Durere la ambele tibii, dupa ce am facut sala
buna am 19 ani si de aproximativ 1-2 luni am inceput sa ma doara tibiile dar nu tot timpul cateodata poate sa inceapa durerea dupa 10-15 minute de mers normal si dupa o pauza de 1 -2 minute durerea dispare dar cand incep sa merg iara apare, dar sunt zile cand pot merge si cate 4-5 ore si sa nu simt nici o durere.Nu stiu daca problema se trage de aici dar in ultimele 3 luni am lucrat foarte tare picioarele (ma refer la sala) lucrand cu greutati din ce in ce mai mari aa si inca o problema, dupa ce fac 3-4 repetari la presa incep sa ma doara talpile ingrozitor
5 comentarii
am obs ceva nou la tibie cand incep sa apas cu mana simt o durere
Buna seara!
Este mai mult decat evident ca eforturile pe care le practicati sunt total disproportionate, cauzand leziuni musculare, ligamentare, cartilaginoase sau chiar osoase.
Prin urmare, solutia este la fel de logica: reducerea drastica a eforturilor fizice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Este mai mult decat evident ca eforturile pe care le practicati sunt total disproportionate, cauzand leziuni musculare, ligamentare, cartilaginoase sau chiar osoase.
Prin urmare, solutia este la fel de logica: reducerea drastica a eforturilor fizice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Buna ziua
Am si eu o problema, nu imi dau seama cat de mult mi-am cauzat-o si o cauzez in continuare sau e o problema existenta.De exact trei saptamani am inceput sa alerg regulat (4 antrenamente usoare pe saptamana), antrenandu-ma pentru maratoane.Mentionez ca toata viata amf acut sport, multa bicicleta, schi, mers pe munte weekend de weekend uneori si alergat, dar niciodata consescvent.De la prima iesire la pista am obesrav o durere acuta la nivelul tibiilor in zona inferioara oarecum in interior as putea spune ca o simt eu.Problema este ca nu imi amintesc sa o mai fi avut, da, am mai avut dureri la efort mare dar era un fel de arsura.Insa durerea asta e foarte puternica si dupa primul kilometru devine tot mai acuta.M-am gandit in prima faza ca nu sunt eu totusi obisnuit, dupa care am schimbat si adidasii cu unii speciali de alergare, dar durerea e aceasi.Mentionez ca la inceputul lunii mi am facut analizelel de sange si urina si totul a iesit bine.Intentionez sa merg la medic, dar cum asigurarea medicala nu imi este in ordine, va ami dura sigur pana pe sfarsitul lunii.Intre timp as dorii o opinie.Doare doar in timpul alergarii, durerea trece destul de repede, si nu ma deranjeaza dupa 10 min de repaos, ma doare si cand apas cu mana in partea inferioara a tibiei(nu cred ca confund durerea de muschi cu cea de os )
Va multumesc
Am si eu o problema, nu imi dau seama cat de mult mi-am cauzat-o si o cauzez in continuare sau e o problema existenta.De exact trei saptamani am inceput sa alerg regulat (4 antrenamente usoare pe saptamana), antrenandu-ma pentru maratoane.Mentionez ca toata viata amf acut sport, multa bicicleta, schi, mers pe munte weekend de weekend uneori si alergat, dar niciodata consescvent.De la prima iesire la pista am obesrav o durere acuta la nivelul tibiilor in zona inferioara oarecum in interior as putea spune ca o simt eu.Problema este ca nu imi amintesc sa o mai fi avut, da, am mai avut dureri la efort mare dar era un fel de arsura.Insa durerea asta e foarte puternica si dupa primul kilometru devine tot mai acuta.M-am gandit in prima faza ca nu sunt eu totusi obisnuit, dupa care am schimbat si adidasii cu unii speciali de alergare, dar durerea e aceasi.Mentionez ca la inceputul lunii mi am facut analizelel de sange si urina si totul a iesit bine.Intentionez sa merg la medic, dar cum asigurarea medicala nu imi este in ordine, va ami dura sigur pana pe sfarsitul lunii.Intre timp as dorii o opinie.Doare doar in timpul alergarii, durerea trece destul de repede, si nu ma deranjeaza dupa 10 min de repaos, ma doare si cand apas cu mana in partea inferioara a tibiei(nu cred ca confund durerea de muschi cu cea de os )
Va multumesc
Buna seara!
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Va multumesc pentru raspuns.Exact asta am si facut, intradevar efortul era prea mare si total nepotrivit conditiei mele fizice produceam mai multe daune si de acolo si durerile.Momentan am ales inotul, moderat, iar dupa o perioada mai lunga o sa revin la alergat dar intr -un mod mai realist.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 25fractura tibie si peroneu
- 8fractura tibie
- 4fractura deschisa tibie
- 17dureri de tibii dupa efort fizic (fotbal)
- 36recuperare fractura tibie si peroneu
- 93durere surda la mijlocul tibiei
- 3fractură tibie fără deplasare la copil de 3 ani
- 6Fractura Diafiza 1 3 Tibie
- 5Entorsa tibio-tarisiana la piciorul stang
- 11Fractura inchisa tibie si 2 rupuri de peroneu
- 29dubla fractura de tibie si peroneu
- 4durere de muschi la tibie
- 1Durere tibie, gamba, de la alergat
- 4Piele dura scrot (piele galbenuie, rosie) + durere tibie
- 14Dureri tibie
- 4Sfat pentru o fractura de tibie!