Lovitura calcai durerea persista

07-08-2017
Vivan
Nu este medic/terapeut
Vivan
Am sarit de la o inaltime 1, 5m si am aterizat in calcaiul drept...am simtit o durere puternica...am fost la spital la ortoped...am facut 2 radiografii din 2 pozitii diferite...doctorul mi-a spus ca nu am fractura sau fisura si mi-a prescris o reteta : ketonal timp de 7 zile, sindolor gel de 2-3 ori pe zi masaj...am terminat tratamentul de 7 zile...doar ma masez cu sindolor gel... cand luam ketonal durerea disparea total, acum ma doare simt lipsa pastilelor...nu stiu ce e...doctorul mi-a spus repaos 7-10 zile. Mentionez ca atunci cand nu calc cu acel picior nu simt niciun fel de durere, doar cand merg sau urc scarile simt acea durere din nou.
Daca ar putea sa ma ajute cineva ?
3 comentarii
0
08-08-2017, ora 15:43
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Trebuie sa recurgeti la o re-evaluare clinica si radiologica.
Este foarte posibila existenta unei fracturi calcaneene, motiv pentru care este interzis sa calcati pe piciorul respectiv pana la eludicarea diagnosticului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
08-08-2017, ora 20:45
Vivan
Nu este medic/terapeut
Vivan
In cazul unei fracturi calcaneene ce ar trebui facut? Ghips? Tratament?
Multumesc pentru raspuns si sfaturi!
0
08-08-2017, ora 22:54
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Daca fractura afecteaza articulatia sub-taliana, daca prespune deplasarea fragmentelor osoase, cel mai adesea este necesara operatia.
O fractura fara deplasare se poate trata functional.
Pentru elucidarea diagnosticului este necesara studierea atenta a radiografiilor si un Computer-tomograf (nu RMN !))
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •