duphaston induce mentra sigur?

20-05-2012
Jogibear
Nu este medic/terapeut
Jogibear
Am luat ac karissa timp de vreo 2ani dupa care in februarie anul asta le-am intrerupt.Am avut menstra normal iar la 20 de zile iar mi-a venit, asta fiind in 12martie!in 16 spre 17martie am avut un contact sexual protejat initial dar sa rupt prezervativul..mentionez ca nu a ejaculat in mine!nu mi-a mai venit mentruatia de atunci..am facut teste de sarcina si sunt negative am fost la ginecolog sapt trecuta si m-a trimis la endocrinolog.am fost la endocrinolog care m-a pus sa-mi fac niste analize hormonale(testosteron, 17 OH progesteron, PR1 si inca vreo doua dar nu le pot decifra..)si sa iau duphaston dupa ce mi-am facut analizele pt ca duphastonul ar influenta analizele..deocamdara nu le pot face pt ca nu am bani decat intr-o sapt asa..ce imi recomandati?sa ma apuc de duphaston?acela induce mentra sigur daca nu sunt insarcinata?
4 comentarii
0
20-05-2012, ora 23:58
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Cel mai probabil ce ti se intampla este din cauza anticonceptionalelor care dau dereglari hormonale atunci cand le intrerupi, si pot cauza chiar lipsa menstrei.
Daca nu ai bani pentru analize, atunci ia duphaston asa cum ti-a recomandat medicul, menstruatia va veni si o va regla. Duphaston nu este contraceptiv insa, asa ca se te protejezi impotriva sarcinii cu prezervativ ori alta metoda !!!!
Daca se poate, sa nu mai folosesti anticonceptionale niciodata, se pare ca nu iti priesc..
0
21-05-2012, ora 09:06
Jogibear
Nu este medic/terapeut
Jogibear
Multumesc pt raspuns..da asa se pare ca nu-mi fac bine!am inceput sa i-au de astazi cate doua pe zi si am inteles ca daca imi vine in timp ce le i-au trebe sa le intrerup si daca nu trebuie sa vina dupa ce termin cele 10zile de tratament asa-i?si in caz ca nu va veni ce inseamna?
0
21-05-2012, ora 13:09
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Din cate am citit, administrarea Duphaston este recomandata diferit de medici, asa ca tu sa le iei cum ti le-a recomandat medicul. Am luat si eu in trecut timp de 3 luni, 15 zile pe luna cate o pastila pe zi, asa mi-au fost mie recomandate.
Tu sa le iei asa cum ti-au fost recomandate de catre medicul tau.
Daca tot nu vine, atunci mergi din nou la medicul ginecolog. Daca esti eleva, stundenta ori angajata, ori daca esti casatorita cu o persoana care este angajata, atunci ai dreptul la analize gratuite de la medicul de familie si nu trebuie sa le platesti ( ma gandeam la cele endocrinologice recomandate).
Oricum, dupa intreruperea anticonceptionalelor, unele femei se confrunta cu lipsa menstrei si ia ceva timp ovarelor pana intra din nou in functiune, insa ar trebuie sa vina in 3 luni menstra de la intreruperea anticonceptionalelor, si dureaza chiar si 6 luni pana cand totul reintra in normal, asa ca ai grija lunile viitoare cu contactele sexuale, intrucat nu mai stii cand esti in perioada fertila din cauza dereglarilor.
Eu cred ca dupa Duphaston totul va reintra in normal. Nu te mai stresa si ai rabdare.
0
22-05-2012, ora 20:05
Jogibear
Nu este medic/terapeut
Jogibear
Sper sa fie totul bine!multumesc pt raspunsurile tale oricum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  •