Depresie
De 6 ani de zile ma confrunt cu o depresi in urma careia am renuntat la 2 sarcini. Prima data cand am depistat depresia am avut tratament cu cipralex dar nu mi a mers, dupa cu serlift si putin anxiar si ultima data cu Velaxin si anxiar, in paralel am facut si putina terapie.tot timpul la lasarea tratamentului am facut din nou caderi. Dupa sfatuirea cu medicul am decis intreruperea ultimului tratamen cu Velaxin dar nici la 2 zile am inceput sa imi apara stari din nou: ma simt ca si cand am cazut dupa alta planeta si tot timpul la cea mai mica miscare a ochilor simt un dezechilibrul, nu stiu daca acesta este cuvantul potrivit.Va rog frumos daca imi puteti da un sfat.Va multumesc!
4 comentarii
Ai făcut și evaluare psihologică să vezi adevăratele cauze ale depresiei? Pentru că medicația rezolvă problema pe moment, dar dacă nu elimini adevăratele cauze care o provoacă și nu faci psihoterapie că să-ți schimbi modul de gândire depresiv, ori de câte ori întâlnești o situație pe care nu o poți gestiona, depresia poate reveni.
De aceea e nevoie să combini medicația cu psihoterapia pentru o rezolvare mai rapidă și mai durabilă.
De aceea e nevoie să combini medicația cu psihoterapia pentru o rezolvare mai rapidă și mai durabilă.
Buna ziua,
Puteti avea rezultate mai bune in tratarea depresiei daca urmati, pe langa tratamentul medicamentos, si sedinte de psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Toate cele bune!
Puteti avea rezultate mai bune in tratarea depresiei daca urmati, pe langa tratamentul medicamentos, si sedinte de psihoterapie cognitiv-comportamentala.
Toate cele bune!
Buna seara,
Aceasta depresie a dumneavoastra are o cauza. Medicatia psihiatrica vindeca efectele negative ale depresiei, în timp ce psihoterapia investighează si vindeca cauza. Oricât ati trata efectele, daca nu interveniti asupra cauzelor, depresia va reveni mereu. Consultați-vă cu medicul psihiatru si urmați o schemă de tratament, iar concomitent cu aceasta, mergeți si la terapie psihologica. Fiți constantă cu medicatia si terapia si veti avea rezultate foarte bune. Multa sanatate!
Aceasta depresie a dumneavoastra are o cauza. Medicatia psihiatrica vindeca efectele negative ale depresiei, în timp ce psihoterapia investighează si vindeca cauza. Oricât ati trata efectele, daca nu interveniti asupra cauzelor, depresia va reveni mereu. Consultați-vă cu medicul psihiatru si urmați o schemă de tratament, iar concomitent cu aceasta, mergeți si la terapie psihologica. Fiți constantă cu medicatia si terapia si veti avea rezultate foarte bune. Multa sanatate!
Poate ca recaderile frecvente au la baza si acea "putina terapie" despre care spui mai sus Mihaela.
Atunci cand e vorba de o depresie recurenta, e nevoie de 'doze corespunzatoare' de psihoterapie pentru a reduce nivelul recaderilor.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Atunci cand e vorba de o depresie recurenta, e nevoie de 'doze corespunzatoare' de psihoterapie pentru a reduce nivelul recaderilor.
Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8anxietate si depresie
- 43Care este diferenta dintre anxio-depresie si schizofrenie?
- 14Fizic sau psihic?
- 32Depresii grave + stari de anxietate, oboseala + anorexie + stres
- 5diagnosticata cu hipertiroidism basedof si am fost la psihiatru pt ca am inceput sa fiu depresiva
- 2Am nevoie de o parere pt depresie severa!
- 26credeti ca se poate scapa de tulburare depresiv anxioasa ?
- 8Omega 3 impotriva depresiei
- 6Depresie, ganduri negative, cearta cu parintii
- 1depresie post operatorie?
- 9Anxietate. Depresie... Tratament?
- 1Trebuie sa inving anxietatea, depresia si fobia
- 9probleme cu tiroida?
- 2depresie severa cu elemente psihotice
- 2Depresie?
- 15depresie ipohondriaca
- 1Pareri doresc - xanax, mirzaten, convulex, sunt depedenta?
- 2Despre depresie
- 1Depresia sau altceva
- 28Tratament depresie Tulburare bipolara
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: