Diagnostic HPV

Buna seara! Am fost la ginecolog si m-a diagnosticat cu HPV, mi-a zis ca tratamentul presupune cauterizarea negilor. Eu sunt totusi nedumerita pt ca am citit multe despre acest virus si am senzatia ca nu este necesara doar cauterizare. Plus ca am inteles ca acest virus are o legatura oarecum stransa cu cancerul de col uterin. Ar mai trebui sa fac si alte teste (testul Papanicolau am stabilit cu doamna doctor ca il fac in toamna) sau tratamente?
Multumesc anticipat!
Multumesc anticipat!
2 comentarii

Nu ma indoiesc de cunostintele doamnei doctor, o consider o persoana exceptionala si ma consider norocoasa ca sunt pacienta dumneaei. Dar sunt totusi o persoana mai paranoica si am vazut ca google-ul este plin de informatii cum ca acest virus are un rol important in producerea cancerului de col si cat de periculos este...

@ eliza_snm
Din momentul in care a fost depistat HPV-ul, la 6 luni sau la un an, depinde cum va este recomandat, se face Testul Papanicolau care depisteaza cancerul de col uterin in faza incipienta.
Multe femei nu fac.
Important este insa sa stiti ca ramaneti purtatoare pe viata a acestei tulpini de HPV si o veti da oricarui partener sexual pe care il veti mai avea, chiar daca folositi/chiar daca nu folositi prezervativ.
Va recomand acest documentar american
Sexul in afara Casatoriei are un pret ! - Recomandat si Adolescentilor
-*
* o conferinta tinuta adolescentilor americani despre bolile care se iau prin transmitere sexuala, in principal despre HPV, cu caile de transmisie
* referitor la cancer, puteti face si analiza care identifica tipurile de tulpini de HPV pe care le aveti (costa de la 300 lei in sus), pentru a sti daca tulpinile pe care le aveti pot cauza cancer sau nu. Sunt peste 100 de tulpini HPV, dar nu toate sunt cauzatoare de cancer.
(* modificat de admin)
Din momentul in care a fost depistat HPV-ul, la 6 luni sau la un an, depinde cum va este recomandat, se face Testul Papanicolau care depisteaza cancerul de col uterin in faza incipienta.
Multe femei nu fac.
Important este insa sa stiti ca ramaneti purtatoare pe viata a acestei tulpini de HPV si o veti da oricarui partener sexual pe care il veti mai avea, chiar daca folositi/chiar daca nu folositi prezervativ.
Va recomand acest documentar american
Sexul in afara Casatoriei are un pret ! - Recomandat si Adolescentilor
-*
* o conferinta tinuta adolescentilor americani despre bolile care se iau prin transmitere sexuala, in principal despre HPV, cu caile de transmisie
* referitor la cancer, puteti face si analiza care identifica tipurile de tulpini de HPV pe care le aveti (costa de la 300 lei in sus), pentru a sti daca tulpinile pe care le aveti pot cauza cancer sau nu. Sunt peste 100 de tulpini HPV, dar nu toate sunt cauzatoare de cancer.
(* modificat de admin)

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2cum se poate depista hpv?
- 20papilomatoza laringiana
- 362HPV - sfaturi
- 2HPV... la barbati se poate manifesta ca si cancer?
- 2HPV oare?
- 2candidoza vaginala si HPV
- 5condiloame externe si HPV negativ?
- 34Papanicolau C3 ascus posibil LSIL prin infectie HPV
- 4HPV Interpretare analize precum si intrebarile aferente
- 2infectie cu Hpv Help!!!
- 4hpv, secretii, rana
- 3probleme penis
- 7La testul papanicolau se depisteaza si infectia cu HPV?
- 3HPV - afectate 4 tulpini, dintre care 3 cu risc crescut oncogenic
- 8Hpv oral?
- 3hpv
- 2Hpv tratament
- 1HPV - Genotipul 16
- 8HPV - evoluție
Mai multe informații despre: infectia cu hpv
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: