Diagnostic: poliartrita reumatodoida. Tratament?
Buna ziua,
Am fost diagnosticat cu Poliartrita Reumatodoida am 46 de ani, ce medicamente pot sa iau in conditiile in care Anticorpi CCP au fost la ultima analiza de 317, 60 si trebuie sa fie mai mic de 17...
Am fost diagnosticat cu Poliartrita Reumatodoida am 46 de ani, ce medicamente pot sa iau in conditiile in care Anticorpi CCP au fost la ultima analiza de 317, 60 si trebuie sa fie mai mic de 17...
Buna seara!
Tratamentul poliartritei reumatoide este gestionat strict de catre reumatolog.
Aceste tratament nu este dependent de analizele mentionate, ci de examinarea clinica, precum si de evolutia clinica a suferintei in functie de tratamentul precedent.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Tratamentul poliartritei reumatoide este gestionat strict de catre reumatolog.
Aceste tratament nu este dependent de analizele mentionate, ci de examinarea clinica, precum si de evolutia clinica a suferintei in functie de tratamentul precedent.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara !
Multumesc in primul rand pentru raspuns.
Va felicit pentru curajul de care dati dovada.
Va felicit pentru efortul pe care il faceti ca medic, si cu promtitudinea cu care raspundeti la pacienti bolnavi, de aceasta boala cumplita numita PR poliartrita reumatoida.
Eu in acest sunt sub tratament Plaquenil 200 mg, Prednisolon 5 mg, Methotrexat 2, 5 mg Folic Acid 5 mg, Pantomax 40 mg.
Va multumesc frumos.
Multumesc in primul rand pentru raspuns.
Va felicit pentru curajul de care dati dovada.
Va felicit pentru efortul pe care il faceti ca medic, si cu promtitudinea cu care raspundeti la pacienti bolnavi, de aceasta boala cumplita numita PR poliartrita reumatoida.
Eu in acest sunt sub tratament Plaquenil 200 mg, Prednisolon 5 mg, Methotrexat 2, 5 mg Folic Acid 5 mg, Pantomax 40 mg.
Va multumesc frumos.
Este un tratament "tipic" al poliartritei, pe care eu nu-l pot discuta.
Eficienta tratamentului se stabileste in functie de suferinta articulara, de severitatea si frecventa puseelor inflamatorii, precum si de alte criterii clinice similare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Eficienta tratamentului se stabileste in functie de suferinta articulara, de severitatea si frecventa puseelor inflamatorii, precum si de alte criterii clinice similare.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara !
Domnule Doctor pot veni la dvs la clinica pentru a avea o discutie cu dumneavoastra eu momentan nu sunt in tara acum sunt plecat in delegatie pana in data de 10/02/2015
Vreau sa imi recomandati un medic reumatolog.
va multumesc frumos.
O seara buna va doresc !
Domnule Doctor pot veni la dvs la clinica pentru a avea o discutie cu dumneavoastra eu momentan nu sunt in tara acum sunt plecat in delegatie pana in data de 10/02/2015
Vreau sa imi recomandati un medic reumatolog.
va multumesc frumos.
O seara buna va doresc !
Buna seara!
Va pot recomanda un reumatolog numai daca-mi scrieti in privat, pe mail.
Eu va primesc cu drag la cabinet, insa nu stiu cum v-as putea ajuta, cat timp nu sunt reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va pot recomanda un reumatolog numai daca-mi scrieti in privat, pe mail.
Eu va primesc cu drag la cabinet, insa nu stiu cum v-as putea ajuta, cat timp nu sunt reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua
D-l doctor, va rog sa-mi spuneti daca recomandati infiltratii cu acid hialuronic si daca da la ce interval de timp.
Am 57 de ani, 1, 62m si 57 kg. In urma unei supra solicitari sportive mi s-a declansat o durere la genunchiul stang insotita de edem si poctituri. La RMN s-a evidentiat ruptura partiala de menisc si inceput de gonartroza. Mi s-a recomandat de medicul ortoped infiltratie anuala cu acid hialuronic.S-a implinit anul, ar trebui sa repet tratamentul si nu stiu ce sa fac, aceste injectii sunt f. scumpe, deocamdata nu ma doare genunchiul, fac innot si bicicleta, exista pericolul sa mi se degradeze si mai tare articulatia daca intrerup sau aman tratamentul?
Cu stima
D-l doctor, va rog sa-mi spuneti daca recomandati infiltratii cu acid hialuronic si daca da la ce interval de timp.
Am 57 de ani, 1, 62m si 57 kg. In urma unei supra solicitari sportive mi s-a declansat o durere la genunchiul stang insotita de edem si poctituri. La RMN s-a evidentiat ruptura partiala de menisc si inceput de gonartroza. Mi s-a recomandat de medicul ortoped infiltratie anuala cu acid hialuronic.S-a implinit anul, ar trebui sa repet tratamentul si nu stiu ce sa fac, aceste injectii sunt f. scumpe, deocamdata nu ma doare genunchiul, fac innot si bicicleta, exista pericolul sa mi se degradeze si mai tare articulatia daca intrerup sau aman tratamentul?
Cu stima
Buna seara!
Aceste infiltratii sunt foarte controversate iar eu sunt total impotriva utilizarii lor.
Daca ar avea un pret rezonabil (10-20 de RON) ar fi discutabila utilizarea lor...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Aceste infiltratii sunt foarte controversate iar eu sunt total impotriva utilizarii lor.
Daca ar avea un pret rezonabil (10-20 de RON) ar fi discutabila utilizarea lor...
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua domnule doctor Marius Uscatu,
Va multumesc mult pentru promptitudinea de a-mi raspunde dar totusi nu m-ati lamurit care este alternativa la aceste infiltratii scumpe, in cazul meu cu leziuni la articulatie, ce-mi recomandati d-voastra?
Mentionez ca nu pot face nici un fel de fizioterapie din alte motive de sanatate mai grave.
Cu stima
Va multumesc mult pentru promptitudinea de a-mi raspunde dar totusi nu m-ati lamurit care este alternativa la aceste infiltratii scumpe, in cazul meu cu leziuni la articulatie, ce-mi recomandati d-voastra?
Mentionez ca nu pot face nici un fel de fizioterapie din alte motive de sanatate mai grave.
Cu stima
Buna ziua!
O ruptura a meniscului are o singura solutie, si anume chirurgia artroscopica.
Gonartroza reprezinta distrugerea cartilajului articular si are doua solutii: reducerea solicitarii mecanice a articulatiei (scaderea drastica a eforturlui fizic) si rezolvarea chirurgicala (osteotomie, artroplastie).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
O ruptura a meniscului are o singura solutie, si anume chirurgia artroscopica.
Gonartroza reprezinta distrugerea cartilajului articular si are doua solutii: reducerea solicitarii mecanice a articulatiei (scaderea drastica a eforturlui fizic) si rezolvarea chirurgicala (osteotomie, artroplastie).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara !
Domnule Doctor ce medicamente sunt bune pentru protectia ficatului, si protectia stomacului.
Eu momentan iau Folic Acid 5 mg, Pantomax 40 mg.[POLIARTRITA REUMATOIDA Plaquenil 200 mg, Prednisolon 5 mg, Methotrexat 2, 5 mg
Cu stima,
O seara buna !
Domnule Doctor ce medicamente sunt bune pentru protectia ficatului, si protectia stomacului.
Eu momentan iau Folic Acid 5 mg, Pantomax 40 mg.[POLIARTRITA REUMATOIDA Plaquenil 200 mg, Prednisolon 5 mg, Methotrexat 2, 5 mg
Cu stima,
O seara buna !
Buna seara!
Eu sunt dedicat 100% chirurgiei ante-piciorului, deci nu va pot sfatui in privinta tratamentului poliartritei reumatoide, care este de competenta reumatologului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Eu sunt dedicat 100% chirurgiei ante-piciorului, deci nu va pot sfatui in privinta tratamentului poliartritei reumatoide, care este de competenta reumatologului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara!
Eu vroiam un sfat, o parere de la dvs
Cu stima,
O seara buna !
Eu vroiam un sfat, o parere de la dvs
Cu stima,
O seara buna !
Nu am experienta tratamentelor pentru ""protectia ficatului"", deci nu ma pot pronunta in cunostinta de cauza.
Cei care gestioneaza aceste tratamente, respectiv reumatologii, au o experienta infinit mai mare decat mine.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cei care gestioneaza aceste tratamente, respectiv reumatologii, au o experienta infinit mai mare decat mine.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua d-le Doctor!
Claudiu ma numesc, am 44 ani si as dori sa va cer o parere.
Pe scurt, in Mai 2011 am suferit o fractura maleola externa stanga cu diastasis tibio-peronier, "reparata" prin osteosinteza cu placa si cinci suruburi, plus un al saselea surub de diastaza maleola.
Acest al saselea surub a fost extras dupa o luna, ramanand ca restul materialului (placa si celelalte cinci suruburi) sa fie scoase dupa un an (in functie de rezultatul unui control).
Ei bine, datorita situatiei personale, nu am mai fost la nici un control si v-as ruga sa-mi spuneti ce se poate intampla daca nu le-am scos pana acum.
Mentionez ca recuperarea a decurs bine si pot spune ca fac fata cu brio la efort, alergare, etc. Singurul inconvenient e subtirimea pielii deasupra materialului de osteosinteza.
Cu respect,
Claudiu Trandafir
Claudiu ma numesc, am 44 ani si as dori sa va cer o parere.
Pe scurt, in Mai 2011 am suferit o fractura maleola externa stanga cu diastasis tibio-peronier, "reparata" prin osteosinteza cu placa si cinci suruburi, plus un al saselea surub de diastaza maleola.
Acest al saselea surub a fost extras dupa o luna, ramanand ca restul materialului (placa si celelalte cinci suruburi) sa fie scoase dupa un an (in functie de rezultatul unui control).
Ei bine, datorita situatiei personale, nu am mai fost la nici un control si v-as ruga sa-mi spuneti ce se poate intampla daca nu le-am scos pana acum.
Mentionez ca recuperarea a decurs bine si pot spune ca fac fata cu brio la efort, alergare, etc. Singurul inconvenient e subtirimea pielii deasupra materialului de osteosinteza.
Cu respect,
Claudiu Trandafir
Buna ziua!
Situatia sta astfel:
- materialul de osteosinteza este, la aceasta ora, complet inutil;
- teoretic nu este obligatorie extragerea acestui material;
- practic insa, orice material metalic (exceptie facand cele din titan) ar trebuie extras, mai ales atunci cand extragerea nu pune probleme dificile (in cazul D-voastra, extragerea este banala);
- daca este din otel, materialul va impiedica sa efectuati investigatii imagistice (tip IRM) in cazuri de importanta vitala;
- cu trecerea timpului, materialul devine tot mai greu de extras si uneori se poate chiar rupe in timpul extragerii;
- poate determina reactii chimice de vecinatate: intoleranta, alergii, inflamatii sau chiar infectii (exceptie facand cele din titan) ;
- evident, situatia depinde si de localizarea materialului: un surub care proemina in articulatie poate duce la distrugerea acesteia;
Finalmente, decizia va apartine in totalitate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Situatia sta astfel:
- materialul de osteosinteza este, la aceasta ora, complet inutil;
- teoretic nu este obligatorie extragerea acestui material;
- practic insa, orice material metalic (exceptie facand cele din titan) ar trebuie extras, mai ales atunci cand extragerea nu pune probleme dificile (in cazul D-voastra, extragerea este banala);
- daca este din otel, materialul va impiedica sa efectuati investigatii imagistice (tip IRM) in cazuri de importanta vitala;
- cu trecerea timpului, materialul devine tot mai greu de extras si uneori se poate chiar rupe in timpul extragerii;
- poate determina reactii chimice de vecinatate: intoleranta, alergii, inflamatii sau chiar infectii (exceptie facand cele din titan) ;
- evident, situatia depinde si de localizarea materialului: un surub care proemina in articulatie poate duce la distrugerea acesteia;
Finalmente, decizia va apartine in totalitate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna ziua Domnule Doctor!
Tin sa va multumesc pentru raspunsul prompt.
Am convingerea ca de oameni ca Dumneavoastra are nevoie aceasta tara si va urez sa aveti parte de cat mai multe impliniri, atat in plan profesional cat si personal.
Cu deosebit respect,
Claudiu Trandafir
Tin sa va multumesc pentru raspunsul prompt.
Am convingerea ca de oameni ca Dumneavoastra are nevoie aceasta tara si va urez sa aveti parte de cat mai multe impliniri, atat in plan profesional cat si personal.
Cu deosebit respect,
Claudiu Trandafir
Buna ziua, domnule doctor totul a inceput saptamana aceasta joi! Am mers la camera de garda a Spitalului de ochi pentru diagnosticarea conjunctivitei. Dupa diagnosticul de conjunctivita, doamnele dr. mi-au spus ca am si iridociclita, constatand caci pe fundul de ochi se vad edeme. Tot dansele mi-au spus sa nu cumva sa am spondilita. Eu nu ma stiu ca suferind de aceasta boala/afectiune, desi uneori in zona capului mai sus de ceafa simt ca-mi apar cand si cand niste umflaturi dureroase sau cel putin asa le percep eu, ca fiind umflaturi/galme. Astazi am fost la Spitalul de reumatologie. Doamna dr. analizandu-ma mi-a spus ca nu ar fi spondilita, doar ca mi-a dat de facut niste investigatii cum ar fi RMN pentru a vedea articulatiile si inca o analiza nu mai stiu exact diagnosticul. Dupa cate am inteles iridociclita ar avea mai multe cauze cum ar fi: sinuzita, masele cariate sau alte infectii. PROBLEMA MEA MAJORA CARE M-A FACUT INVESTIGHEZ, ESTE CA EU AM PROBLEME CU OCHII FFF MARI ACEASTA INSEMNAND: miopie, astigmatism, keratokonus, exoftalmie si de curand aceasta irdociclita. La cate probleme am inca una e prea mult. Sunt extrem de speriata de aceasta iridociclita deoarece am inteles ca da cataracta si glaucom iar eu nu am voie sa ma operez. Ani de zile am incercat si nimeni dar nimeni nu mi-a dat voie. V-as fi recunoscatoare din tot sufletul daca mi-ati putea raspunde, macar ma puteto induma incotro sa o iau sau ce sa fac. Sunt coplesita eu neputand sa ma deplasez prea mult deoarece am un copil mic si nu pot sta prea mult prin spitale. Va multumesc din suflet amticipat si va doresc numai bine!
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai elementele esentiale: ce varsta aveti, ce greutate/inaltime??
Este foarte probabila o retinopatie diabetica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai elementele esentiale: ce varsta aveti, ce greutate/inaltime??
Este foarte probabila o retinopatie diabetica.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara! Dom ul doctor! Mii de multumiri pentru promptitudine si raspuns. Am varsta de 33 de ani si inaltimea de 1, 70, greutatea 75 de kg. Va multumesc din suflet. Pana acum nu am avut diagnosticul de diabet insa cine poate sti. Dvs. stiti cel mai bine ce ar putea fi. Mentionez ca am nascut in urma cu un an si doua luni. Va multumesc din suflet!
Domnul doctor mentionez ca am nascut in urma cu un an si doua luni. Iar problemele oculare le am de cand eram copil adica in jurul varstei de 6 ani. Insa de aceasta iridociclita nu am stiut pana joi saptamana aceasta.
Buna seara!
Aveti vreo 15-20 kg in exces, care ar putea determina aparitia unui diabet de tip 2, insotit de o retinopatie diabetica.
Poate fi si o afectare oculara dintr-o afectiune reumatologic-inflamatorie de tip auto-imun.
Un reumatolog proceput ar putea face diferenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Aveti vreo 15-20 kg in exces, care ar putea determina aparitia unui diabet de tip 2, insotit de o retinopatie diabetica.
Poate fi si o afectare oculara dintr-o afectiune reumatologic-inflamatorie de tip auto-imun.
Un reumatolog proceput ar putea face diferenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Buna seara! Va multumesc din suflet pentru tot. Da inca nu stiu nimic referitor la acest aspect. O sa merg sa vad despre ce este vorba. O singua mare rugaminte mai am la dvs. Imi puteti recomanda un medic reumatolog bun. Deoarece nu am timpul necesar pentru a merge in mai multe locuri. Oricm m-ati ajutat enorm. Sunlteti un medic special. Mai rar asa ceva in Romania. Va multumesc din suflet pentru tot. Va doresc numai bine!
Desigur ca va pot recomanda, insa trebuie sa-mi scrieti in privat, pe mall.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante- picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante- picior
Din pacate nu am mail-ul dvs. Cum il pot obtine, va rog! Va multumesc din suflet!
Cand faceti "click" pe fotografia mea, aici pe forum, gasiti datele mele de contact.
De asemenea, la orice cautare a numelui meu pe google gasiti site-ul meu, unde se afla o pagina "contact", ce contine aceste date.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante- picior
De asemenea, la orice cautare a numelui meu pe google gasiti site-ul meu, unde se afla o pagina "contact", ce contine aceste date.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante- picior
Buna ziua! Va multumesc din suflet pentru raspunsurile dvs. Sunteti un medic special si care se implica. Mai rar asa ceva. Inca o data va multumesc din suflet. Va doresc numai bine!
Buna ziua
acum 8 luni am cazut pe scari. La inceput nu am simtit nimic insa dupa vreo cateva ore genunchiul s-a inflamat foarte tare cu dureri intense nepulsatile. am stat cu orteza timp de o luna jumatate cu voltaren si ibuprofen de 400. Dupa vreo trei luni genunchiul s-a dezinflamat insa starea de durere mai persista intr-un mod nu tocmai suparator.Nu avea discomfort la effort fizic. De doua zile insa in absenta vreunui efort sau a unei suprasolicitari asupra articulatiei, przint dureri foarte mari cu imflamare sub rotula. Zona dureroasa insa se afla in partea externa a rotulei.Nu rotula ma doare ci intre tibie si femur..nu stiu daca e tendon sau altceva. Am si o artrita reumatoida pe care o resimt cateodata la nivelul tuturor articulatiilor din corp. fie ele degete glezne genunchi zona cervicala articulatiile umarului. ca medicatie doar artrostop unguent si ibuprofen. Sunt atatea simptome si nu stiu cu ce sa incep investigatiile. Sa merg la ortopedie intai sau la reumatologie ?
acum 8 luni am cazut pe scari. La inceput nu am simtit nimic insa dupa vreo cateva ore genunchiul s-a inflamat foarte tare cu dureri intense nepulsatile. am stat cu orteza timp de o luna jumatate cu voltaren si ibuprofen de 400. Dupa vreo trei luni genunchiul s-a dezinflamat insa starea de durere mai persista intr-un mod nu tocmai suparator.Nu avea discomfort la effort fizic. De doua zile insa in absenta vreunui efort sau a unei suprasolicitari asupra articulatiei, przint dureri foarte mari cu imflamare sub rotula. Zona dureroasa insa se afla in partea externa a rotulei.Nu rotula ma doare ci intre tibie si femur..nu stiu daca e tendon sau altceva. Am si o artrita reumatoida pe care o resimt cateodata la nivelul tuturor articulatiilor din corp. fie ele degete glezne genunchi zona cervicala articulatiile umarului. ca medicatie doar artrostop unguent si ibuprofen. Sunt atatea simptome si nu stiu cu ce sa incep investigatiile. Sa merg la ortopedie intai sau la reumatologie ?
Buna ziua!
Un consult ortopedic este obligatoriu, pentru a cuantifica starea articulatiei.
Reumatologul va monitorizeaza sindromul inflamator (reumatoid) si va administreaza tratamentul de fond corect.Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante- picior
Un consult ortopedic este obligatoriu, pentru a cuantifica starea articulatiei.
Reumatologul va monitorizeaza sindromul inflamator (reumatoid) si va administreaza tratamentul de fond corect.Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante- picior
Buna ziua!Am 38 de ani, sex feminin si de vreo 3 luni am dureri cand stau in fund pe scaun, pat etc, efectiv ma dor oasele fundului. Am facut analize inflamatorii care sunt in limite normale! Ma gandesc cu groaza sa nu am spondilita anchilozanta.Nu ma trezesc noaptea din somn de durere dar parca as avea febra musculara in regiunea respectiva!Vreau sa stiu daca trebuie sa fac analiza HLA-B27 si daca aceasta analiza are valoare diagnostica, sau trebuie sa fac RMN! Multumesc anticipat!
Buna seara!
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai elementele esentiale: ce greutate/inaltime aveti si ce eforturi profesionale/sportive practicati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante- picior
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai elementele esentiale: ce greutate/inaltime aveti si ce eforturi profesionale/sportive practicati.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante- picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 42poliartrita reumatoida sau artroza?
- 61tratament naturist pt poliartrita reumatoida?
- 20Tratamentul pt poliartrita este prea agresiv
- 8poliartrita, gonartroza gr.2 si osteoporoza - caut un sfat competent
- 5de o luna urmez un tratament pt poliartrita reumatoida.. pot sa iau si anticonceptionale?
- 14poliartrita reumatoida
- 7Poliartrita reumatoida
- 6m-am pricopsit cu un soi de poliatrita seronegativa...
- 3poliartrita reumatoida
- 4poliartrita reumatoida si dureri oase
- 1poliartita reumatoida
- 11poliartrita reumatoida
- 2poliartrita reumatoida
- 0enbrel si metotrexat in sarcina
- 1e posibil ca izoniazida sa-i fi afectat inima?
- 0Scoatere tatuaj si boala autoimuna
- 2Poliartrita reumatoida primele simptome?
- 2Poliartrita reumatoidă
- 3Poliartrita reumatoida
Mai multe informații despre: poliartrita reumatoida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: