disconfort hipocondru drept

20-03-2012
suteusimona
Nu este medic/terapeut
suteusimona
Buna ziua, sora mea are aceasta problema, va dau mai multe detalii.Simte ca o greutate in partea dreapta sub coasta si in timp ce merge alert simte o vibratie de scurta durata dar nu stie sa precizeze locul exact, pe undeva prin spatele stomacului.Mentionez ca e constipata de fel, ciclul trebuia sa ii vina de o saptamana si nu i-a venit(are 45 ani), are permanent o stare de somnolenta.Si-a facut si testul de sarcina, nu e sarcina.O mai inteapa jos in partea dreapta, inghinal din cand in cand.
Multumesc anticipat daca cineva poate sa imi dea un sfat sau are o parere in legatura cu acest subiect.
Bineinteles ca va merge la medic dar numai saptamana viitoare si e f speriata
5 comentarii
0
20-03-2012, ora 19:22
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Se pare ca este vorba de un colecist lenes.
Daca fierea este groasa si se evacueaza greu, atunci apar si aceste dureri in hipocondrul drept, dar asta provoaca si constipatia.
Medicul, daca o sa constate la control ca este asa, ii poate da ceva pentru fluidizarea bilei.

Este bine sa ia o lingura cu ulei de masline extravirgin, cu cateva picaturi de lamaie si apoi sa bea incet jumatate de pahar cu apa calduta. Apoi sa stea pe partea dreapta 15 minute, adica pe partea cu colecistul, usurandu-se astfel evacuarea bilei.
Tot acest ritual face sa fluidizeze bila si sa aiba scaun mai usor.
Poate lua de 2 ori pe zi lingura cu ulei de masline si apa calduta, iar daca nu ii prieste stomacul, poate sa nu ia si lamaia. Uleiul de masline este insa bun si pentru stomac, iar apa calduta relaxeaza intestinele.
Apa rece streseaza intestinele si le contracta.
Probabil ca sora ta nu prea bea apa, pe parcursul zilei si poate mai mananca si gras sau cu prajeli. Asta face sa se blocheze bila.
Trebuie sa bea apa mereu, ca sa stimuleze evacuarea bilei, altfel stagneaza si se ingroasa. Pot astfel sa se formeze si calculi in colecist.
Sa nu manance un timp - unt, smantana, mancare cu ceapa si usturoi, fasole, varza, prajituri, pateuri, castraveti, ardei - cam asa..
Poate manca chefir.
Poti cauta pe net - dieta bila lenesa
Sa manance de ex. - piept de pui fiert sau la gratar cu salata, rosii fara pielita si seminte, ulei de masline extravirgin
- supa de radacini fara ceapa si doar cu putin cartof (baloneaza) - telina, patrunjel, morcov, pastarnac + ulei de masline pus dupa ce inchide focul, nu se fierbe cu el si nici cu sarea. Acestea se pun la urma.
Daca vrea, poate pasa totul si sa faca o supa crema.
-Painea sa nu o manance proaspata, ci veche de 3 zile, altfel o baloneaza sio constipa. Poate sa usuce paine in cuptor, fara sa o prajeasca, taiata felii sau cubulete, dar sa o manance inmuiata in supa sau iaurt, ca sa nu constipe si asa.

Pentru acele intepaturi inghinale, ar fi bine sa faca o analiza de secretie vaginala cu antibiograma.
Inainte de analiza nu trebuie sa se spele in vagin si sa nu aiba contact sexual cu 72 de ore inaite de recoltare si sa nu fi luat antibiotice de cel putin 10 zile - ca sa nu iasa rezultatul fals negativ.
Sa mai verifice totusi dupa cateva zile cu testul de sarcina. Ca sa fie sigura, ar trebui sa faca testul dupa cel putin 10 zile de la data cand trebuia sa ii vina ciclu.
Daca a luat ceva pastile sau are o infectie vaginala, se poate sa nu ii mai vina ciclu la timp.
Daca are o infectie vaginala cu ceva bacterii, de ex. e-coli, streptococ, enterococ si nu o depisteaza din timp, ar putea avea probleme articulare la degete, sold, genunchi.
Bacteriile emit toxine in organism, car irita si inflameaza articulatiile. Cam dupa 2 luni de la infectie, chiar daca nu sunt simptome local, deja incep sa doara si sa se inflameze unele articulatii.
Este bine sa ai in vedere acest lucru si tu, ca sa stii unde sa cauti, in caz ca se intampla. Nu multa lume stie sa faca legatura intre durerile articulare si infectia vaginala.

Asa ca, parerea mea este ca ar trebui ca sora sa mearga la un gastroenterolog si ginecolog.
Totusi, pentru durerea inghinala, sa mearga in primul rand la un medic Neurochirurg, sa nu fie cumva o problema articulara sau altceva.
Sa ii spuna si medicului gastroenterolog de aceasta durere, deoarece acesta poate fi un simptom de hernie inghinala.
Doar la consult se poate da un diagnostic corect.
Sa nu ridige greutati pana nu stie exact ce are.
Multa sanatate!
0
20-03-2012, ora 20:50
suteusimona
Nu este medic/terapeut
suteusimona
Tema, va multumesc foarte mult pentru promptitudinea raspunsului, i-am comunicat surorii mele si un pic s-a linistit deoarece era un pic speriata sa nu fie ceva legat de colon.Se gandea si ea la bila lenesa dar nu facea legatura cu acele vibratii.Oricum trebuie sa faca un consult si atunci vom stii exact care e problema.
E bine ca exista asemenea oameni ca si dvs.care sa ne ajute cand avem probleme de sanatate si nu putem sa mergem rapid la medic.De multe ori si medicii pot gresi iar mai multe pareri ne ajuta sa ne dam seama de diagnosticul corect.
Inca o data multumiri, felicitari si celui care a fost cu ideea acestui forum
0
28-03-2012, ora 13:55
suteusimona
Nu este medic/terapeut
suteusimona
Buna ziua, am revenit dorind sa spun ca ati avut dreptate, TEMA, in legatura cu problema surorii mele.Intr-adevar este vorba de un colecist lenes, i-a prescris un regim alimentar deocamdata si multa odihna.
Va multumesc pt sfatul cu uleiul de masline, a inceput deja sa il urmeze
0
28-03-2012, ora 15:15
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Ma bucur :)
Poate sa intrebe doctorul de fiobilin. Dar atentie, nu se ia in puseul dureros.
Multa sanatate!
0
25-05-2020, ora 10:31
fanamorariu
Nu este medic/terapeut
fanamorariu
Buna ziua. Am o hepatita cu virus B, de 20 de ani, inactiva, conform analizelor de sange- ADN VHB nedetectabil, ag hbs 4, 5, ag hbe negativ, ac hbe pozitiv, urmatoarele analize sunt mai sus usor de limita superioara: ac uric seric (nu prea consum carne, proteina in general), sideremia, bilirubina + in sumarul de urina si AFP = 32 ng / ml... analiza care se mentine in jurul acestei valori, de 3 luni...Aceasta analiza ma sperie cel mai rau... In rest, toate analizele sunt bune, legat de functia hepatica, renala, tiroida etc
Intrebare: AFP, in caz de carcinom hepatocelular, creste de-odata, in scurt timp sau progresiv, de-a lungul mai multor luni?
Am inteles ca aceasta analiza poate creste si in cadrul unei hepatite cronice cand are loc seroconversia, ca rezultat al procesului de regenerare tisulara... Urmeaza sa fac o elastografie hepatica si o ecografie totala abdominala. Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • 10 cauze ale somnolenței din timpul zilei
  • Solriamfetol: cel mai eficient tratament pentru somnolența excesivă în timpul zilei la pacienții cu apnee obstructivă în somn
  • Somnolența în timpul zilei poate fi legată de sindromul pre-demență
  •