Durere de măsea, inflamație
Am fost acum un an și ceva la medic sa îmi pună plombă la o măsea. peste foarte puțin timp plomba a cazut, cu timpul creându-se o foarte mare carie. Acum vreo 2 săptămâni mă scobisem cu o scobitoare in măsea, că mă deranja o bucata de mâncare care mi-a intrat in măsea, și am atins cel mai probabil nervul. În acel moment muream de durere. M-am dus în sfarsit la dentist, cu radiografie. A spus că acea carie era foarte foarte aproape de nerv. Mi-a pus un tratament după care a pus plombă, care nu a fost pusă corect și mi-a reinlocuit-o. Mă doare de vreo 2 săptămâni de când am atins cu scobitoarea de nerv. Acum mă doare foarte tare măseaua și mi-o simt umflata și mă doare foarte tare când apăs pe ea nici nu pot sa mănânc.
3 comentarii
Buna seara,
Aveti o inflamatie a pulpei dentare( nerv). Trebuie sa mergeti la un medic endodont pentru a va trata.
Daca amanati e posibil sa apara complicatii( abces).
Aveti o inflamatie a pulpei dentare( nerv). Trebuie sa mergeti la un medic endodont pentru a va trata.
Daca amanati e posibil sa apara complicatii( abces).
Mulțumesc.
Mie mi-a spus medicul meu dentist că nervul a fost pus sub presiune și de asta e prezenta această durere. A mai zis și că dacă las in pace nervul un timp durerea o să dispară dar deja a trecut o săptămână de când mi-a pus tratamentul. A menționat faptul că dacă până săptămâna viitoare durerea nu dispare o să fie nevoie să scoată nervul.
Mie mi-a spus medicul meu dentist că nervul a fost pus sub presiune și de asta e prezenta această durere. A mai zis și că dacă las in pace nervul un timp durerea o să dispară dar deja a trecut o săptămână de când mi-a pus tratamentul. A menționat faptul că dacă până săptămâna viitoare durerea nu dispare o să fie nevoie să scoată nervul.
Nu exista asa ceva. Trebuie urgent tratat dintele pe canale, altfel riscati complicatii care pot duce la pierderea dintelui.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4mi s-a extirpat nervul la un molar... va rog, ajutor!
- 110Durere de masea cu nerv scos
- 4Acum cateva luni mi s-a spart plomba...
- 6operatie pt scoaterea nervului
- 5masea de minte-dureri insuportabile dupa scoaterea nervului
- 4Durere canin cu nerv scos
- 5intepatura puternica in masea.. are vreo legatura cu avionul (inaltimea)?
- 3Copil 4 ani - durere masea si umflatura cu nerv scos
- 9Scoatere nerv + curatare + plomba + radiografii = 500+ RON ??
- 3E normal sa doara pe canal dupa ce s-a scos nervul?
- 1Durere de dinte dupa 6 zile de la scoaterea nervului
- 9Durere la premolar cu nerv scos
- 1problema masea
- 1Durere, nerv scos, sangerare
- 0nerv scos-durere permanenta
- 2dinte cu nerv scos - durere
- 6Durere dupa extragere nerv
- 0Masea cariata si fractura de radacina
- 7Mi au murit nervii dintilor
Mai multe informații despre: Pulpita acuta nervul dentar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: