disfonie?

26-03-2008
loco
Nu este medic/terapeut
loco
buna ziua! am mare nevoie de un sfat.
problema mea este legata de "voce". inca din adolescenta cei de varsta mea radeau de mine si faceau glume din cauza vocii mele.
acum am 21 de ani si tot aceeasi problema am, nu stiu cu ce am gresit de nu mi s-a dezvoltat vocea in mod normal..
am cautat pe net anumite sintome si cred k "sufar" de DISFONIE. pt ca vocea mea devine - ragusita, stinsa, prea ascutita, prea grava sau bitonala (emiterea simultana a doua sunete)-
Ce ar trebui sa fac? va rog frumos sa ma ajutati.
6 comentarii
0
26-03-2008, ora 00:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Primul pas este un consult la ORL !
Pana nu stii in ce stare sunt corzile vocale...nu stii ce sa tratezi !
Numai dupa ce o sa.ti vada corzile vocale, starea lor...noduli, polipi sau alte modificari..o sa stii ce si cum trebue sa tratezi !
Curaj
0
01-11-2008, ora 15:36
NIN
Nu este medic/terapeut
NIN
si eu am probleme permanente cu corzile vocale de 30 de ani. Dupa o ora de cantat sau de vorbit ragusesc si ma tine doua trei zile. Problema este ca trebuie sa vorbesc si sa cant aproape zilonic. Am fost depistat cu doi noduli pe care i-am operat acum 20 de ani. Am avut voce placuta doar o saptamana. Cer sfat pentru ingrijirea corzilor vocale intrucat nodulii au aparut la scurt timp dupa oeratie.
Multumesc
0
14-04-2009, ora 12:33
suflet68
Nu este medic/terapeut
suflet68
Bun gasit!
Am suferit acum 3 luni o interventie chirurgicala si mi-a fost scos lobul stang al tiroidei. De atunci voce mi-e ragusita si joasa.Nu sunt inteleasa, motiv care imi creaza chiar complexe. Dupa un consult ORL, mi s-a spus ca asa voi avea vocea mereu, deoarece a foat traumatizat nervul vorbirii.Exista vreo sansa sa mi se imbunatateasca starea aceasta?
Va multumesc
0
14-04-2009, ora 19:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
NIN.
asa gen de patologie.. necesita consult la ORL 1 data la 3 luni.
nodulii aceia pot sa mai creasca.. si trebue tinuti sub control la ORL.
ne scrii rezultatul ultimului control si mai vorbim.

Suflet!
Pareza corzii vocale post interventie.. este ceva obisnuit.. in timp. coarda vocala ramasa.. devine mai elastica si preia din functia celeilalte.
vocea o sa se imbunatateasca!
0
12-11-2009, ora 21:44
BonMan
Nu este medic/terapeut
BonMan
Buna.
Am si eu disfonie spastica de vreo 9 ani.
Am fost si la Bucuresti la tratament cu xilina si cind mi-au injectat xilina am vorbit bine vreo 30 de minute si dupa aia iar a ragusit vocea.Mi-e teama sa fac iar injectii cu Botox.
ceva sfat sa-mi dati.
Multumesc.
0
13-11-2009, ora 09:38
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cautati un Foniatru bun.. prin exercitii si relaxare.. se pot obtine rezultate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.