Durere superficiala genunchi - parte mediala
Buna ziua,
in timpul unei alergari am simtit la ambele picioare o durere pe partea interna a genunchiului.Asta a venit dupa ce am schimbat pantofii de alergare cu ceva mai flexibil pe laterale.
Durerea este foarte superficiala, ma doare si cand strang pielea cu degetele, deci banuiesc ca ar fi vorba mai mult de iritatie/inflamatie nervi decat ligamente.
Durerea merge usor si pe tibie in jos dar tot asa la suprafata.
Ce ar putea fi implicat dpdv strict anatomic si la ce medic ar trebui sa merg pentru un diagnostic corect in scopul orientarii spre exercitii de reabilitare?La ortoped, neurochirurg, chirurg...?Relativ recent am facut o radiografie(pt supraveghere medicala cat de cat) la genunchi si articulatia arata foarte bine :spatiu articular bun, oase bine conturate fara eroziuni, etc..
Nu sunt supraponderal, nu am boli reumatice sunt un om sanatos cu o usoara suprasolocitare pe care doresc sa o rezolv.Multumesc!
in timpul unei alergari am simtit la ambele picioare o durere pe partea interna a genunchiului.Asta a venit dupa ce am schimbat pantofii de alergare cu ceva mai flexibil pe laterale.
Durerea este foarte superficiala, ma doare si cand strang pielea cu degetele, deci banuiesc ca ar fi vorba mai mult de iritatie/inflamatie nervi decat ligamente.
Durerea merge usor si pe tibie in jos dar tot asa la suprafata.
Ce ar putea fi implicat dpdv strict anatomic si la ce medic ar trebui sa merg pentru un diagnostic corect in scopul orientarii spre exercitii de reabilitare?La ortoped, neurochirurg, chirurg...?Relativ recent am facut o radiografie(pt supraveghere medicala cat de cat) la genunchi si articulatia arata foarte bine :spatiu articular bun, oase bine conturate fara eroziuni, etc..
Nu sunt supraponderal, nu am boli reumatice sunt un om sanatos cu o usoara suprasolocitare pe care doresc sa o rezolv.Multumesc!
2 comentarii
Buna ziua,
Supra-solicitarea se rezolva, evident, prin repaus sportiv total 2-3 luni, cum va imaginati altfel?
Trebuie sa intelegeti ca jogging-ul (alergarea) repezinta o solicitare fabulos de agresiva pentru genunchi, pentru glezna, pentru sold, pentru coloana vertebrala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Supra-solicitarea se rezolva, evident, prin repaus sportiv total 2-3 luni, cum va imaginati altfel?
Trebuie sa intelegeti ca jogging-ul (alergarea) repezinta o solicitare fabulos de agresiva pentru genunchi, pentru glezna, pentru sold, pentru coloana vertebrala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua
multumesc pentru raspuns.Dupa traseul durerii ar fi nervii safen dar nu sunt sigur 100%.
M ar ajuta un diagnostic pentru ca un kinetoterapeut ar putea ajuta prin exercitii de reabilitare, de aceea as dori sa stiu la ce medic sa merg pentru un diagnostic corect.Multumesc!
multumesc pentru raspuns.Dupa traseul durerii ar fi nervii safen dar nu sunt sigur 100%.
M ar ajuta un diagnostic pentru ca un kinetoterapeut ar putea ajuta prin exercitii de reabilitare, de aceea as dori sa stiu la ce medic sa merg pentru un diagnostic corect.Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8Lovitura genunchi!
- 5Dureri ale genunchiului si-n spatele lui...
- 4Durere genunchi!
- 5Dureri articulare cam de 2 ani + dureri si umflaturi la genunchi
- 13genunchiul si mijlocul
- 4durere genunchi
- 9dureri groaznice la genunchi
- 5durere genunchi in special cand trebuie sa imi vina menstruatia
- 4Leziuni degenerative meniscale si condromalacie patelara
- 5dureri genunchi, dezechilibru la mers, ameteala, stare de lesin, dureri de spate, gambe, maini
- 3Durerea de genunchi la copilul sportiv
- 1Durere genunchi si metatarsian
- 1dureri genunchi drept
- 4Genunchi strambi si dureri
- 2Durere musculara in spatele genunchiului stang
- 2Problema tibie după operație veche
- 3Probleme genunchi
- 2Nu știu ce să fac? durere la genunchi
- 3Durere genunchi și glezna
- 2Durere genunchi adolecenta
Mai multe informații despre: Durere de genunchi
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: