diagnostic: femoro-acetabulare impingement (FAI)

26-07-2012
liviu popa
Nu este medic/terapeut
liviu popa
Buna ziua.Numele meu este Liviu, am 28 de ani, am practicat fotbalul de performanta pana acum 4 ani, fiind nevoit sa renunt din cauza durerilor la inghinal.Am efectuat mai multe RMN si radiografii in bucuresti insa nimeni nu mi-a dat acest diagnostic pana in momentul de fata.In prezent locuiesc in Anglia, diagnosticul acesta find dat de catre medicii de aici care m-au programat la operatie de tip artroscopic pe 5 septembrie, sansele de reusita dupa spusele lor fiind de pana la 85-90 %.As dorii sa va intreb daca dupa o astfel de operatie e posibil sa pot juca fotbal de performanta din nou, si care ar fii cea mai buna metoda de recuperare.si daca se poate cat mai multe sfaturi in ceea ce priveste recuperarea dupa o astfel de operatie.Va multumesc frumos.
6 comentarii
0
27-07-2012, ora 18:01
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
noi facem cam o artroscopie de sold pe saptamana, rezultatele sunt in majoritatea cazurilor foarte bune, insa operatia este una destul de technica, trebuie aleasa un operator foarte bun in aceasta tema, altfel poate avea si efecte neplacute.
depinzand de tipul impingementului (cam, pincer sau combinatia lor) timpul de recuperare poate fi diferita. nu toate impingementele femuro-acetabulare se pot rezolva 100% pe cale artroscopica, este si o metoda deschisa, foarte populara in elvetia, si ei au rezultate bune cu metoda lor, insa acela este si mai complicata si riscanta
0
27-07-2012, ora 20:37
liviu popa
Nu este medic/terapeut
liviu popa
Tipul impingenetului este CAM.ei mi-au spus ca recupererea o sa fie intre 2-3 luni.Ma intereseaza in mod special daca se poate revenii la sportul de performanta si cam ce tip de recuperare mai exact se foloseste.Va multumesc de raspuns
0
27-07-2012, ora 21:41
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
aici puteti vedea cam ce parte se va indeparta cu freza: http://www.hipfai.com/
daca totul merge in ordine si bump-ul se poate indeparta in totalitate aveti toate sansele sa reveniti la activitatea de inainte, insa nu trebui sa va grabiti, recuperarea trebuie facuta dupa instructiunile medicului operator, trebuie sa aveti rapdare
0
02-04-2013, ora 23:28
steflau
Nu este medic/terapeut
steflau
Buna seara.Sunt sportiv profesionist, am 38 de ani si am fost diagnisticat cu FAI, de tipul CAM. Am cautat destul de mult pe net si am observat ca nu este o operatie prea des realizata in Romania.Am vazut in raspunsul de mai sus ca spuneti ca realizati o artroscopie de sold pe saptamana si as dori sa stiu cine si unde se face acest lucru in Romania.MUltumesc
0
03-04-2013, ora 22:04
Dr. Adam Span
Dr. Adam Span
eu lucrez in germania din pacate. operatia intradevar este una destul de rar intalnita in romania.
daca va ganditi sa-l operati in strainatate v-as propune sa cautati un centru specializat in acest domeniu din germania, austria, elvetia unde se fac zilnic mai multe din aceste interventii.
0
04-04-2013, ora 09:00
steflau
Nu este medic/terapeut
steflau
Multumesc pentru raspuns.
Imi puteti indica niste clinici opereaza frecvent impingementul ( eventual daca au si adresa web)?
Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Perioada de recuperare în accidente sportive
  •