boala celiaca poate da sindrom sufebril prelungit cu sindrom inflamator?
buna ziua. boala celiaca poate da sindrom sufebril prelungit cu sindrom inflamator, crize de gastroenterocolite acuta cu dureri insuportabile si rectoragii? ma refer la mine care am 34 ani si am boala celiaca. mi s-a complicat cu astm bronsic si am avut si un sindom subocluziv. boala celiaca se poate asocia cu boala crohn? am dureri permanenete in partea dreapta a abdomenului si in epigastru.. ce se intampla?
3 comentarii
buna ziua,
nu sunt medic dar am vazut in diverse publicatii ca boala celiaca se poate exista asociere cu boala Crohn precum si cu alte boli cu componenta autoimuna ca diabetul de tip I, artrita reumatoida etc.
boala celiaca se poate confirma cu testul genetic de genotipare HLA DQ2/ DQ8 care arata predispozitia la aceasta boala. daca testul este pozitiv riscul de a face boala este de pana la 40% dar daca sunteti negativa sigur nu este boala celiaca. in schimb pentru boala Crohn dpdv genetic lucrurile nu sunt la fel de clare.
nu sunt medic dar am vazut in diverse publicatii ca boala celiaca se poate exista asociere cu boala Crohn precum si cu alte boli cu componenta autoimuna ca diabetul de tip I, artrita reumatoida etc.
boala celiaca se poate confirma cu testul genetic de genotipare HLA DQ2/ DQ8 care arata predispozitia la aceasta boala. daca testul este pozitiv riscul de a face boala este de pana la 40% dar daca sunteti negativa sigur nu este boala celiaca. in schimb pentru boala Crohn dpdv genetic lucrurile nu sunt la fel de clare.
Buna seara. Multumesc pentru raspuns.. dimi1
buna Marta. Exact asta am si eu si mi s-a confirmat boala celiaca. Am probleme cu respiratia iar in spate in partea dreapta sus am mereu un junghi. Respiratie greoaie si nas infundat tot timpul. Nu stiu la ce doctor sa mai apelez si ce sa fac sa scap de starile astea. nu mai mananc nimic care contine gluten de 2 saptamani. Menstruatia nu este in regula si sistemul imunitar este la pamant. NU STIU CE AS PUTEA SA IAU SA MA REFAC, SA IMI AJUT EFECTIV ORGANISMUL SA ISI REVINA.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Dureri in partea dreapta!
- 3ma doare de 2 zile abdomenul in partea dreapta.. o fi dureri de ovare?
- 5durere in partea stanga sub coaste si unerori si in partea dreapta
- 4Nu stiu ce am. ma doare in partea dreapta
- 5Durere in partea dreapta, gaze, puls crescut, varsaturi, tremur
- 3dupa operatia de apendicita, ma doare in partea dreapta
- 3Durere in partea dreapta
- 5disconfort hipocondru drept
- 6Durere de abdomen.. au trecut luni bune si durerea tot persista
- 0Dureri in partea dreapta
- 1dureri in partea dreapta.. apendicita?
- 0Dureri parte dreapta.
- 8durere partea dreapta
- 1Dureri si intepaturi in partea dreapta a abdomenului
- 3Ipohondrie sau boala grava?
- 0Durere fiere sau ficat ?
- 6Probleme cu ficatul
- 2Pietre la rinichi sau nu? Durere in dreapta spate
Mai multe informații despre: Boala celiaca durerea in partea dreapta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: