Durere în gat la inghitire
Bună ziua. În urma cu 3 săptămâni am avut o durere ușoară în gat, dureri musculare tuse și putina febra. Medicul de familia mi-a recomandat augmentin și ambroxol. Am luat tratament 7 zile. Simptomele au dispărut. La o săptămână jumate am început iar sa simt durere în gat la înghițire mai accentuata dimineața la trezire. Medicul de familie a zis sa iau strepsils intensiv și de tuse asta 15.nu mai tușesc decât foarte rar dar nu scap de durerea în gat de dimineață de o săptămână. Medicul de familia a zis ca nu se vede a fi nimik în gat. Peste zi nu. Ma mai doare. Ce îmi recomandati
2 comentarii
durere în gat la înghițire mai accentuata dimineața la trezire.
acesta este un simptom a unui reflux gastro esofagain in somn
aum urmeaza sa te clarifici..sau este de la alimentatie gresita seara.. cum am mai scris pe forum
sau este o reactie a stomacului la medicamente
sau esti purtator de helicobacter
acesta este un simptom a unui reflux gastro esofagain in somn
aum urmeaza sa te clarifici..sau este de la alimentatie gresita seara.. cum am mai scris pe forum
sau este o reactie a stomacului la medicamente
sau esti purtator de helicobacter
Durerea de gât poate avea diverse cauze și, uneori, poate persista o perioadă chiar și după tratamentul inițial. Iată câteva sugestii și informații care ar putea fi de ajutor:
Sfaturi și Îngrijire la Domiciliu:
Hidratarea: Bea multe lichide pentru a menține gâtul hidratat. Apa caldă sau ceaiurile calde pot fi deosebit de reconfortante.
Gargară cu Apă Sărată: Gargara cu apă sărată (o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă) poate ajuta la reducerea inflamației și la curățarea gâtului.
Umidificator: Aerul uscat poate irita gâtul. Un umidificator poate ajuta la menținerea umidității în aer, mai ales în timpul nopții.
Evitarea Irritanților: Evită fumul de țigară, poluarea și alți iritanți care pot agrava durerea de gât.
Pastile de supt sau Spray-uri: Pastilele de gât sau spray-urile, cum ar fi Strepsils, pot oferi un relief temporar.
Când să Cauți Ajutor Medical:
Dacă Simptomele Persistă: Dacă durerea de gât persistă sau se agravează, este important să reconsultezi medicul. Uneori, poate fi necesară o reevaluare sau alte investigații.
Monitorizarea Altor Simptome: Fii atent la alte simptome care pot indica o problemă mai serioasă, cum ar fi dificultăți de respirație, dificultăți la înghițire, febră mare sau o durere de gât care nu se ameliorează.
Testarea pentru Infecții: În unele cazuri, poate fi necesară testarea pentru infecții specifice, cum ar fi streptococul.
Alte Considerații:
Imunitatea: După o boală recentă, sistemul imunitar poate fi slăbit, ceea ce poate duce la o recuperare mai lentă.
Refluxul Gastroesofagian: Durerea de gât matinală poate fi uneori legată de refluxul acidului gastric pe timp de noapte. Dacă suspectezi acest lucru, discută cu medicul tău.
Concluzie:
În timp ce majoritatea durerilor de gât sunt auto-limitate și se rezolvă cu îngrijire adecvată, o durere persistentă merită evaluată de un medic. Continuă să urmărești simptomele și să aplici măsuri de îngrijire la domiciliu, dar nu ezita să cauți ajutor medical dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc.
Sfaturi și Îngrijire la Domiciliu:
Hidratarea: Bea multe lichide pentru a menține gâtul hidratat. Apa caldă sau ceaiurile calde pot fi deosebit de reconfortante.
Gargară cu Apă Sărată: Gargara cu apă sărată (o jumătate de linguriță de sare într-un pahar cu apă caldă) poate ajuta la reducerea inflamației și la curățarea gâtului.
Umidificator: Aerul uscat poate irita gâtul. Un umidificator poate ajuta la menținerea umidității în aer, mai ales în timpul nopții.
Evitarea Irritanților: Evită fumul de țigară, poluarea și alți iritanți care pot agrava durerea de gât.
Pastile de supt sau Spray-uri: Pastilele de gât sau spray-urile, cum ar fi Strepsils, pot oferi un relief temporar.
Când să Cauți Ajutor Medical:
Dacă Simptomele Persistă: Dacă durerea de gât persistă sau se agravează, este important să reconsultezi medicul. Uneori, poate fi necesară o reevaluare sau alte investigații.
Monitorizarea Altor Simptome: Fii atent la alte simptome care pot indica o problemă mai serioasă, cum ar fi dificultăți de respirație, dificultăți la înghițire, febră mare sau o durere de gât care nu se ameliorează.
Testarea pentru Infecții: În unele cazuri, poate fi necesară testarea pentru infecții specifice, cum ar fi streptococul.
Alte Considerații:
Imunitatea: După o boală recentă, sistemul imunitar poate fi slăbit, ceea ce poate duce la o recuperare mai lentă.
Refluxul Gastroesofagian: Durerea de gât matinală poate fi uneori legată de refluxul acidului gastric pe timp de noapte. Dacă suspectezi acest lucru, discută cu medicul tău.
Concluzie:
În timp ce majoritatea durerilor de gât sunt auto-limitate și se rezolvă cu îngrijire adecvată, o durere persistentă merită evaluată de un medic. Continuă să urmărești simptomele și să aplici măsuri de îngrijire la domiciliu, dar nu ezita să cauți ajutor medical dacă simptomele persistă sau se înrăutățesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3de 5 luni am o "jena" in gat
- 9dureri cap, ureche, gat si ameteli!!!
- 9Abces
- 10Dureri in gat si de limba
- 6ma doare foarte rau in gat, cand inghit
- 0dureri in gat si nas uscat infundat
- 3Probleme cu gatul
- 2In fiecare dimineata ma doare in gat, nu conteaza ca e vara sau iarna
- 6Durere insuportabila
- 1Durere in gat dupa multi ani de la operatia de amigdale
- 1Durere in gat
- 1Durere persistenta in gat
- 1Bube sau papile inflamate de culoare albă pe limba
- 2Durere în gât la înghițire și salivă din abundență