Suspiciune poliartrita reumatoida ?
Buna ziua,
In primul rand multumiri celor care isi fac timp sa ne bage in seama si sa ne mai lamureasca !
Problema mea ar fi urmatoarea :am 41 ani si de vreo 2-3 luni simt dureri vagi la strangerea pumnilor ambelor maini (articulatii falange ). Articulatiile nu sunt inflamate, nici inrosite. Ma trezesc cu mainile si picioarele nu atat umflate cat cu senzatia ca sunt umflate. Dimineata am ochii foarte inflamati (mai ales pleoapa de sus ). Am facut analize la urina si toate sunt in parametrii normali. Mi s-a indicat si analiza factorului reumatoid si a iesit 122 (val.normala 14). Medicii la care am apelat mi-au spus ca ar fi suspiciune de poliartrita reumatoida, si sa am rabdare sa vedem ce va mai fi.
Tinand cont de simptome : ochi umflati, (destul de rau) maini / picioare umflate dimineata - si durerea difuza in articulatiile mainii, catre ce ar trebui sa ma indrept cu investigatiile ?
Va multumesc anticipat !
In primul rand multumiri celor care isi fac timp sa ne bage in seama si sa ne mai lamureasca !
Problema mea ar fi urmatoarea :am 41 ani si de vreo 2-3 luni simt dureri vagi la strangerea pumnilor ambelor maini (articulatii falange ). Articulatiile nu sunt inflamate, nici inrosite. Ma trezesc cu mainile si picioarele nu atat umflate cat cu senzatia ca sunt umflate. Dimineata am ochii foarte inflamati (mai ales pleoapa de sus ). Am facut analize la urina si toate sunt in parametrii normali. Mi s-a indicat si analiza factorului reumatoid si a iesit 122 (val.normala 14). Medicii la care am apelat mi-au spus ca ar fi suspiciune de poliartrita reumatoida, si sa am rabdare sa vedem ce va mai fi.
Tinand cont de simptome : ochi umflati, (destul de rau) maini / picioare umflate dimineata - si durerea difuza in articulatiile mainii, catre ce ar trebui sa ma indrept cu investigatiile ?
Va multumesc anticipat !
3 comentarii
Buna ziua! Factorul reumatoid are o valoare mare si pledeaza pentru existenta unei poliartrite reumatoide. Consulta un medic reumatolog bun. Exista si un sindrom inflamator( fibrinogen, VSH, proteinca Ce reactiva crescute?)????. Numai bine
VSH : 10, proteina C : 0, 09.Fibrinogen nu am facut.
Buna ziua.Diagnosticul de poliartrita reumatoida este complex.Consultati un medic reumatolog.Sunteti alegica la ceva?Aveti si probleme cu rinichii?Radiografie/RMN maini ati facut?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5poliartrita reumatoida este genetica?
- 8poliartrita, gonartroza gr.2 si osteoporoza - caut un sfat competent
- 4am fost diagnostigat cu poliartrita reumatoida
- 22proteina c reactiva MARE
- 14poliartrita reumatoida
- 27poliartrita reumatoida - tratament
- 15poliartrita reumatoida
- 5poliartrta reumatoida gradul 2, acum 2 luni
- 7poliartrita reumatoida
- 3Lupus dupa ce am fost testata pentru poliartrita si boala crohn
- 1poliartita reumatoida
- 8Poliartita si sarcina?
- 1Colagenoza
- 2leziune osoasa
- 2Poliartrita reumatoida primele simptome?
- 4Vă rog să mă ajutați! Mama mea este suspectă de poliartrită reumatoidă
- 2Poliartrita reumatoida
- 2Poliartrită reumatoida
- 2Poliartrita reumatoida
Mai multe informații despre: poliartrita reumatoida
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: