Durere in gît partea stingă.

25-04-2022
Dinu233
Nu este medic/terapeut
Dinu233
Salutare, sunt barbat de 39 ani, locuiesc in Canada. Cu 2 ani in urma am avut operația pentru înlăturarea amegdalelor. Totul a fost bine de doi ani fara probleme. Acum de 2 luni am răcit rau cu dureri de git. A trecut de la sine. Peste o săptămână după răceală au apărut dureri pe locul unde am avut amegdala stingă. Sa umflat locul, ganglionii maxilari din proximitate umflați. Nu am făcut febră. Din experiență de cînd an avut amegdale, am aplicat Lugol (soluție faringiana dezinfectant pe baza de Iod) am simțit ca mă ustură ca de obicei. Durerea nu sa diminuat dar in schimb ganglionii au revenit la normal. Am fost la medic de familie la care mia zis că dacă nu fac febră antibiotic nu trebuie. Cu 3 zile in urma am fost la ORL care ma operat, a făcut si o laringoscopie, mi-a zis ca totul arata bine, doar ca a menționat dacă am reflux. Iam răspuns ca nu simpt si ca de 2 luni sa activat o gastrită si de o săptămână iau Pantoprazole 40mg. Era ne dumerit si a zis sa mai continui cu antiacid o săptămână, daca durerea nu se ameliorează sa iau un antibiotic Candimicina. Vreau sa zic ca cicatricea din partea stingă ma supara si mai tare dupa ce am aplicat Lugol acum 3 săptămâni, iar acuma ne facind nimic durerea si inflamația sa diminuat cu 50%. După mai multe istorii citite aici imi vine sa cred ca e o problema de reflux, si ca cum simptomele sau ameliorat tratamentul cu Pantoprazole se pare ca ajuta. Ce ma frământă e ca ne știind problema de arsură am mai aplicat si Lugol pe cicatrice. Chiar si înainte de aplica Lugol pe cicatrice, erau 3 puncte mici mai umflate, nu știu ce o fi? Trebuie sa iau antibiotic pina la urmă? Merci anticipat!
2 comentarii
1
26-04-2022, ora 10:37
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. consult gastrologie..( test helicobacter, endoscopie)
2 alimentatie Alcalina, uleioasa, hidratare fortata apa si ceaiuri cu infuzii scurte de 1 minut
0
28-04-2022, ora 20:15
Dinu233
Nu este medic/terapeut
Dinu233
Un update: Azi am 1 sapt si jumatate de pe tratament pentru stomac, Pantoprazole 40 mg dimineata cu Ibutin ca prokinetic si seara gaviscon inainte de culcare, durerea in git sa diminuat cu aproape 80%. Nodul in centru gitului a disparut, simp doar o usoara unflatura pe partea stinga cind inghit. Daca maninc pe partea stinga chiar simpt si un pic de usturatura. Se pare ca trece dar nu asa de repede cum am vrut. Gitul ramine usor iritat in continuare. Oare nu are fi vre-o bacterie sau virus acolo care nu da voie sa treaca?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  • Remedii populare pentru durerea în gât
  •