interpretare RMN si radiografie lombara
Am 43 ani, sex F, am calcaiul stang amortit, trei degete la piciorul drept amortite de aprox.4 ani, din octombrie 2014 am furnicaturi la omoplatul stang care cedeaza la repaus in pat.Am un rezultat la RMN lombar:-corpi vertebrali lombari cu inaltime pastrata, cu contur net al platourilor, -Arii cu diam.maxim de aprox.6, 6 mm cu aspect hiper T1 si T2 care se sterg pe secventa STIR, vizibile in corpii vertebrali L1-L3, compatibile cu hemangioame inactive, -Anomalie de semnal(hipo T2)cu aspect distrofic la nivelul discurilor i.v.L3-L4, L4-L5, L5-S1(ultimul ingustat si cu platourile adiacente cu acelasi tip de modificari), retrolistezis gradul 1 L5-S1, -Osteofite marginale posterioare la nivel L3, L4 si L5 cu minim impact asupra sacului dural adiacent, -Hernii de disc de talie mica (3-4mm)mediane si paramediane, cu discret contact si conflict disco-radicular(mai important pe stg.)si cu minim impact asupra sacului dural la L3-L4, L4-L5 si L5-S1, Cordon medular din campul de examinare cu morfologie si semnal in limite normale. RMN-ul este facut in august 2012, am facut fizioterapie si trat. medicamentos la 6 luni recomandat de med. BFT.Rezultatul la radiogr. lombara din decembrie 2014 este:minima scolioza lombara, dextroconcava centrata pe L3, accentuarea lordozei lombare, osteocondrozai.v. L5-S1, artroza interopofizara lombara, spondiloza L5-S1.Analize med.in valori normale:HL, VSH, CRP, TGP, Fosfataza, Factor reumatoid efectuate in decembrie 2014.Va rog dati-mi un sfat ce pot face, ma ingrijoreaza ca amortelile sunt mai accentuate si mi-au aparut furnicaturile in omoplat.Medicul BFT nu-mi recomanda alt RMN, vrea sa continui cu fizioterapia, parerea lui este ca o eventuala operatie nu m-ar ajuta cu nimic.Va multumesc anticipat
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4de fiecare cand mi se face sex oral imi amorteste piciorul stang
- 4intepaturi in vena si amorteti de maini si picioare
- 26Sunt momente cand imi amorteste sau imi vibreaza muschii foarte des
- 1Discopatie lombara si amorteala piciorul stang
- 5RMN glezna
- 6amorteala partiala picior stang de 2 zile
- 2Amorteala picioare
- 4amorteli ale mîinii drepte (degete) si ale piciorului drept (degete)
- 0RMN coloana lombara -rog interptretare.
- 2rezultat RMN
- 1Amorteala picior stang si furnicaturi in talpa
- 0Mi-au amortit picioarele de la genunchi in jos
- 0protruzie discala
- 1RMN coloana vertebrala lombara
- 2amortire picior drept
- 1Amorețesc foarte tare mainiile si picioarele.Din ce cauza ?
- 1Ajutati-ma - usturime, înțepătura, amorțeala a piciorului stang de la genunchi in sus
- 4Hernie de disc rupta
- 1Rmn in sarcina
Mai multe informații despre: amorteala piciorului RMN picior RMN coloana lombara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: