Una din fiicele mele este aşa, celelalte două nu. Sunt multiple motive pentru care unii oameni sunt aşa, au membranele celulelor mai groase, deoarece nivelul calciului din sânge este mai ridicat. Populaţia are diferite niveluri de calciu în sânge, în principal datorate hormonilor, dar pot exista şi alte cauze, unele enzime răspund la radiaţii, de exemplu. Unele persoane au sisteme de auto-apărare şi pot controla momentul în care acest sistem trebuie activat. Ce încerc să demonstrez prin studiile mele este că nu orice persoană care fumează moare de cancer şi nu toţi indivizii care suferă de aceeaşi boală reacţionează la fel la acelaşi medicament prescris. Suntem diferiţi. Dar am dovezi bazate pe observaţii personale, că oamenii care au trăit în apropierea antenelor GSM prezintă un risc ridicat de a face cancer, cancerul la creier şi cel la sân fiind formele cel mai des întâlnite. Cercetările în această direcţie sunt însă descurajate (...).
HotNews.ro: Vivienne Reding, comisarul UE pentru telecomunicaţii, a declarat că radiaţiile transmise de antenele GSM nu afectează persoanele expuse. Ce părere aveţi?
Andrew Goldsworthy: Nu pot să întreb decât ce dovezi are în momentul în care face astfel de declaraţii (...) Nivelul radiaţiilor la 100 de metri depărtare de o antenă GSM este de 100 de ori mai mare sau chiar mai mult. Şi se arată surprinşi că şi un nivel scăzut al radiaţiilor poate avea aceleaşi efecte. Pe mine nu mă surprinde. Deoarece cauza acestor efecte nu este încălzirea aparatului, după cum susţin ei. Cauza sunt radiaţiile care afectează membrana celulelor, îndepărtând ionii de calciu din ea. Este nevoie pentru asta de foarte puţină energie, nu este nevoie de câmpuri foarte puternice, ci este produsa de campuri foarte fine care preferential ataca ionii de calciu sanatosi.
Se intampla si la un nivel scazut al radiatiilor, se intampla la toate nivelele de radiatii din apropierea antenei GSM, chiar si la sute de metri distanta. Nu ma refer aici la efecte psihosomatice, avem de-a face cu efecte reale care sunt vizibile la celulele vii. Industria telefoniei mobile vrea sa ne convinga ca sunt efecte psihosomatice, dar putem merge impreuna intr-un parc, din apropierea locuintei mele unde imi plimb cainele. Este acolo o antena GSM destul de puternica, se vede din departare si este foarte aproape de un numar mare de persoane. Si puteti observa cum mor copacii din parcul respectiv si cat de sanatos arata. Lucrurile acestea au efecte asupra tuturor celulelor vii din jurul antenei respective, nu numai celulelor umane, au efecte si asupra animalelor si plantelor. Exista anumiti cercetatori care au aratat ca albinele din jurul zonei respective mor.
HotNews.ro: Ce-i sfătuiţi pe oamenii care folosesc telefoanele mobile sau trăiesc în apropierea antenelor GSM?
Andrew Goldsworthy: Dacă este posibil, să ne alegem locuinţa într o zonă situată la distanţă mai mare de locurile în care sunt amplasaţi piloni de telefonie mobilă şi antene.
Personal, am un telefon mobil care în majoritatea timpului stă închis. Şi este folosit doar în cazuri de urgenţă. Dacă este deschis, chiar şi când nu îl foloseşti emite radiaţii, deoarece compania de telefonie mobilă ţine evidenţa locului în care se află utilizatorul. Cred că mesajul ar putea fi următorul: OK, sunt persoane care au nevoie de telefonul mobil, dar să încerce să-l utilizeze cât mai puţin posibil. Şi nu apelaţi la celular dacă aveţi la îndemână telefonul fix, pentru că aveţi grijă astfel de fertilitatea dumneavoastră. Unele lucrări de specialitate publicate în ultima vreme susţin că fertilitatea la bărbaţi este redusă în urma folosirii telefonului mobil, iar calitatea spermei scade cu 25%, în cazul în care celularul este folosit mai mult de 4 ore pe zi. Şi există un mare semn de întrebare în ceea ce priveşte restul. Ceea ce îngrijorează şi mai tare este că nu se cunoaşte efectul radiaţiilor asupra ovulului. Dacă ele afectează producerea ovulului, efectele nu vor apărea până la adolescenţa copilului, adică într-o perioadă de cel puţin 15 ani. Nu ştim nimic despre cum afectează radiaţiile fertilitatea feminină. Industria telefoniei mobile încurajează folosirea celularului indiferent dacă femeia este însărcinată, scopul lor este de a face cât mai mulţi bani. Şi le este teamă că s-ar putea ajunge la un final catastrofic dacă toate datele despre aceste efecte ar fi aduse la cunoştinţa publicului. Aşa că pot să le înţeleg atitudinea, au buzunare foarte largi şi sume de bani fabuloase şi pot plăti cercetătorii să facă genul de studii pe care şi le doresc, pe când cercetătorilor independenţi le este foarte greu să-şi găsească finanţare pentru a demonstra ceva ce deja s-a demonstrat, de exemplu efectul radiaţiilor asupra ADN-ului. Este un lucru acceptat de catre toata lumea, mai puţin de către industria telefoniei mobile.
HotNews.ro: Companiile de telefonie mobilă vând noi produse cu tehnologie avansată despre care spun că nu radiază precum vechile aparate, de exemplu telefoanele de generaţie nouă, 3G. Sunt mai sigure aceste produse?
Andrew Goldsworthy: Iniţial, am crezut că 3G este mult mai sigur şi că radiază mai puţin. Dar am realizat că nu este aşa. Persoanele care sunt sensibile la radiaţii au reacţii mult mai dure la 3G, dar încă nu pot explica de ce. Ceea ce mă îngrijorează este că toate noile tehnologii, şi urmează să apară încă una într-un an sau doi, sunt lansate pe piaţă înainte de a fi testate (...)
' Profesorul Andrew Goldsworthy avertizează: "Radiaţiile telefoniei mobile afectează sistemul imunitar, decalcifiaza si scad calitatea spermei !"
Încă nu se ştie cât de periculoase sunt, pentru oameni, undele din jurul telefoanelor mobile sau internetul wireless. Specialiştii belgieni au descoperit însă că rata mortalităţii la şoarecii de laborator - care au, în proporţie de 90%, acelaşi material genetic ca şi oamenii- se dublează dacă aceştia sunt expuşi acestor unde (de la 29% la 60%). Cauza nu a fost stabilită precis, însă cercetorii cred că undele accelerează îmbătrânirea ţesuturilor din organism.
În acest context, avertismentele lansate de cercetătorul Andrew Goldworthy, profesor de biologie la Imperial College London, şi autorul a numeroase studii legate de efectele telefoanelor mobile şi antenelor GSM asupra organismului uman, constituie semnale de alarmă grave. Publicăm alăturat fragmente din interviul acordat de reputatul cercetător agenţiei HotNews.
HotNews.ro: De ce sunt antenele GSM mai periculoase decât telefoanele mobile?
Andrew Goldsworthy: În momentul în care formezi un număr de pe telefonul mobil, eşti expus radiaţiilor numai pe durata apelului şi organismul tău încearcă să se protejeze. Dacă trăieşti în apropierea unei antene GSM, eşti de opt ori mai expus riscului îmbolnăvirii cu cancer, potrivit studiilor personale. Acest act de autoprotecţie consumă energie, care este luată din stocul de resurse fizice propriu (...). Unii oameni sunt afectaţi mult mai rău decât alţii şi efectele se resimt pe durata zilei, se simt obosiţi şi au dureri de cap destul de des şi furnicături. În timpul somnului, când organismul ar trebui să-şi folosească sistemul imunitar pentru a scăpa de bacterii, pentru a se odihni şi a se reface, energia necesară acestul proces este luată din acelaşi stoc. Ceea ce predispune la îmbolnăviri frecvente, se poate ajunge la cancer, pentru că te bazezi pe sistemul imunitar să elimine celulele cancerigene care altfel s-ar multiplica. Are sens până aici raţionamentul?
HotNews.ro: Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) susţine că nu exista studii, dovezi concrete care să demonstreze care este efectul undelor GSM asupra organismului uman. Ce părere aveţi?
Andrew Goldsworthy: Din punctul meu de vedere, OMS greşeşte. Persoana responsabilă de proiectul telefoanelor mobile, Michael Rapercholli, este un fost consultant pentru industria de telefoane mobile. Înainte să lucreze la OMS, a oferit consultanţă în telecomunicaţii. Şi acum s-a întors la industria de telecomunicaţii. Este subiectiv şi imparţial. Şi dacă vă uitaţi la imaginea creată de OMS, tot ce susţin ei este că cercetarea privind efectele asupra sănătăţii cauzate de către telefoanele mobile şi antenele GSM are prioritate redusă (...) Dar există numeroase studii în lumea asta, făcute de cercetători celebri, care arată cum radiaţiile cauzate de telefoanele mobile deteriorează celulele organismului uman.
HotNews.ro: De ce sunt anumite persoane afectate într-o măsură mai mare de radiaţiile antenelor GSM, telefoanelor mobile sau conexiunilor wi-fi?
Andrew Goldsworthy: Există persoane care suferă de sensibilitate electromagnetică. Ei chiar simt radiaţiile, simt furnicături, se curentează şi au dureri de cap. Una din fiicele mele este aşa, celelalte două nu. Sunt multiple motive pentru care unii oameni sunt aşa, au membranele celulelor mai groase, deoarece nivelul calciului din sânge este mai ridicat. Populaţia are diferite niveluri de calciu în sânge, în principal datorate hormonilor, dar pot exista şi alte cauze, unele enzime răspund la radiaţii, de exemplu. Unele persoane au sisteme de auto-apărare şi pot controla momentul în care acest sistem trebuie activat. Ce încerc să demonstrez prin studiile mele este că nu orice persoană care fumează moare de cancer şi nu toţi indivizii care suferă de aceeaşi boală reacţionează la fel la acelaşi medicament prescris. Suntem diferiţi. Dar am dovezi bazate pe observaţii personale, că oamenii care au trăit în apropierea antenelor GSM prezintă un risc ridicat de a face cancer, cancerul la creier şi cel la sân fiind formele cel mai des întâlnite. Cercetările în această direcţie sunt însă descurajate (...).
HotNews.ro: Vivienne Reding, comisarul UE pentru telecomunicaţii, a declarat că radiaţiile transmise de antenele GSM nu afectează persoanele expuse. Ce părere aveţi?
Andrew Goldsworthy: Nu pot să întreb decât ce dovezi are în momentul în care face astfel de declaraţii (...) Nivelul radiaţiilor la 100 de metri depărtare de o antenă GSM este de 100 de ori mai mare sau chiar mai mult. Şi se arată surprinşi că şi un nivel scăzut al radiaţiilor poate avea aceleaşi efecte. Pe mine nu mă surprinde. Deoarece cauza acestor efecte nu este încălzirea aparatului, după cum susţin ei. Cauza sunt radiaţiile care afectează membrana celulelor, îndepărtând ionii de calciu din ea. Este nevoie pentru asta de foarte puţină energie, nu este nevoie de câmpuri foarte puternice, ci este produsa de campuri foarte fine care preferential ataca ionii de calciu sanatosi.
Se intampla si la un nivel scazut al radiatiilor, se intampla la toate nivelele de radiatii din apropierea antenei GSM, chiar si la sute de metri distanta. Nu ma refer aici la efecte psihosomatice, avem de-a face cu efecte reale care sunt vizibile la celulele vii. Industria telefoniei mobile vrea sa ne convinga ca sunt efecte psihosomatice, dar putem merge impreuna intr-un parc, din apropierea locuintei mele unde imi plimb cainele. Este acolo o antena GSM destul de puternica, se vede din departare si este foarte aproape de un numar mare de persoane. Si puteti observa cum mor copacii din parcul respectiv si cat de sanatos arata. Lucrurile acestea au efecte asupra tuturor celulelor vii din jurul antenei respective, nu numai celulelor umane, au efecte si asupra animalelor si plantelor. Exista anumiti cercetatori care au aratat ca albinele din jurul zonei respective mor.
HotNews.ro: Ce-i sfătuiţi pe oamenii care folosesc telefoanele mobile sau trăiesc în apropierea antenelor GSM?
Andrew Goldsworthy: Dacă este posibil, să ne alegem locuinţa într o zonă situată la distanţă mai mare de locurile în care sunt amplasaţi piloni de telefonie mobilă şi antene.
Personal, am un telefon mobil care în majoritatea timpului stă închis. Şi este folosit doar în cazuri de urgenţă. Dacă este deschis, chiar şi când nu îl foloseşti emite radiaţii, deoarece compania de telefonie mobilă ţine evidenţa locului în care se află utilizatorul. Cred că mesajul ar putea fi următorul: OK, sunt persoane care au nevoie de telefonul mobil, dar să încerce să-l utilizeze cât mai puţin posibil. Şi nu apelaţi la celular dacă aveţi la îndemână telefonul fix, pentru că aveţi grijă astfel de fertilitatea dumneavoastră. Unele lucrări de specialitate publicate în ultima vreme susţin că fertilitatea la bărbaţi este redusă în urma folosirii telefonului mobil, iar calitatea spermei scade cu 25%, în cazul în care celularul este folosit mai mult de 4 ore pe zi. Şi există un mare semn de întrebare în ceea ce priveşte restul. Ceea ce îngrijorează şi mai tare este că nu se cunoaşte efectul radiaţiilor asupra ovulului. Dacă ele afectează producerea ovulului, efectele nu vor apărea până la adolescenţa copilului, adică într-o perioadă de cel puţin 15 ani. Nu ştim nimic despre cum afectează radiaţiile fertilitatea feminină. Industria telefoniei mobile încurajează folosirea celularului indiferent dacă femeia este însărcinată, scopul lor este de a face cât mai mulţi bani. Şi le este teamă că s-ar putea ajunge la un final catastrofic dacă toate datele despre aceste efecte ar fi aduse la cunoştinţa publicului. Aşa că pot să le înţeleg atitudinea, au buzunare foarte largi şi sume de bani fabuloase şi pot plăti cercetătorii să facă genul de studii pe care şi le doresc, pe când cercetătorilor independenţi le este foarte greu să-şi găsească finanţare pentru a demonstra ceva ce deja s-a demonstrat, de exemplu efectul radiaţiilor asupra ADN-ului. Este un lucru acceptat de catre toata lumea, mai puţin de către industria telefoniei mobile.
HotNews.ro: Companiile de telefonie mobilă vând noi produse cu tehnologie avansată despre care spun că nu radiază precum vechile aparate, de exemplu telefoanele de generaţie nouă, 3G. Sunt mai sigure aceste produse?
Andrew Goldsworthy: Iniţial, am crezut că 3G este mult mai sigur şi că radiază mai puţin. Dar am realizat că nu este aşa. Persoanele care sunt sensibile la radiaţii au reacţii mult mai dure la 3G, dar încă nu pot explica de ce. Ceea ce mă îngrijorează este că toate noile tehnologii, şi urmează să apară încă una într-un an sau doi, sunt lansate pe piaţă înainte de a fi testate (...)
Buna ziua la mine in curte sa instalat o antene GSM pt mobil, prima data i-am intrebat daca nu ne afecteaza pe noi aceste radiatii si mi sa spun ca nu, acum nu mai pot s-ai scot din spatele gradini, pentru ca am incercat toate posibilitatile sa plece de acolo pentru ca ne-a pus viata in pericol, copilului meu, familiei mele, oamenilor din acest sat. I-am intrebat de mii de ori daca aceasta antena ne afecteaza cu ceva sanatatea mi-au raspuns cu un ras sarcastic ca nu m-am interesat mai mult despre aceste radiatii, mi-au spus ca ele sun radiatiile dar nu aici jos la pamant numai in sus, ca ele se intind ca o patura iar pe noi cei de jos nu ne afecteaza. va rog sa ma ajutati aceasta antena este la o distanta de 500 de metri departare de casa mea. La un moment dat am avut ameteli si dureri de cap foarte puternice, care m-am gandit ca aceasta sa fie oare cauza?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3dureri de cap dimineata
- 11Durere de cap de origine necunoscuta, ajuta homeopatia?
- 9dureri cap, ureche, gat si ameteli!!!
- 3sinuzita cu dureri de cap.
- 5Tulburari de vedere, apoi dureri de cap partea stanga.
- 3dureri in partea dreapta a capului
- 4ameteli si dureri de cap
- 7Dureri de cap, spate, musculare, amorteli + Altele
- 11dureri de cap
- 0Dureri de cap.
- 0am dureri de cap febra ma ustura limba imi curge nasul dimineata si ochii rosi dimineata
- 1dureri de cap groaznice
- 3dureri de cap dupa baie
- 0Durere de cap si ceafa insuportabila
- 6Dureri mari de cap, nas infundat
- 6dureri cap, furnicaturi - nici un raspuns in USA
- 0Consult... colon iritabil, spasme esofarigiene, litiaza biliara
- 1Dureri de cap si sangerari nazale
- 3respiratie urat mirositoare si durere de cap... are legatura cu amigdalele?
- 1Durere de cap + palpitatii
Mai multe informații despre: Durerea de cap
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: