Duphaston pt amh

27-09-2024
Anamaria311986
Nu este medic/terapeut
Anamaria311986
An urma unei amenoree de 2 luni, am ajuns la medic! Care m-a trimis sa fac un set de analize pt ca se pare ca nu vezea nimic in unul din ovare iar in celalalt foarte putin! Am avut un amh de 0, 06, analiza facuta in a 3-a zi de cm! La consult d.dct mi-a recomandat o cura de 3 luni cu duphaston, 1cp/10 zile pe luna, dupa care sa merg la dansa pt a vedea daca intru sau nu la menopauza! Intrebarea mea este: daca nu iau duphastonul, xe se intampla? Eu am deja un bebe si nu mai doresc oricum sa raman insarcinata!?
1 comentarii
0
30-09-2024, ora 10:34
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Scăderea nivelului de hormon anti-müllerian (AMH) poate indica o rezervă ovariană scăzută, ceea ce este unul dintre factorii evaluați în determinarea stării de fertilitate și a apropiatei menopauze. Nivelul de AMH de 0, 06 ng/mL, măsurat în a treia zi a ciclului menstrual, este destul de scăzut, sugerând o rezervă ovariană diminuată.

Duphastonul, care este un progestogen, este adesea prescris pentru a regla ciclurile menstruale neregulate, pentru a ajuta la menținerea unui endometru sănătos, și pentru a preveni hiperplazia endometrială care poate apărea din cauza estrogenului nesupravegheat. Acesta nu afectează direct rezerva ovariană sau nivelurile de AMH, dar ajută la menținerea unui ciclu menstrual regulat, ceea ce poate fi important pentru confortul general, chiar și pentru femeile care nu mai doresc să rămână însărcinate.

Ce se întâmplă dacă nu iei Duphastonul?

1. Neregularități menstruale: Fără administrarea de Duphaston, este posibil să experimentezi cicluri menstruale neregulate sau chiar amenoree (absența menstruației) dacă aceasta este deja o problemă.

2. Posibile complicații endometriale: Fără cicluri menstruale regulate sau fără un progestogen care să contrabalanseze efectul estrogenului asupra endometrului, pot exista riscuri de dezvoltare a hiperplaziei endometriale, care uneori poate progresa spre condiții mai serioase, inclusiv cancerul endometrial.

3. Simptome menopauzale: Poți începe să experimentezi simptome asociate cu menopauza, cum ar fi bufeurile, transpirațiile nocturne, și schimbările de dispoziție, mai ales dacă intri în menopauză.

Deși Duphastonul nu este esențial pentru sănătatea ta în cazul în care nu îți dorești o nouă sarcină, el poate juca un rol în menținerea unui echilibru hormonal și în prevenirea complicațiilor asociate cu nivelele scăzute de hormoni, cum ar fi menținerea sănătății endometriale. Decizia de a nu lua medicamentul trebuie discutată cu medicul tău, care poate evalua în mod adecvat toate aspectele sănătății tale și îți poate oferi cele mai bune recomandări în funcție de starea ta specifică și simptome.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Amenoreea - lipsa menstruației
  • Menopauza
  •