despartire sau casatorie?

26-02-2010
crinusor
Nu este medic/terapeut
crinusor
am 42 de ani nu am fost casatorita si nu am avut relatii sexuale pana la varsta de 41 de ani
Sunt prietena cu un barbat care a avut o viata dezorganizata (relatii de durata relativa cu alte femei) provine din familie dezorganizata ( a fost crescut de tata lui)
El a fost primul barbat din viata mea
Ne intelegem foarte bine cand suntem singuri si ne iubim foarte mult
Relatia de cuplu este foarte buna
Problema se ridica cand vine in discutie familia mea care nu este de acord cu aceasta relatie.Cu familia mea a fost totul foarte bine pana la aceasta relatie
In urma discutiilor provocate pe aceasta tema, s-au iscat discutii si intre noi.pe fond de bautura m-a lovit
am fost despartiti o perioada, fapt pentru care pe mine m-a determinat sa-l iert si sa ne impacam
Familia nu vrea sa-l ierte pt ca a dat in mine, conditionand faptul ca daca ma marit cu el nu mai am ce cauta in familie
Mie imi este greu sa renunt si la familie, dar si mai greu la el
Nu stiu ce sa mai fac, si o viata dubla nu pot duce la nesfarsit
Ce sa fac sa fie toata lumea multumita.
Familia mea este formata din parinti, sora si frate. Toti au diverse probleme de sanatate si pe fondul asta, ma simt putin constransa ca daca plec la el se poate intampla lucruri foarte rele in familia mea
Va rog sa-mi dati un sfat care sa ma ajute sa iau o hotarare
12 comentarii
0
26-02-2010, ora 21:06
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Nu o sa poti multumi niciodata pe toata lumea si chiar nici nu trebuie sa-ti propui asta...Tu fa cum iti este mai bine, cine tine la tine iti ramane aproape in ORICE circumstante. Cat despre partener, cine a dat o data o palma va fi tentat sau chiar o va mai face, cu siguranta. Numai Bine!
0
26-02-2010, ora 21:12
crinusor
Nu este medic/terapeut
crinusor
multumesc pentru parerea d-vs.totusi fara sa va suparati, as dori si chiar rog mai multe opinii
1
27-02-2010, ora 01:08
Jaquelinne
Nu este medic/terapeut
Jaquelinne
Parerea mea este sa te indepartezi de acel om cat mai poti, mai degraba l-as numi animal nu om!La cate "calitati" are, este clar ca viata ta va fi un calvar daca vei ramane alaturi de el.Eu te inteleg, probabil din cauza varstei tale ai impresia ca ai pierdut trenul din gara, dar fii sigura ca o sa vina altul.Nu renunta la familie pentru nimic in lume, ea este singura care iti va intinde o mana de ajutor la nevoie.Si cu siguranta familia vede din afara lucruri, pe care tu nu le poti vedea, fiind orbita de iubirea pt el.Omul acela nu te merita!Lasa-l, ca nu este ultimul barbat de pe terra!!
Sanatate!
0
01-03-2010, ora 23:18
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Pup jaqui.de data asta sunt perfect de acord cu tine. nu sunt de acord sub nici o forma cu violenta fizica si cine loveste o data o va mai face.Dar pe undeva familia crede ca te pierde, tu nu ai avut pana acum o relatie asa ca ai fost doar a lor si ai ajuns la o varsta matura cand e greu sa pleci din cuib.Mai ales ca omul cu care ai decis sa faci acest lucru nu pare cea mai buna alegere.Asa ca primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este sa-ti pui ordine in ganduri si sa vezi ce-ti doresti cu adevarat.Poate voi parea cinica dar la varsta asta e greu sa gasesti un barbat care sa nu aiba o familie sau macar sa fi fost casatorit si sunt sigura ca varianta unui barbat divortat nu va fi pe placul familiei tale.Dar vorba lui jaqui nu e singurul barbat de pe terra.poate undeva este si al tau.numai bine
0
03-03-2010, ora 10:46
anita.r
Nu este medic/terapeut
anita.r
Draga Crinusor, uneori este dificil sa reusesti sa impaci pe toata lumea dar nu imposibil. Mie mi-a atras atentia faptul ca iubitul tau este crescut de tatal lui. Asta ar insemna ca, din pacate, nu a avut un model functional in familia lui de origine, astfel incat sa stie cum sa reactioneze in unele cazuri si mai ales ca violenta nu e tocmai o optiune. Depinde de tine cat doresti sa ai o viata impreuna cu el si de el cat doreste sa ofere acestei relatii. Daca intelege ca violenta strica o relatie si nu o intretine, poate exista sanse ca o greseala sa nu se mai repete. Este adevarat si ca, de obicei, violenta este repetitiva insa conteaza foarte mult ca el sa doresca si sa-si insuseasca un alt comportament adecvat pentru a avea aceasta relatie. In orice relatie exista limite peste care nu este indicat sa treci daca vrei sa nu o pierzi. Faptul ca familia nu este de acord cu relatia din cate inteleg, dinainte de a se intampla tristul episod cu violenta, imi da de gandit ca nu neaparat asta ar fi motivul pentru care nu sunt de acord, ci ca violenta a acutizat aceasta reactie. Ai putea sa vorbesti cu fiecare membru al familiei in parte si sa le afli parerea, inclusiv in legatura cu continuarea relatiei tale si cred ca ai primi informatii pretioase de la ei, mai ales ca sunt persoane carora le pasa de viata ta. Sau a-i putea apela la un psihoterapeut care sa te ajute in acest demers. Iti doresc mult noroc si o primavara frumoasa!

Anita Raducan - psiholog
0
03-03-2010, ora 11:11
crinusor
Nu este medic/terapeut
crinusor
Multumesc pentru toate opiniile.
acum vreau sa ma adresez dnei/drei Anita Raducan psiholog :
ati inteles perfect situatia:familia a fost impotriva de la inceputul relatiei, din motive vezi doamne sociale.
Noi ne iubim si mai mult, si vad la el si mai multa dorinta de a face lucrurile sa fie bine.regreta foarte mult episodul cu bataia, si faptul ca am stat despartiti pt un timp constientizeaza greseala pe care a facut-o, care l-ar costa pierderea mea.
Cred ca amandoi avem nevoie de sfatul unui psiholog sau psihoterapeut, iar el este de acord sa mergem amandoi.
De vorbit cu fiecare membru al familiei este foarte greu: parintii mei au depins foarte mult de sora mea (este mai mare ca mine cu 10 ani) si din cauza aceasta mi-au spus ca daca ea nu este de acord nici ei nu sunt de acord. ca mai bine renunta la mine decat la ea."cate a facut ea pentru ei!"
cam asta este situatia. vreau sa spun ca pentru mine cu fiecare zi care trece este si mai greu, pentru ca avem atatea lucruri de facut impreuna si eu nu pot pt ca tb sa mi impart resursele si timpul cu familia.
Sa le intorc spatele iar nu stiu cat voi rezista sa stau fara ei, daca cu adevarat nu mai vor sa stie de mine.
si sa.mi sterg din minte ca am o familie nu pot. sa renunt la el nu ma lasa iubirea pe care o am pentru el ( oricate posibilitati as avea cu alti posibili barbati) pentru mine este numai el. ma revolta ideea ca nu pot sa-mi organizez viata asa cum vreau.
Daca nu va deranjeaza as vrea sa stau de vorba cu D-vs si altfel daca se poate. poate stiti o posibilitate de a va transmite adresa mea de mail fara sa fie cunoscuta de neautorizati.
Oricum va multumesc tuturor.
0
03-03-2010, ora 11:45
anita.r
Nu este medic/terapeut
anita.r
Iti multumesc pentru incredere si apreciere. Nu as dori sa incalc regulamentul forumului dar, sper sa nu gresesc spunandu-ti ca poti cauta pe acest site la promovari cabinete.
0
03-03-2010, ora 14:29
crinusor
Nu este medic/terapeut
crinusor
va multumesc, dar imi trebuie un indiciu macar daca sunteti in Bucuresti
0
03-03-2010, ora 14:59
anita.r
Nu este medic/terapeut
anita.r
Craiova, insa din Bucuresti ti-as recomanda psihologul Delia Ciobancan, daca doresti sa iei legatura personal.

Numai bine,
Anita
0
03-03-2010, ora 15:02
anita.r
Nu este medic/terapeut
anita.r
Scuze, am uitat sa-ti spun ca se poate contacta la cabinetul psychedeli.
0
03-03-2010, ora 15:07
crinusor
Nu este medic/terapeut
crinusor
va multumesc foarte mult si va voi tine la curent cu evolutia evenimentelor
Va doresc numai bine si mari succese
0
03-03-2010, ora 15:11
anita.r
Nu este medic/terapeut
anita.r
Mi-ar face placere! Multumesc la fel!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul