Durere de calcaie dupa mers pe jos sau stat in picioare

15-10-2018
romiso
Nu este medic/terapeut
romiso
Buna ziua, de cativa ani, ma confrunt cu o durere acuta de calcaie dupa ce merg pe jos, chiar si o jumatate de ora plimbare, sau stat in picioare, in casa pe covor, sau gresie fara papuci cu talpa moale . Pot sa merg, dar cu durere, am facut si 19km pe jos in concediu. ma doare toata partea cacaiului care este in contact cu solul, iar apoi durerea urca 3-4 cm, in zona din spatele calcaiului, Mentionez ca am 50 de ani, 1.82m inaltime, si 105 kg, constitutie solid. Durerea trece dupa o noapte de repaus minim, dar zona ramane inflamata, in sensul ca, daca merg din nou, durerea va aparea mult mai repede... am o activitate de birou, de 9 ore pe zi, iar daca petrec 3-4 ore in picioare prin birou, in cursul zilei, apare exact aceeasi durere descrisa mai sus. Port incaltaminte de calitate cu talpa si bramturi moi, dar tot degeaba durerea tot apare. Ce sfat puteti sa-mi dati, ce analize sa fac? Va multumesc !
1 comentarii
0
15-10-2018, ora 17:59
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Cu mare probabilitate este vorba despre o aponevrozita plantara insertionala de origine mecanica (supra-solicitare mecanica datorata celor 25-30 kg in exces si efortului fizic fabulos pentru aceasta greutate), combinata cu o tendinopatie calcaneana insertionala de origine mecanica.
Poate fi si debutul neuropatiei plantare diabetice (la aceasta greutate sunteti 100% diabetic), poate fi si o problema vertebrala lombara (agravata de cele 25-30 kg in exces).
Poti fi si alte cauze, toate legate de cele 25-30 kg in exces.
Am scris multe articole pe aceasta tema, am dat nenumarate interviuri la TV pentru aceasta problema.
Cu stima,
Mariud Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dureri în talpă - ce ar putea fi?
  •