Durere stern/esofag?

22-08-2021
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, sunt Daniela, am 30 ani si 1.60m, 55kg.
Am o durere de stern sau in zona sternului care cred c poate fi de la esofag, sau poate fi de la muschi/oase.
Ma doare exact in zona dintre sani, nu mai sus nu mai jos, nu de a lungul sternului.
Durerea e de vreo saptamana si nu mai trece..
Am ceva probleme cu stomacul dar nu grave, arsuri si rareori dureri cand beau cafea si fumez mai mult.
In ultima perioada am cam mancat inghețata si mi e sa nu imi fi afectat esofagul in sensul de a fi racit in zona aceea, ma gandesc ca am si probl cu esofagul pt ca mai am si regurgitatii din cand in cand..si ma e si fumatul.
Acum cativa ani am baut suc foarte rece si am fost la medic, nu mai tin minte ce mi au spus caci a fost de mult dar mi s a spus ca am racit stomacul. Mi e sa nu fi patit asta si acum.
Eu simteam ca racesc usor la gat si plamani cand mancam inghetata multa dar nu am bagat in seama..iar la plamani nu am nimic, nu am facut nici rosu in gat sau alte probleme ce pot fi cauzate de alimente reci.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat, ce poate cauza aceasta durere?
Mentionez ca am facut niste flotari vreo 2 zile si nu aveam antrenament sa zic asa..dar cred ca nu este aia cauza durerilor..adica ar fi trecut de atunci. Durerea a aparut la 1 sapt dupa flotari.
Ce poate cauza aceasta durere? sa fie ceva la muschi sau la oase? cu articulatiile mai am probleme..cam multe pt o persoana de varsta mea..dar probleme/dureri in zona sternului..nu am mai auzit.
Durerea apare cand de ex duc mainile in soate si pieptul inainte. sau cand stau asezata pe scaun si dau sa ma ridic.
sau cand pun de ex mainile in zona pieptului si imping o mana in cealalta.
Ma gandeam ca poate fi de vina si greutatea sanilor..am sanii mari..dar pana acum nu am avut problema asta.
Ce controale ar trebui sa imi fac, de unde sa incep?
Multumesc frumos!
4 comentarii
0
11-10-2021, ora 04:11
Suparat 25
Nu este medic/terapeut
Suparat 25
Ați rezolvat ceva ?Am si eu niște dureri tot pe acolo.
0
12-10-2021, ora 17:01
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
buna ziua, nu am fost la medic.
Acum insa am reflux, si atunci aveam dar nu asa grav, si ma ustura foarte tare gatul si in jos de gat.
Probabil durerea e tor din cauz aasta, s a inflamat esofagul.
Desi..durerea e ca de mușchi, aia e ciudat. Apare doar cand incord muschii dintre sani, din dreptul sternului. Cand ma chinui sa desfac capacul de la o sticla de ex, cand ma ridic dimineata din pat mai ales..
Eu m -as gandi ca m-am racit in zona sternului cu f multa inghetata cat am mancat atunci..caci simteam ca raceam in zona aia dupa ce mancam. Sunt si foarte frigurosa de fel si oasele a dor repede de la statul in frig. un fel de reuma sa fie... cine stie.. Imi si pocnesc oasele in zona aia uneori. Inainte nu am auzit sa mi pocneasca..sternul
La fel am reuma la un picior, de multi ani, si foarte des simt nevoia sa mi pocnesc incheietura aceea de la picior, de la glezna.
0
12-10-2021, ora 17:29
Suparat 25
Nu este medic/terapeut
Suparat 25
Eu am niște înțepături in capul pieptului sau in zona epigastrica și puțină greață și parcă mă strânge în același timp dar nu sunt dureroase.Se simte ceva acolo dar durerea nu Este chiar așa mare.Parca sunt niște crampe.Am vre-o 4 zile așa...am văzut că dacă i-au buscopan parcă îmi trece pentru câteva ore.
Am fost acum 2-3 luni la gastroenterolog am făcut analize pentru una și alta am făcut un tratament pentru intestin iritabil.și tot apar probleme nustiu ce să zic m-am plitisit de toate...am doar 25 de ani.
Probabil o să ajung să fac o endoscopie într-un final.
0
15-10-2021, ora 15:21
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
buna, din ce zici tu, nu pare sa fie grav. stiu ca uneori e deprimant. La 20ani am avut si eu o usoara depresie pt ca am avut probl cu colonul, stomacul si multe altele, dar facute pe baza de stres. am avut raceala la stomac, esofag, durere mare jos tot timpul, inflamare etc. dar au trecut de la sine majoritatea.
Alimentatia daca e corecta, sanatoasa, nu am avea nici o problema digestiva, dar si fara stres, trebuie sa eliminam si stresul cat se poate.
Si cititul pe internet ne poate deprima mult, sa stii. eu citesc dar nu cred ca am toate bolile acuma... refluxul meu nu e diagnosticat de medic, dar il am de muult timp si e usor sa mi dau seama ca e reflux ..daca ma arde pe gat, sunt ragusita, simt cum vine mancarea inapoi, mai mult acidul de fapt..cred..am si arsuri la stomac.
tu poate ai usoare arsuri la stomac..si la orificiul cardia daca te inteapa acolo. Ca sa nu ajungi ca mine, cu dureri in piept..mari si cu arsuri in gat si esofag de iti vine sa..urli... tine regim alimentar. si lasa cafeaua, tigara daca fumezi, mananca la ore regulate.
Fara mancare foarte grea, multa carne de ex sau grasimi. Macar o luna sa vezi cat de bine iti va fi.
Citeste despre regimul in cazul arsurilor la stomac, zona epigastrica..si tine regimul. E fenomenal cat de mult face regimul.
daca ai avut colon iritabil, ori e pe baza de stres..dar nu cred c doar de aia, ori/si din cauza mancatului nesanatos.
Eu daca mananc o shawarma am niste zgomote in burta, colon...de ma sperii. si zgomotele sunt din cauza colonului iritabil.
Fii optimist ca ai de ce, ai 2 maini, 2 picioare, nu esti orb, nu esti surd, doamne ajuta! nu ti poti imagina viata fara un ochi, crede ma. Eu am prieteni bolnavi si tineri...noi suntem bine. Doar trebuie sa ne respectam corpul si sa ii oferim hrana fizica sanatoasa dsr si hrana spirituala, grija de sentimentele noastre, de emotii, de dorinte, valori etc.
Respect fata de noi, atata trebuie.
Sanatate multa !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea cardiacă - de ce, când și cum apare?
  • Afecțiuni ce dau dureri în piept
  • Cum recunoști angina pectorală și de ce apare această durere
  • De ce apar durerile în piept în angină?
  • Durerile în piept - sunt dureri de inimă sau nu? (cum faci diferența)
  • Angio-computer tomografia ar putea fi cel mai bun prim pas în investigarea durerilor în piept
  • Scorul de calciu arterial coronarian prezice evenimentele cardiovasculare adverse majore în durerea toracică
  •