Edem Reinke (laringita cronica)

18-05-2021
Anila 73
Nu este medic/terapeut
Anila 73
Am fost diagnosticata cu edem Reinke! Exista un tratament medicamentos pt a nu ma opera? Este grav diagnosticul? Daca nu ma operez se poate agrava? Doctorul mi a spus ca pot sa nu ma operez dar ragusala se va agrava! Am renuntat si la fumat si mi as dori sa stiu mai multe despre acest diagnostic!
5 comentarii
0
19-05-2021, ora 10:02
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
acest diagnostic Nu are o etiologie clara
deci nici tratamentul nu poate fi concret si sigur
fiindca poti trata o problema corect si rapid cand stii Cauza..si tratam cauza
daca vorbim de EDEM.
1 vorbim de reactie Alergica. in acest caz cititi Alimente Alergene si le excludeti complet din alimentatie pentru 1 luna plus un tratament cu antialergice
2. Putem vorbi de un edem local de la un reflux gastro eosfagian in somn. In acest caz..se Exclud absolut toate alimentele care produc gastrita cu reflux
otet. lamai, citrice, cafeau pe stomacul gol, acidulatele, prajeli, fructele si dulcele consumate seara dupa cina... si obligatoriu un antiacid de supt la culcare
0
19-05-2021, ora 11:17
Anila 73
Nu este medic/terapeut
Anila 73
Va multumesc pt raspuns! Medicul mi a spus ca am pliurile vocale umflate si a spus ca datorita fumatului! Am insistat ca am si reflux gastroesofagian dar mi a zis ca doar 10% dauneaza asta! Mi a recomandat operatia spunandu mi ca medicamentos nu se mai poate face nimic!
0
08-07-2021, ora 01:07
Anila 73
Nu este medic/terapeut
Anila 73
Buna seara! Revin cu un o alta intrebare! Am fost operata de Edem Reinke, totul a decurs bine, este a 10 - a zi dupa operatie. Am facut repaos total de vorbire pana acum. Intrebarea este:dupa cate zile pot incepe sa vorbesc? Trebuie sa mai stau sau pot incepe sa mi reiau vorbirea.. Multumesc pt raspuns!
0
08-07-2021, ora 09:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Orice cicatrizare. Vindecare completa durează 3 saptamani
0
08-07-2021, ora 11:56
Anila 73
Nu este medic/terapeut
Anila 73
Adica 3 saptamani nu trebuie sa vorbesc deloc? Sau cat mai putin?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.