durere calcai copil

22-04-2017
iliuta ana
Nu este medic/terapeut
iliuta ana
Fetita mea are 9 ani, 31 de kg si 1, 35 m, in 15.03.2017 a suferit o fractura de tibie la piciorul drept. A stat cu atela gipsata 1 luna. In 14. 04. 2017 i-a fost scos gipsul. De atunci incearca sa calce pe piciorul fracturat, dar nu reuseste. Acuza dureri mari de calcai. De la ortopedie Cluj nu ni s-a recomandat recuperare sau alt tratament. Au spus ca e copil si-si revine singur, trebuie sa faca miscare. Acum se deplaseaza cu carje si calca mai mult pe varful piciorului fracturat.Nu stiu de ce persista aceasta durere? E normala aceasta reactie dupa perioada de imobilizare? Va rog, sa-mi dati niste sfaturi si informatii.Multumesc!
Ana Iliuta
6 comentarii
1
27-04-2017, ora 17:51
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ce fel de fractura era? daca de diafiza (partea de mijloc) atunci o luna de ghips la aceasta varsta este insuficient.
ce fel de ghips era? gambiero-podal, femuro-podal? in ce pozitie a fost glezna in ghips? in 90 de grade sau mai mult?
o greseala destul de frecventa este ghipsare intr-o pozitie neadecvata a gleznei (nu in 90 de grade) care duce la scurtarea ligamentului achilian (calcaneal) care impiedica pacientul sa mearga normal dupa indepartarea ghipsului pentru ca tensiunea din ligamentul scurtat cauzeaza o durere un calcai
0
28-04-2017, ora 22:07
iliuta ana
Nu este medic/terapeut
iliuta ana
Buna seara!
Nu stiu sa va răspund in termeni medicali. A fost o atela gipsata. Partea de deasupra a piciorului nu a fost cu gips, doar fasa. Gispul a fost din partea superioara a piciorului, i-a acoperit si călcâiul si talpa. Degetele ii erau afara.Nu putea indoi genunchiul. Fractura a fost sub genunchi. Diagnosticul a fost de fractura fără dislocare, metafiza proximala, tibie dreapta.Sper ca v-am făcut sa intelegeti. Revin cu explicatii daca e nevoie. Va rog, sa-mi spuneti ce sa fac. Am fost cu ea la recuperare. Face gimnastca si tratamente de fizioterapie.Are doua săptămâni fără gips si durerile n-au disparut.
Multumesc!
0
29-04-2017, ora 10:10
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
mobilitatea gleznei nu este limitata?
local calcaiul arata bine? nu are ceva leziune si a calcaiului care nu a fost depistata? cum s-a intamplat accidentul? cazatura de la inaltime?
0
29-04-2017, ora 14:27
iliuta ana
Nu este medic/terapeut
iliuta ana
Buna ziua!
A cazut dintr-un ATV intr-un sant. Glezna i se misca bine. Cu exceptia durerii din calcai si durerii din exteriorul labei piciorului nu are nimic( aici durerea a aparut recent, nu de la scoaterea gipsului). lNu poate sa se mentina pe picior, schiopateaza accentuat.iar dupa ce încearcă sa meargă o doare mai rau. Călcâiul nu e umflat, doar daca se apăsa pe el o doare(chiar si la masaj). Astăzi a mers pentru. Câteva minute fara carje, iar acum piciorul o doare mai tare. Multumesc pentru implicare!
0
30-04-2017, ora 11:28
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
daca nu se amelioreaza atunci trebuie investigat sa nu fie o leziune ascunsa care nu a fost depistata in prima faza. trebuie un examen fizic competent si eventual radiografii. poate fi ceva banal (din cauza imobilizarii) insa fiind vorba de un accident de energie mare (high energy trauma) trebuie luat in calcul si posibilitatea unor leziuni care nu au fost depistate din prima.
0
30-04-2017, ora 18:38
iliuta ana
Nu este medic/terapeut
iliuta ana
Multumesc pentru informatii!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum recunoști o fractură la copil (când mergi la spital)?
  •