disfonie?
buna ziua! am mare nevoie de un sfat.
problema mea este legata de "voce". inca din adolescenta cei de varsta mea radeau de mine si faceau glume din cauza vocii mele.
acum am 21 de ani si tot aceeasi problema am, nu stiu cu ce am gresit de nu mi s-a dezvoltat vocea in mod normal..
am cautat pe net anumite sintome si cred k "sufar" de DISFONIE. pt ca vocea mea devine - ragusita, stinsa, prea ascutita, prea grava sau bitonala (emiterea simultana a doua sunete)-
Ce ar trebui sa fac? va rog frumos sa ma ajutati.
problema mea este legata de "voce". inca din adolescenta cei de varsta mea radeau de mine si faceau glume din cauza vocii mele.
acum am 21 de ani si tot aceeasi problema am, nu stiu cu ce am gresit de nu mi s-a dezvoltat vocea in mod normal..
am cautat pe net anumite sintome si cred k "sufar" de DISFONIE. pt ca vocea mea devine - ragusita, stinsa, prea ascutita, prea grava sau bitonala (emiterea simultana a doua sunete)-
Ce ar trebui sa fac? va rog frumos sa ma ajutati.
6 comentarii
Primul pas este un consult la ORL !
Pana nu stii in ce stare sunt corzile vocale...nu stii ce sa tratezi !
Numai dupa ce o sa.ti vada corzile vocale, starea lor...noduli, polipi sau alte modificari..o sa stii ce si cum trebue sa tratezi !
Curaj
Pana nu stii in ce stare sunt corzile vocale...nu stii ce sa tratezi !
Numai dupa ce o sa.ti vada corzile vocale, starea lor...noduli, polipi sau alte modificari..o sa stii ce si cum trebue sa tratezi !
Curaj
si eu am probleme permanente cu corzile vocale de 30 de ani. Dupa o ora de cantat sau de vorbit ragusesc si ma tine doua trei zile. Problema este ca trebuie sa vorbesc si sa cant aproape zilonic. Am fost depistat cu doi noduli pe care i-am operat acum 20 de ani. Am avut voce placuta doar o saptamana. Cer sfat pentru ingrijirea corzilor vocale intrucat nodulii au aparut la scurt timp dupa oeratie.
Multumesc
Multumesc
Bun gasit!
Am suferit acum 3 luni o interventie chirurgicala si mi-a fost scos lobul stang al tiroidei. De atunci voce mi-e ragusita si joasa.Nu sunt inteleasa, motiv care imi creaza chiar complexe. Dupa un consult ORL, mi s-a spus ca asa voi avea vocea mereu, deoarece a foat traumatizat nervul vorbirii.Exista vreo sansa sa mi se imbunatateasca starea aceasta?
Va multumesc
Am suferit acum 3 luni o interventie chirurgicala si mi-a fost scos lobul stang al tiroidei. De atunci voce mi-e ragusita si joasa.Nu sunt inteleasa, motiv care imi creaza chiar complexe. Dupa un consult ORL, mi s-a spus ca asa voi avea vocea mereu, deoarece a foat traumatizat nervul vorbirii.Exista vreo sansa sa mi se imbunatateasca starea aceasta?
Va multumesc
NIN.
asa gen de patologie.. necesita consult la ORL 1 data la 3 luni.
nodulii aceia pot sa mai creasca.. si trebue tinuti sub control la ORL.
ne scrii rezultatul ultimului control si mai vorbim.
Suflet!
Pareza corzii vocale post interventie.. este ceva obisnuit.. in timp. coarda vocala ramasa.. devine mai elastica si preia din functia celeilalte.
vocea o sa se imbunatateasca!
asa gen de patologie.. necesita consult la ORL 1 data la 3 luni.
nodulii aceia pot sa mai creasca.. si trebue tinuti sub control la ORL.
ne scrii rezultatul ultimului control si mai vorbim.
Suflet!
Pareza corzii vocale post interventie.. este ceva obisnuit.. in timp. coarda vocala ramasa.. devine mai elastica si preia din functia celeilalte.
vocea o sa se imbunatateasca!
Buna.
Am si eu disfonie spastica de vreo 9 ani.
Am fost si la Bucuresti la tratament cu xilina si cind mi-au injectat xilina am vorbit bine vreo 30 de minute si dupa aia iar a ragusit vocea.Mi-e teama sa fac iar injectii cu Botox.
ceva sfat sa-mi dati.
Multumesc.
Am si eu disfonie spastica de vreo 9 ani.
Am fost si la Bucuresti la tratament cu xilina si cind mi-au injectat xilina am vorbit bine vreo 30 de minute si dupa aia iar a ragusit vocea.Mi-e teama sa fac iar injectii cu Botox.
ceva sfat sa-mi dati.
Multumesc.
cautati un Foniatru bun.. prin exercitii si relaxare.. se pot obtine rezultate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 12am fost diagnosticata saptamana trecuta cu disfonie spastica si laringita cronica
- 8Raguseala persistenta
- 5tuse seaca, durere in gat, febra, raguseala = raceala ?
- 10Ragusala de multa vreme+voce subtire
- 3raguseala, durere in gat, febra
- 3saliva si ragaieli
- 4disfonie hipofunctionala
- 5Voce subtire si ragusita.. oare mai am vreo sansa la o voce normala?!
- 10probleme importante de gat
- 7puncte albicioase pe amigdala stanga
- 3Vocea mea, gatul meu
- 6stare de disconfort-durere surda in zona sternului care uneori se amplifica in durere acuta
- 1Schmbare de voce sau problema medicala?
- 0Probleme dupa masa
- 8Disconfort la inghitire si raguseala
- 1Tuse de 2 săpt.
- 7Orl - din cauza reflux imi sunt afectate corzile vocale
- 0Raguseala si tuse seaca
- 2Ragusala
Mai multe informații despre: Raguseala coarda vocala disfonia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: